Hyppää sisältöön

Riksula

Tervetuloa Riksulaan!

Riksula sijaitsee Riihimäen Matkakeskuksessa, Rautatieaseman vieressä.  (Eteläinen Asemakatu 2).

  • Sisäänkäynti keskeltä Matkakeskusta tai asemanpuoleisestä päädystä.
  • Entrance from the center of the Matkakeskus or from the station-side end.
  • Вхід з центру Matkakeskus або з боку вокзалу.

Riksula on avoinna heinäkuussa ma–to klo 9.00–15.00, heinäkuun perjantait sujettu.
Elokuusta alkaen jälleen ma–pe klo 9.00–15.00.

Riksula on esteetön kohtaamispaikka, jossa voimavaroina ovat me-henki, yhteisöllisyys ja osallisuus. Riksulassa meillä jokaisella on osaamisemme ja elämäntarinamme. Yhdessä voimme huomata, kuinka jokaisesta löytyy jotain myönteistä tai jotain mitä kohti mennään yhdessä!

Riksulasta löytyy juttuseuraa, mielekästä tekemistä, kerhoja ja tapahtumia, ryhmätila 1 ja ryhmätila 2 sekä apua ja neuvontaa elämän eri vaiheisiin. Matalan kynnyksen neuvontapisteet ilman ajanvarausta toimivat Riksulan ryhmätilassa vastapäätä Riksulan avointa toimintaa.

Maahanmuuttajien neuvontapiste on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 10–11 ja 12–16.

Riksula tarjoaa kaupunkilaisten käyttöön tilojaan kokouksia, kursseja, kerhoja ja tapahtumia varten iltaisin ja lauantaisin. Kaupungin terveyden- ja hyvinvoinnin edistämisen tavoitteita tukevat yhdistykset voivat varata tiloja käyttöönsä ottamalla yhteyttä alma.ylatalo@riihimaki.fi sekä toimia ja järjestää kaikille avointa toimintaa Riksulassa.

Ihmislähtöinen ja arvostava kohtaamispaikka

Riksulan toiminta-ajatuksena on olla ihmislähtöinen ja arvostava kohtaamispaikka, johon syntyy kaupunkilaisten myötä elämänmakuinen ja kaupunkilaistennäköinen toimintakulttuuri, luovasti, arvostavasti ja elämää rikastuttavia sisältöjä luoden. Riksulassa työtä tehdään yhteistyössä järjestöjen, yhdistysten ja Riihimäen kaupungin toimijoiden kanssa.

Riksulan päämääränä on tarjota maksutonta matalan kynnyksen virkistystoimintaa esteettömästi keskellä kaupunkia, palveluiden läheisyydessä.

Toimintaan osallistuminen

Olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Osallistuminen ohjattuun toimintaan on vapaaehtoista ja voit poiketa Riksulaan silloin kun sinulle sopii. Kahvikupin tai korttipelien äärestä löytyy aina seuraa. Kaupunkilaiset voivat ehdottaa toimintaa Riksulaan. Oletko haka ohjaamaan jumppaa senioreille? Kiinnostaako perhekerhossa toimiminen? Nautitko askartelemisesta ja käsitöistä? Osaatko säestää yhteislauluja? Oletko aina halunnut kokeilla kahvilatyötä?

Vapaaehtoistoiminta tekee hyvää: mielekäs toiminta virkistää, haastaa ja motivoi oppimaan uutta. Vapaaehtoistoiminnassa voit kehittää omia taitojasi, kartuttaa kokemustasi ja kehittää työkykyäsi. Tutustut uusiin ja mukaviin ihmisiin ja pääset mukaan vaikuttamaan ja toimimaan yhteisen hyvän puolesta.

Riksulan pelisäännöt

  • kaikki ovat tervetulleita – yksinäisyydestä vapaa alue
  • kunnioitamme toinen toisiamme
  • kohtaamme toisemme tasavertaisina
  • sallimme työrauhan sitä tarvitseville
  • pidämme yhdessä huolen avoimesta ja turvallisesta ilmapiiristä
  • Riksula on päihteetön
  • puutumme asiattomaan käyttäytymiseen ja olemme kiusaamisesta vapaa vyöhyke.