Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Hatlamminsuon luontopolku
Kuva: Jenniina Nummela

Luontokohteet

Riihimäen kaupunki ylläpitää opastettuja luontopolkuja Riutassa, Hatlamminsuolla, Käräjäkoskella ja Vahteristossa. Myös Hirvijärveltä löytyy luontokohde. Kyltit uusitaan keväisin ympäristönsuojelun vastuualueen voimin ja polkupohjia ylläpitävät kaupungin katu- ja puistoyksikkö sekä liikuntatoimi.

Opastetuilla luontopoluilla liikkuminen on helppoa ja turvallista. Luontopolkujen esitteitä voit noutaa ympäristönsuojelun vastuualueelta Virastokeskus Veturista.

 • Suoluontoa esittelevä Hatlamminsuon luontopolku alkaa Hiihtomajantien päässä sijaitsevan Kiskon majan pihapiiristä. Polku on pituudeltaan noin kilometrin ja se kulkee pääosin pitkospuita pitkin.

  Tutustu tarkemmin Hatlamminsuon luontopolkuun.

 • Hirvijärven kaupungin uimaranta-alueella on uusi luontoarvoista kertova taulu. Hirvijärven koillisnurkalla sijaitseva Kenkiänlahden pohjukka on alueen jylhintä osaa. Ranta-alue edustaa pääasiassa tuoretta kangasmetsää. Ympäröivässä maastossa vuorottelevat tiheä kuusikko ja monipuolinen lehtipuusto.

  Alueelle on tarkoitus pystyttää myös muutama QR-koodien takana oleva tietoisku kertomaan tarkemmin alueen ainutlaatuisesta luonnosta.

  Hirvijärven luontokohde sijaitsee osoitteessa Jänissaarentie 39, Riihimäki.

  Hirvijärven luontokohteen kyltti

 • Vantaanjoen Käräjäkosken luontopolulle pääset kulkemalla Erkyläntietä ja kääntymällä aivan kaupungin taajaman laidalla Käräjäkoskentielle. Polku alkaa Vantaanjoen ylittävän sillan vieressä olevalta parkkipaikalta. Luontopolku on pituudeltaan reilun kilometrin ja sen varrella on kuusi luontoaiheista taulua. Luontopolku sopii liikuntarajoitteisille.

  Vantaanjoki on vaelluskalavesistö. Koski- ja virta-alueella kalastamiseen tarvitaan valtion kalastonhoitomaksun lisäksi paikallinen kalastuslupa. Virkistyskalasta Vantaanjoella -esitteessä on lisätietoa kalastuksesta ja rajoituksista sekä ohjeita lupien ostamiseen.

  Tutustu myös Virkisty Vantaanjoella -esitteeseen Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry:n sivuilla.

 • Peltosaaren kosteikkopuiston luontopolku alkaa jäähallin länsipuolelta (Hj.Elomaankatu 4)  ja sen pituus on noin yksi kilometri. Polku on tehty yhteistyössä Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen kanssa. Luontopolun merkinnät ja uudet taulut asennetaan maastoon keväällä 2023.

  Tutustu tarkemmin Peltosaaren kosteikkopuiston luontopolkuun.

 • Jääkauden aikaisia muodostumia sekä Riuttan luonnon ominaispiirteitä esittelevä luontopolku kulkee Riuttan pururadan yhteydessä. Polku alkaa Riuttan ulkoilumajan kupeesta, Kormuntie 258, ja on pituudeltaan noin 2,5 kilometriä. Riuttan ympäristöön voit tutustua kymmenen QR-koodein luettavan tietoiskun avulla, jotka löytyvät luontopolun varrelta. Voit lukea tietoiskut myös luontopolun verkkosivuilta.

  Tutustu tarkemmin Riuttan luontopolkuun.

 • Sammaliston kosteikon luontopolku alkaa pysäköintialueelta, joka sijaitsee osoitteessa Riihiviidantie 111. Kahteen suuntaan haarautuvan luontopolun pituus on noin 1,5 kilometriä. Luontopolun varrella on lintulava sekä piilokoju, joista voi tarkkailla kosteikon runsasta linnustoa. Reitin varrella on myös Sammaliston kosteikosta ja sen luonnosta kertovia infotauluja.

  Voit lukea lisää Sammaliston kosteikosta Neova groupin sivuilta.

 • Vahteriston luonnonsuojelualueella kulkeva luontopolku opastaa sinut kuusivaltaisen kangasmetsän halki. Yhdeksän akvarellein kuvitettua taulua kertovat alueen luonnosta havainnollisesti ja värikkäästi. Polku on merkitty punapäisillä puutolpilla.

  Vahteriston luonnonsuojelu- ja ulkoilualueen kartta

Yhteystiedot

Luontopolkujen esitteitä voit noutaa ympäristönsuojelun vastuualueelta Virastokeskus Veturin A-rapun 3. kerroksesta.