Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Nuori nainen istuu pöydän äärellä kuvaamataidon luokassa.
Kuva: Jenniina Nummela

Lasten ja nuorten harrastaminen

Riihimäellä on kattava tarjonta erilaisia harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille. Innostavia harrastuksia ja mielekästä vapaa-ajantoimintaa tarjoavat kaupungin eri toimialat sekä paikalliset järjestöt ja yhdistykset. Poimi itsellesi parhaimmat ideat ja lähde harrastamaan!

Järjestön tai seuran edustaja, haluatteko lisätä lasten ja nuorten harrastustarjontanne alla olevaan listaukseen? Täytä lomake, ja lisäämme tiedot sivuille. Jos ilmoittamasi tiedot muuttuvat, olethan yhteydessä yhteyshenkilöön.

 • Maksuttomat harrastusryhmät kouluilla iltapäivisin

  Harrastamisen Suomen mallin harrastusryhmissä 1.–9.-luokkalaiset pääsevät harrastamaan maksuttomasti erilaisia liikunnallisia lajeja. Ryhmiin on jatkuva ilmoittautuminen ympäri lukuvuoden. Tutustu ja ilmoittaudu ryhmiin! Ryhmät toimivat kouluilla ja lähialueen liikuntapaikoilla iltapäivisin.

  Lukuvuonna 2023-2024 harrastusvalikoimassa on muun muassa kiipeilyä, keilausta, sirkusta, parkouria, jalkapalloa ja monia muita liikuntalajeja. Järjestäjänä Harrastamisen Suomen malli – Riihimäki -hanke.

  Boffaus eli pehmomiekkailu

  Boffaus on kamppailulaji kaikenikäisille ja -tasoisille harrastelijoille. Omat maksuttomat ryhmät 7-11-vuotiaille sekä 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Järjestäjänä Riihimäen Nuorisopalvelut.

  Tanssi

  Etelä-Hämeen Tanssiopistossa opetusta annetaan laajan oppimäärän mukaisesti baletissa, nykytanssissa ja jazztanssissa. Opistossa tanssia voi harrastaa jokaisen omista lähtökohdista käsin, omien tavoitteiden ja päämäärien mukaan. Järjestäjänä Etelä-Hämeen Tanssiopisto.

  Riihimäen Kansantanssijoiden toiminta on avointa kaikille vasta-alkajista harjaantuneemmille, vauvoista teini-ikäisiin ja nuoriin aikuisiin. Harjoituksissa opetellaan kansantanssiaskelikoita ja tanssitaan perinteisiä kansantansseja ja kansantanssikoreografioita. Järjestäjänä Riihimäen Kansantanssijat ry.

  Tanssistudio Dance Artissa tanssilajeina ovat nykytanssi, klassinen baletti, jazztanssi, lastentanssi, hip hop, break dance, showtanssi ja k-pop. Tiiviskursseilla lisäksi muitakin lajeja kuten flamencoa, afroa ja steppiä. Järjestäjänä Tanssistudio Dance Art.

  Studio Dance & Joylla harrastetaan monipuolisesti tanssia, ilma-akrobatiaa ja ilmajoogaa. Tarjonnasta löytyy mm. Dance Kids, Commercial Dance, Tanssileikki, Street Dance, Baletti, Nykytanssi, Showtanssi, Tik Tok Dance, Showjazz ja paljon muuta. Järjestäjänä Studio Dance & Joy.

  Taitoluistelu

  Riihimäen Jäätaiturit ry:ssä voi harrastaa muodostelmaluistelua rennolla ja hauskalla otteella, joko kilpailevassa joukkueessa tai harrasteryhmissä. Seuralle tärkeintä on tarjota lapselle ja nuorelle liikunnan iloa ja mahdollisuus erityyppiseen joukkueurheiluun. Harrastuksen voi aloittaa alkeista tai hypätä mukaan muihin ryhmiin, mikäli luistelu ja erityisesti muodostelmaluistelu ovat ennestään tuttuja. Järjestäjänä Riihimäen Jäätaiturit ry.

