Hyppää sisältöön

Mattila, Tehtaankatu 5-21

Viistoilmakuva Tehtaankatu 5-21 asemakaavakohteesta.
Viistoilmakuva Tehtaankatu 5-21 asemakaavakohteesta. Kuva: Röni-Kuva Oy

Asemakaava ja asemakaavan muutos

Asemakaavalla on tarkoitus laajentaa Tehtaankadun länsipuolen olemassaolevaa teollisuus- ja varastokäytössä olevaa aluetta Hämeenlinnantien (mt 130) suuntaan asemakaavoittamattomalle alueelle. Samalla tutkitaan mahdollisuutta osoittaa katuyhteys teollisuusalueen läpi Tehtaankadulta maantie 130:lle Sepänkadun kohdalta.

 • Asemakaavalla on tarkoitus laajentaa Tehtaankadun länsipuolen olemassaolevaa teollisuus- ja varastokäytössä olevaa aluetta Hämeenlinnantien (mt 130) suuntaan asemakaavoittamattomalle alueelle. Samalla tutkitaan mahdollisuutta osoittaa katuyhteys teollisuusalueen läpi Tehtaankadulta maantie 130:lle Sepänkadun kohdalta. Yhteydellä on tarkoitus edistää Mattilan teollisuusalueen saavutettavuutta ja rauhoittaa kaava-alueen pohjoispuolen alueita teollisuusalueen liikenteeltä. Lisäksi yhteydellä edistetään Merkoksen alueen saavutettavuutta jalankulun ja pyöräilyn näkökulmasta itä-länsisuuntaisesti.

  Kaupunginhallitus on päättänyt Tehtaankatu 5-21 asemakaavan ja asemakaavamuutoksen laatimisen käynnistämisestä kaavoituskatsauksen hyväksymisen yhteydessä 1.3.2021 § 76.
  Tehtaankatu 5-21 asemakaavan ja asemakaavan muutoksen alue on osa aikaisempien vuosien kaavoitusohjelmien lakkautettua kohdetta Mattilan länsiosa.

  Kaava-alueen asemakaavoitetut korttelialueet ovat yksityisten maanomistajien omistuksessa. Asemakaavoittamaton osa korttelialueiden ja mt 130 välillä on pääosin Riihimäen kaupungin omistuksessa. Joitakin osia kaupungin omistamasta alueesta on vuokrattu alueen toimijoiden käyttöön tai on yksityisen omistuksessa.

  Asemakaava ja asemakaavan muutos edellyttää sopimuksia yksityisten maanomistajien ja kaupungin välillä.

  Asemakaava laaditaan kaupungin omana työnä.

 • Asemakaavoitusta varten laadittava selvitysaineisto päivitetään myöhemmin.

 • Kaupunginhallitus on päättänyt Tehtaankatu 5-21 asemakaavan ja asemakaavamuutoksen laatimisen käynnistämisestä kaavoituskatsauksen 2021 hyväksymisen yhteydessä 1.3.2021 § 76.

  Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa valmistellaan.

Katso kohde karttapalvelussa

Lisätietoja