Hyppää sisältöön
Kaupungin työntekijät maanmittaustöissä
Kuva: Jenniina Nummela

Kaupunki työnantajana

Tuotamme monenlaisia palveluja kaikille kaupunkilaisille. Arvostamme ja tarvitsemme uusia osaajia, ja rekrytoimme kaupungin työyksiköihin ammattitaustaltaan erilaisia työntekijöitä. Riihimäen kaupungin avoimet työpaikat löytyvät muun muassa kaupungin verkkosivuilta.

Riihimäelle on helppo tulla vajaassa tunnissa joka puolelta Etelä-Suomea. Jos pohdit työhöntuloa pidemmän matkan päästä, voit hyödyntää käytössämme olevia työaikajoustoja: etätyötä, mobiilia joustotyötä ja liukuvaa työaikaa. Tarjoamme myös monipuolisia mahdollisuuksia oman osaamisen kehittämiseen.

Viihtyisä noin 30 000 asukkaan kaupunkimme on ihmisenkokoinen ja kaikki tärkeä on kävelymatkan päässä. Innostavia vahvuuksiamme ovat kiertotalous, robotiikka ja nuorisoteatteri.

Riihimäen kaupunki on savuton työpaikka.

 • Työterveys

  Tarjoamme henkilöstölle hyvät ja kattavat työterveyshuoltopalvelut, joihin sisältyy myös sairaanhoitopalvelut.

  Lomaedut

  Vuosiloman pituus määräytyy työkokemuslisän ja palvelussuhteen pituuden mukaan.

  Palkitsemme tuottavista ideoista

  Kannustamme työntekijöitä oman osaamisensa kehittämiseen stipendijärjestelmällä. Työhön liittyviä tuloksellisuutta parantavia ja toteuttamiskelpoisia ideoita palkitaan.

  Arvostamme sitoutumista

  Riihimäki kiittää työntekijöitään pitkästä palvelusta ja merkkipäivinä.

  Henkilöstöliikunta

  Tarjoamme henkilöstölle Epassi liikunta- ja kulttuuriedun. Lisäksi Kuntokipinä-toiminnan puitteissa henkilöstölle on tarjolla omaehtoisia liikuntavuoroja.

  Edullinen lounas

  Tarjoamme henkilöstölle tuetun työpaikkalounaan, jonka maksaminen hoituu Epassi-sovelluksella.

  Virkistystoiminta

  Kaupungin virkistyspaikka Kotaniemi on henkilöstön ja heidän perheidensä käytössä ympäri vuoden. Paikka sijaitsee Hirvijärvellä noin kymmenen kilometrin päässä Riihimäen keskustasta. Kaupungin työyksiköt voivat varata Kotaniemeä talvisin omien tapahtumiensa ja kokouksiensa käyttöön.

  Virkistystoimintaamme kuuluvat henkilöstöjuhlat, liikuntailtapäivät ja virkistyspäivät.

 • Riihimäen kaupungilla toteutetaan vuosittain kaikki työpaikat kattava henkilöstökysely. Henkilöstökyselyllä halutaan saada tietoa työntekijöiden ja esihenkilöiden näkemyksistä omasta työstään, työhyvinvoinnistaan ja työyhteisöstään. Henkilöstökyselyn avulla tavoitteena on löytää niin työyksikkötasolla kuin koko kaupungin osalta konkreettisia kehitysalueita, joihin kaupungin työnantajana tulee kiinnittää jatkossa huomiota.

  Vuoden 2023 henkilöstökyselyyn vastasi 702 henkilöä, joka on lähes 60 % Riihimäen kaupungin kaupungin määräaikaisesta ja vakituisesta henkilöstöstä. Kyselyn yhteistyötahona oli ensimmäistä kertaa Feelback Oy.

  Henkilöstökyselyn tuloksia on verrattu kyselyn toteuttajatahon toteuttamiin muiden kuntien ja kaupunkien vastaavien kyselyjen tuloksiin. Riihimäen tulos on kokonaisuutena erittäin hyvällä tasolla ja ylittää vertailukuntien tulokset lähes kaikilla osa-aluilla. Tulosten mukaan vahvuuksinamme on työn tavoitteiden selkeys, työn sisällöt ja työn kokeminen merkitykselliseksi sekä taitava lähiesihenkilötyö.

  Tutustu henkilöstökyselyn tuloksiin: Henkilöstökyselyn 2023 tuloskoonti 

   

 • Meillä voit tehdä töitä silloin, kun se sinun elämäntilanteeseesi parhaiten sopii, olitpa sitten pää- tai sivutoiminen keikkailija, opiskelija, eläkeläinen tai hoitovapaalla oleva vanhempi.

  Tarjoamme luokanopettajan ja tuntiopettajan sijaisuuksia perusopetuksessa sekä varhaiskasvatuksen opettajan, lastenhoitajan ja koulunkäyntiohjaajan sijaisuuksia varhaiskasvatuksessa. Keikkatyöt ovat pääsääntöisesti 1–3 päivää kestäviä sijaisuuksia.

  Sijaisrekrytointien yhteyshenkilö on Teija Airasmaa, p. 050 569 3177. Lue lisää lyhytaikaisista sijaisuuksista Kuntarekrystä ja jätä hakemus keikkatöihin.

 • Kesätyöt ovat nuorille usein ensimmäinen pintaraapaisu työelämään. Palkkaamme vuosittain kesätöihin 16–19-vuotiaita nuoria esimerkiksi päiväkoteihin, leikkikentälle, puistotyöntekijöiksi, vanhustyöhön, keittiölle ja liikunnan ohjaamiseen. Tutustu kaupungin kesätyöpaikkoihin kaupungin verkkosivuilla.

  Kaupungin suosittu kesätyöhaku käynnistyy helmikuussa ja kestää koko kuukauden. Haemme joukkoomme noin sata kesätyöntekijää. Kesätyötä voit hakea Kuntarekry.fi:ssä.