  Riihimäen Taitoluistelijat ry tarjoaa harjoittelumahdollisuuksia kaiken ikäisille kilpa-, harrastaja-, luistelukoulu- ja aikuisryhmässä. Luistelijoille tarjotaan sopivantasoinen ryhmä oman kiinnostuksen ja tarpeiden mukaan. Seuran pienimmät luistelijat ovat 3-vuotiaita ja vanhimmat yli 60-vuotiaita. Järjestäjänä Riihimäen Taitoluistelijat ry.

  Jääkiekko

  Kiekko-Nikkarit Ry tarjoaa kaikille mahdollisuuden harrastaa jääkiekkoa oman taitotasonsa ja motivaationsa mukaan. Kilpa- ja ikäkausijoukkueiden lisäksi seuramme tarjoaa mahdollisuuden jääkiekon harrastamiseen 2-vuotiaasta alkaen luistelukoulun, kiekkokoulun, tyttökiekon, lasten ja nuorten harrastekiekon, kelkkakiekon sekä naisten- ja miesten harrastekiekon muodossa. Järjestäjänä Kiekko-Nikkarit ry.

  Koripallo

  Riihimäen Koripalloseuran keskeisenä pyrkimyksenä on tarjota 6-16-vuotiaille lapsille ja nuorille mahdollisuus kasvaa ja kehittyä urheilullisessa ympäristössä. Laadukas toiminta ja liikunnan riemu ovat seuratoimintamme keskiössä. Järjestämme myös aikuisille rentoa kuntokorista. Olet lämpimästi tervetullut mukaan seuramme toimintaan! Järjestäjänä Riihimäen koripalloseura.

  Jalkapallo

  Riihimäen Palloseurassa voi harrastaa jalkapalloa 2-vuotiaasta alkaen. Järjestäjänä Riihimäen Palloseura RiPS ry.

  Karate

  Sisu-Kyokushin ry järjestää karateharjoituksia 8-vuotiaasta ylöspäin. Seurassamme karaten voi aloittaa peruskurssilla ja jatkaa harrastusta vaikka mustaan vyöhön asti. Opetamme Kyokushin tyylisuunnan karatea. Järjestäjänä Sisu-Kyokushin ry Riihimäki.

  Kiipeily

  Riihimäen Kiipeilijät ry ylläpitää Riihimäen Kiipeilykeskus Rocklandsia, jossa järjestetään keväisin ja syksyisin ohjattuja, kiipeilyn perusteisiin tutustuttavia junnuryhmiä 8-13-vuotiaille. Lisäksi kaikenikäiset voivat myös tulla vapaasti kiipeilemään aukiolojen puitteissa kertamaksua vastaan (alle 13-vuotiaat kiipeilevät vain vanhempien/huoltajien valvonnassa). Lajiin saa aina ilmaisen alkuopastuksen, jos ei ole kokeillut kiipeilyä aiemmin. Järjestäjänä Riihimäen kiipeilijät ry.

  Yleisurheilu

  Riihimäen Kisko Yleisurheilu tarjoaa monipuolista yleisurheilun harrastamista ja kilpailemista seurassa. Yleisurheilukoulussa 7-14-vuotiaat harjoittelevat monipuolisesti yleisurheilun lajitaitoja erilaisten lajiharjoitteiden, ratojen, pelien ja leikkien avulla. Nuorten valmennustoiminta on suunnattu 14-22-vuotiaille urheilijoille, jossa on eri-ikäisiä, eri urheilullisista taustoista tulevia ja erilaisilla tavoitteilla harrastavia ja kilpailevia urheilijoita. Järjestäjänä Riihimäen Kisko.

  Käsipallo

  Riihimäen Cocks on käsipallon erikoisseura, joka tarjoaa mahdollisuuksia käsipallon harrastamiseen 5-vuotiaasta alkaen aina aikuisten kilpa- ja huippu-urheiluun asti omien toiveiden ja taitojen edellyttämällä tasolla. Juniori- ja harrastetoimintaan pääsee mukaan helposti ja joustavasti koska tahansa läpi kauden. Järjestäjänä Riihimäen Cocks.

  Suunnistus

  RiSu järjestää keväisin lapsille ja nuorille Hippo-suunnistuskurssin, jossa 5-12 -vuotias pääsee tutustumaan suunnistuksen perusteisiin yhdessä huoltajan kanssa. Harjoitukset pääosin tiistaisin, ja niihin voi tulla mukaan kokeilemaan. Kisailusta kiinnostuneille tarjoamme mahdollisuuden osallistua esim. Kompassikisoihin, Särkänniemi-suunnistukseen tai Nuorten Jukolaan – oman halun mukaan. Järjestäjänä Riihimäen Suunnistajat ry.

