Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kuvituskuva basilikasta.
Kuva: Pixabay

Ruokapalvelut

Palmia Oy vastaa kaupungin kumppanina riihimäkeläisten koulu- ja päiväkotiruuasta.

Ruokailu kouluissa ja päiväkodeissa

Hyvin suunniteltu, maistuva koulu- ja päiväkotiateria tukee lasten ja nuorten hyvinvointia ja vahvistaa terveyttä edistäviä ruokatottumuksia. Ruokailutilanne on opetus- ja kasvatustilanne, joka tarjoaa erinomaisen tilaisuuden hyvien ruokailutapojen omaksumiseen sekä toisen huomioon ottamiseen.

Alle kouluikäisen ruokavalio koostuu suomalaisesta perusruoasta. Lasta opetetaan vähitellen uusiin makuihin ja ruoan rakenteessa otetaan huomioon lapsen yksilölliset tarpeet.

Kouluruokailulla on tärkeä tehtävä kansallisen ruokakulttuurin tuntemuksen välittäjänä ja säilyttäjänä. Rauhallinen ruokahetki ja kauniisti tarjolla oleva, maukas ja monipuolinen ruoka viihtyisässä ruokasalissa ovat parhainta arkiestetiikkaa. Kaikki peruskoulun oppilaat saavat koulupäivänä aterian, joka tyydyttää noin kolmanneksen oppilaan päivittäisestä ravinnontarpeesta. Ruokalistat löytyvät Palmian verkkosivuilta.

Erityisruokavaliot

Päivähoidossa ja kouluissa on mahdollisuus tarjota eri ruokaa esimerkiksi allergiselle lapselle. Erityisruokavaliota noudattaville jaetaan koulussa ja päivähoidossa täytettäväksi lomake, jolla ilmoitetaan erityisruokavalion tarve.

Kasvisruokailuun tai eettisiin ja uskonnollisiin syihin perustuvaan ruokailuun on myös oma lomakkeensa. Lomakkeet palautetaan koulun tai päiväkodin palvelukeittiön henkilökunnalle.

Lisätietoja