Hyppää sisältöön
Hatlamminsuon luontopolku
Kuva: Jenniina Nummela

Luontokohteet

Riihimäen kaupunki ylläpitää opastettuja luontopolkuja Riuttassa, Hatlamminsuolla, Käräjäkoskella, Hirvijärvellä sekä Vahteristossa. Kyltit uusitaan keväisin ympäristönsuojelun vastuualueen voimin ja polkupohjia ylläpitävät kaupungin katu- ja puistoyksikkö ja liikuntatoimi.

Opastetuilla luontopoluilla liikkuminen on helppoa ja turvallista. Luontopolkujen esitteitä on saatavana ympäristönsuojelun palvelualueelta Virastokeskus Veturista osoitteesta Eteläinen Asemakatu 4, 3. krs.

 • Vahteriston luonnonsuojelualueella kulkeva luontopolku opastaa sinut kuusivaltaisen kangasmetsän halki. Yhdeksän akvarellein kuvitettua taulua kertovat alueen luonnosta havainnollisesti ja värikkäästi. Polku on merkitty punapäisillä puutolpilla.

  Tästä voit ladata Vahteriston luontopolun esitteen.

  Vahteriston luonnonsuojelu- ja ulkoilualueen kartta

 • Suoluontoa esittelevä Hatlamminsuon luontopolku alkaa Hiihtomajantien päässä sijaitsevan Kiskon majan pihapiiristä. Polku on pituudeltaan noin kilometrin ja se kulkee pääosin pitkospuita pitkin.

  Hatlamminsuon luontopolku

 • Jääkauden aikaisia muodostumia sekä Riuttan luonnon ominaispiirteitä esittelevä luontopolku kulkee Riuttan pururadan yhteydessä. Polku alkaa Riuttan ulkoilumajan kupeesta (os. Kormuntie 258) ja on pituudeltaan noin 2,5 kilometriä. Riuttan ympäristöön voit tutustua kymmenen QR-koodein luettavan tietoiskun avulla, jotka löytyvät luontopolun varrelta. Voit lukea tietoiskut myös luontopolun verkkosivuilta.

  Riuttan luontopolku

 • Vantaanjoen Käräjäkosken luontopolulle pääset kulkemalla Erkyläntietä ja kääntymällä aivan kaupungin taajaman laidalla Käräjäkoskentielle. Polku alkaa Vantaanjoen ylittävän sillan vieressä olevalta parkkipaikalta. Luontopolku on pituudeltaan reilun kilometrin ja sen varrella on kuusi luontoaiheista taulua. Luontopolku sopii liikuntarajoitteisille.

  Tästä voit ladata Käräjäkosken luontopolun esitteen.

  Vantaanjoki on vaelluskalavesistö. Koski- ja virta-alueella kalastamiseen tarvitaan valtion kalastonhoitomaksun lisäksi paikallinen kalastuslupa. Virkistyskalasta Vantaanjoella -esitteessä on lisätietoa kalastuksesta ja rajoituksista sekä ohjeita lupien ostamiseen.

  Virkisty Vantaanjoella -esite

 • Hirvijärven luontokohde sijaitsee Hirvijärven rannassa kaupungin uimaranta-alueella, Jänissaarentien varressa.

  Luonnosta kertovat taulut ovat tekeillä ja ne pyritään saamaan kesän aikana paikoilleen.

 • Peltosaaren kosteikkoluontopolku alkaa Peltosaaren Työväenmuseon tuntumasta. Polku on Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen tekemä ja noin kilometrin mittainen. Luontopolku kierretään polusta tehdyn vihkosen avulla.

 • Sammaliston kosteikon luontopolku alkaa pysäköintialueelta, joka sijaitsee osoitteessa Riihiviidantie 111. Kahteen suuntaan haarautuvan luontopolun pituus on noin 1,5 kilometriä. Luontopolun varrella on lintulava sekä piilokoju, joista voi tarkkailla kosteikon runsasta linnustoa. Reitin varrella on myös Sammaliston kosteikosta ja sen luonnosta kertovia infotauluja.

  Voit lukea lisää Sammaliston kosteikosta täältä.