  Uinti

  Riihimäen Uimaseura tarjoaa uintiharrastusmahdollisuuksia lapsille, nuorille ja aikuisille pääasiassa Tervakosken uimahallissa Riihimäen uimahallin ollessa remontissa, kesäisin harjoittelemme Riihimäen maauimalassa. Uintia voi harrastaa aina lasten ja vanhemman yhteisistä vesipeuhuista uimakoulujen kautta kilpa- ja harrasteuintiryhmiin asti. Järjestäjänä Riihimäen Uimaseura ry.

  Riihimäen kaupungin liikuntapalvelut järjestävät kesällä lasten uimakouluja. Alaikäraja uimakouluihin on viisi vuotta. Lisätietoja liikuntapalveluiden sivuilta.

 • Musiikki

  Musiikkiopistossa opiskelu on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää.  Musiikkiopiston tavoitteena on hyvä musiikkisuhde ja elinikäinen musiikin harrastaminen. Järjestäjänä Riihimäen musiikkiopisto.

  Musiikkia voi harrastaa maksuttomasti 3.-6. luokkalaisten musiikkikerhossa. Järjestäjänä Harrastamisen Suomen malli – Riihimäki -hanke.

  Kuvataide ja käsityö

  Riihimäen taidekoulu antaa laajan oppimäärän mukaista tasolta toiselle etenevää taiteen perusopetusta 5–18-vuotiaille lapsille ja nuorille sekä aikuisille. Taidekoulussa on kuvataiteen ja käsityön linja. Järjestäjänä Riihimäen taidekoulu.

  Kuvataidetta voi harrastaa maksuttomasti 3.-5. sekä 6.-9. luokkalaisten kuvataideharrastuksessa. Järjestäjänä Harrastamisen Suomen malli – Riihimäki -hanke.

  Monikulttuurinen lasten taidepaja kokoontuu maanantaisin klo 16-18 Matkakeskuksen Kotolassa (Eteläinen Asemakatu 2). Taidepaja on käynnissä 30.3.2024 saakka. Vapaa pääsy, tervetuloa! Ohjaajina taideohjaajat Pinja ja Yelyzaveta. Taidepajan toteuttavat yhdessä Riihimäen kaupungin kotoutumis- ja kulttuuripalvelut.

  Elokuvan tekeminen

  Elokuvien tekemistä aina käsikirjoittamisesta kuvaamiseen ja näyttelemiseen voi harrastaa maksuttomasti elokuvakerhoissa. Ryhmät on suunnattu 3.-5. luokkalaisille. Järjestäjänä Harrastamisen Suomen malli – Riihimäki -hanke.

  AniManga -kerho

  Maksuttomassa kerhossa on kaikenlaista puuhastelua aiheen tiimoilta. Suunnattu 6. luokkalaisista aina 17 -vuotiaisiin saakka. Järjestäjänä Riihimäen Nuorisopalvelut.

  Teatteri

  Riihimäen Nuorisoteatteri järjestää laajaa teatteritaiteen perusopetusta lapsille ja nuorille esikouluiästä alkaen. Kattava esitystoiminta, aktiiviset harrastusryhmät ja tiivis yhteisö takaavat jäsenille ikimuistoisia elämyksiä teatteritaiteen parissa. Tule tekemään teatteria niin, että tuntuu! Järjestäjänä Riihimäen Nuorisoteatteri ry.

 • Partio

  Riihiveikot partiolippukunta tarjoaa partiotoimintaa 7-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille! Ikäkausittain toimivissa ryhmissä on viikkotoimintaa, sekä lisäksi retkiä ja leirejä. Mukaan voi tulla ilman aiempaa kokemusta partiosta. Partio on monipuolista tekemistä: rakennetaan suhdetta luontoon, tehdään yhdessä, retkeillään ja opitaan uutta. Järjestäjänä Riihiveikot ry.

