Hyppää sisältöön

Riksula

Riksula sijaitsee Riihimäen Matkakeskuksessa, Rautatieaseman vieressä.  (Eteläinen Asemakatu 2).

Riksula on avoinna joka arkipäivä klo 9.00–15.00

Riksula on yhteisötalo, jossa me-henki, yhteisöllisyys ja osallisuus ovat voimavaroja. Riksulassa meillä jokaisella on osaamisemme ja elämäntarinamme. Yhdessä voimme huomata, kuinka jokaisesta löytyy jotain myönteistä tai jotain mitä kohti mennään yhdessä!

Riksulasta löytyy juttuseuraa, mielekästä tekemistä, kerhoja ja tapahtumia, kokoustila sekä apua ja neuvoa elämän eri vaiheisiin. Matalan kynnyksen neuvontapisteessä on ilman ajanvarausta toimintakykyä tukevat senioripalvelut, Perhekeskuksen palveluohjaus sekä maahanmuuttajien neuvontapiste.

Riksula tarjoaa kaupunkilaisten käyttöön ryhmätilan kokouksia, kursseja, kerhoja ja tapahtumia varten iltaisin ja viikonloppuisin marraskuusta 2021 alkaen. Kaupungin terveyden- ja hyvinvoinnin edistämisen tavoitteita tukevat yhdistykset voivat varata ryhmätilan käyttöönsä varauskalenterista sekä toimia ja järjestää kaikille avointa toimintaa Riksulassa.

 

Ihmislähtöinen ja arvostava kohtaamispaikka

Riksulan toiminta-ajatuksena on olla ihmislähtöinen ja arvostava kohtaamispaikka, johon synnytetään kaupunkilaisten myötä elämänmakuinen toimintakulttuuri, luovasti, arvostavasti ja elämää rikastuttavia sisältöjä luoden. Riksulassa työtä tehdään yhteistyössä järjestöjen, yhdistysten ja Riihimäen kaupungin toimijoiden kanssa.

Riksulan päämääränä on tarjota maksutonta matalan kynnyksen virkistystoimintaa esteettömästi keskellä kaupunkia, palveluiden läheisyydessä.

Toimintaan osallistuminen

Kaupunkilaiset voivat ehdottaa millaista toimintaa Riksulassa halutaan järjestää. Oletko haka ohjaamaan jumppaa senioreille? Kiinnostaako lapsille lukeminen? Nautitko askartelemisesta ja käsitöistä? Osaatko säestää yhteislauluja? Oletko aina halunnut kokeilla kahvilatyötä?

Vapaaehtoistoiminta tekee hyvää: mielekäs toiminta virkistää, haastaa ja motivoi oppimaan uutta. Vapaaehtoistoiminnassa voit kehittää omia taitojasi, kartuttaa kokemustasi ja kehittää työkykyäsi. Tutustut uusiin ja mukaviin ihmisiin ja pääset mukaan vaikuttamaan ja toimimaan yhteisen hyvän puolesta.

Riksulan pelisäännöt

  • kaikki ovat tervetulleita – yksinäisyydestä vapaa alue
  • kunnioitamme toinen toisiamme
  • kohtaamme toisemme tasavertaisina
  • sallimme työrauhan sitä tarvitseville
  • pidämme yhdessä huolen avoimesta ja turvallisesta ilmapiiristä
  • kylätalomme on päihteetön
  • puutumme asiattomaan käyttäytymiseen ja olemme kiusaamisesta vapaa vyöhyke.