Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen rautatieaseman ja Asema-aukion maisema.
Kuva: Jenniina Nummela

Palveluverkkouudistus

Palveluverkkouudistuksen tavoitteena on muokata kaupungin palveluverkko sellaiseksi, että se vastaa mahdollisimman hyvin tulevaisuuden toimintaympäristön haasteisiin ja mahdollisuuksiin niin toiminnallisesti kuin taloudellisestikin. Palveluverkkoa on työstetty Riihimäellä vuodesta 2019 alkaen. Kaupunginvaltuusto päätti vuonna 2020 ensimmäisen kerran palveluverkosta. Vuonna 2022 valtuusto uudelleen tarkasti päätöstään. Tämän jälkeen käynnistyi päätöksen toimeenpano.

Valtuusto päätti palveluverkosta

Riihimäen kaupunginvaltuusto hyväksyi 29.8.2022 kokouksessaan kaupungin toimitilojen uuden palveluverkon. Valtuusto teki kaupunginhallituksen pohjaesitykseen kaksi muutosta yksimielisesti. Hyväksytyksi tulivat esitykset siitä, että Patastenmäen Tiilikoulun kiinteistön käyttöä arvioidaan käyttötarpeen mukaisesti ja että Opistotalon tarveselvityksen yhteydessä selvitetään opistotalon toimintojen sijoittamista Voimala-kiinteistöön osana kiinteistön kehittämistä. Valtuuston kokouksen pöytäkirjaan voit tutustua täältä. 

Ohjausryhmän esitys palveluverkosta 21.6.2022 löytyy uudistuksen tausta-aineistoista.

Kaupunginhallitus päätti palveluverkon toimeenpanosta

Riihimäen kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 19.9.2022 käynnistää Itäisen koulun tarveselvityksen ja käynnistää Opistotalon tarveselvityksen niin, että Opistotalon tarveselvityksen yhteydessä selvitetään vaihtoehtona Opistotalon toimintojen sijoittamista Voimala-kiinteistöön. Lisäksi kaupunginhallitus päätti toimitilaohjelman päivittämisestä. Toimitilaohjelmassa huomioidaan kaupungin vallitsevan tilanteen investointikyky ja sen tulee sisältää palveluverkkoon tehtävien muutosten aikataulutus. Toimitilaohjelmasta on pyydettävä asianomaisten lautakuntien lausunnot, minkä jälkeen se tuodaan kaupunginhallitukselle käsiteltäväksi.