  Strategialautapelit

  Tule mukaan pelaamaan erilaisia strategialautapelejä! Pelit valikoituvat osallistujien toiveiden mukaisesti, ja kesken jäänyttä peliä jatketaan aina seuraavalla kerralla kunnes voittaja selviää. Järjestäjänä Riihimäen kaupunginkirjasto yhteistyössä Harrastamisen Suomen malli – Riihimäki -hankkeen kanssa, ilmoittautuminen täällä.

  Ruoan laitto

  Maksutonta kokkailuharrastusta järjestetään Uramon koululla 3.-5. luokkalaisille sekä Harjunrinteen, Karan ja Pohjolanrinteen kouluilla 6. luokkalaisille. Järjestäjänä Harrastamisen Suomen malli – Riihimäki -hanke.

  Digipelaaminen

  Maksuttomassa Minecraft-kerhossa pääsee pelaamaan Minecraftia ohjaajan opastuksella, suunnattu 3.-6. luokkalaisille. Järjestäjänä Harrastamisen Suomen malli – Riihimäki -hanke.

  Roolipelaaminen

  Riihimäen kaupunginkirjastolla järjestetään roolipeli-iltoja keväällä 2024. Peli-iltoja on kerran kuussa lauantaisin. Järjestäjänä Riihimäen kaupunginkirjasto.

 • Riihimäellä toimii lasten ja nuorten ryhmiä, joissa on tarjolla erityistä tukea harrastamiseen.

  Kehitysvammaisten sähly

  Yli 12-vuotiaille nuorille ja aikuisille tarkoitettu maksuton sähly, jossa pelaillaan ja tehdään tekniikkaharjoitteita. Järjestäjänä Riihimäen kaupunki.

  Liikuntakerho

  Harrastamisen Suomen malli – Riihimäki -hankkeessa on maksuton liikuntaryhmä erityistä tukea harrastuksessaan kaipaaville 3.-5. luokkalaisille lapsille. Ohjaajina toimivat erityisopettajat. Järjestäjänä Harrastamisen Suomen malli – Riihimäki -hanke.

  Teatteri

  Riihimäen Nuorisoteatterilla on opetusta myös erityisille oppijoille. Tällä hetkellä toiminnassa on kaksi erityisten oppijoiden ryhmää. Järjestäjänä Riihimäen Nuorisoteatteri.

  Taitoluistelu

  Riihimäen Taitoluistelijat ry tarjoaa harjoittelumahdollisuuksia kaiken ikäisille oman kiinnostuksen ja tarpeiden mukaan. Toimintaa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille on kehitteillä. Ota yhteyttä! Järjestäjänä Riihimäen Taitoluistelijat ry.

  Suunnistus

  RiSulla ei ole omaa erityislasten ryhmää, mutta opastusta tarjotaan pienryhmissä eli esimerkiksi huoltajalle ja lapselle/nuorelle yksilöidysti. Kauden aikana pidetään muutama tarkkuussuunnistusharjoituskerta, johon voi osallistua myös esim. fyysisistä toiminnanrajoitteista huolimatta. Järjestäjänä Riihimäen Suunnistaja ry.

 • Kaipaatko ideoita, mitä tehdä vapaa-ajalla? Riihimäellä on mahdollista harrastaa ja viettää vapaa-aikaa lukuisten erilaisten maksuttomien ja omatoimisten harrastusten parissa. Poimi alta parhaimmat ideat toteutukseen yksin tai kaverin kanssa!

  Vietä aikaa nuorisotiloissa

  Monarin ja Peltosaaren nuorisotiloissa voit tavata kavereita ja ohjaajia. Nuorisotiloissa on muun muassa biljardi, PS4 ja netti, ja tiloissa järjestetään myös erikoisiltoja. Järjestäjänä Riihimäen kaupungin Nuorisopalvelut.

  Lainaa liikuntavälineitä

  Riihimäen kirjastolta voit lainata liikuntavälinelainaamosta kirjastokortilla erilaisia liikuntavälineitä. Lisätietoa Riihimäen kirjaston sivuilta.

  Hurjastele pulkkamäessä

  Riihimäeltä löytyy lukuisia pulkkamäkiä, muun muassa Riutan perherinne. Nappaa kotoa omat laskuvälineet tai lainaa ne kirjaston liikuntavälinelainaamosta, ja lähde hurjastelemaan! Lisätietoa Riihimäen kaupungin sivuilta.

  Haasta itsesi frisbeegolfissa

  Pakkaa reppuun frisbeegolfkiekkosi tai lainaa ne liikuntavälinelainaamosta, ja lähde pelaamaan yhdelle kaupungin kolmesta frisbeegolfradasta! Lisätietoa radoista Riihimäen kaupungin sivuilta.

  Lähde luistelemaan jäähallille ja ulkojäille

  Riihimäen jäähallilla ja ulkojääkentillä on useita yleisöluisteluvuoroja viikoittain. Lisätietoa vuoroista ja kentistä Riihimäen kaupungin sivuilta.

  Tutustu Riihimäen ulkoliikuntapaikkoihin

  Riihimäeltä löytyy lukuisia kaupungin liikuntapalveluiden hallinnoimia ulkoliikuntapaikkoja, kuten geokätköjä, pyöräilyratoja, skeittiparkkeja, suunnistuksen kiintorasteja sekä lukuisia latuja ja ulkoilureittejä. Lisätietoa Riihimäen kaupungin sivuilta.

  Sukella kirjaston tarjontaan

  Riihimäen kirjaston yläkerrasta löytyy lapsille ja nuorille kirjoja, lehtiä, sarjakuvia, DVD-elokuvia, digitaalisia pelejä ja nuorten sateenkaarihylly. Lisäksi satuhuoneessa voi piirtää, leikkiä, tehdä läksyjä sekä pelata lautapelejä. Lisätietoa Riihimäen kirjaston sivuilta.

  Eläydy Nuorisoteatterissa

  Teatterin maailmaan voi heittäytyä katsojan roolissa muun muassa Riihimäen Nuorisoteatterin näytöksissä. Lisätietoa Riihimäen kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden sivuilta.

  Kiipeile pitkin seiniä

  Riihimäen Kiipeilykeskus Rocklandsissa voivat kaikenikäiset tulla boulderkiipeilemään kertamaksua vastaan. Alle 13-vuotiaat kiipeilevät vain huoltajan valvonnassa. Järjestäjänä Riihimäen Kiipeilijät ry.

 • Liikuntaa ja leikkiä

  Peuhapäivät

  Maksuttomat Peuhapäivät ovat perheliikunnan tapahtumia, joissa koko perhe pääsee liikkumaan ja leikkimään yhdessä saliin rakennetuilla temppuradoilla sekä peliareenoilla. Järjestäjänä Riihimäen kaupunki.

  Perhesirkus

  Perhesirkus on 3-6 vuotiaan lapsen ja aikuisen yhteinen sirkusteluhetki, jossa yhdistellään akrobatian alkeita ja sirkusvälineiden käyttöä. Järjestäjänä Riihimäen kaupunki.

  Tanssi

  Riihimäen kansantanssijat järjestävät toimintaa 0-3 -vuotiaille vanhemman seurassa sekä leikki-ikäisille. Pienempien kanssa leikitään piiri- ja laululeikkejä, isompien kanssa opetellaan kansantanssia. Järjestäjänä Riihimäen Kansantanssijat ry.

  Etelä-Hämeen Tanssiopistossa järjestetään lastentanssia 3-6 vuotiaille. Järjestäjänä Etelä-Hämeen Tanssiopisto.

  Studio Dance & Joy tarjoaa tanssiharrastuksia 3-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Järjestäjänä Studio Dance & Joy.

  Partio

  Riihiveikot ry tarjoaa perhepartiotoimintaa alle kouluikäisille lapsille. Perhepartiossa lapsi tutustuu ja osallistuu partiotoimintaan yhdessä oman vanhempansa kanssa. Perhepartiolaiset ovat tervetulleita koko lippukunnan tapahtumiin ja retkille. Partio on monipuolista tekemistä, mm. luontosuhteen kasvattamista. Järjestäjänä Riihiveikot ry.

  Temppujumppa

  Temppujumppa on monipuolinen perusliikuntataitoja ja motorisia taitoja kehittävä, liikunnan iloa tuova tunti 5-7 -vuotiaille lapsille. Tunneilla kehitetään taitoja voimistelutelineiden ja monenlaisten temppuratojen avulla. Järjestäjänä Riihimäen Fysioterapiakeskus Ankkuri.

  Luistelukoulu ja taitoluistelu

  Riihimäen Taitoluistelijat ry tarjoaa harjoittelumahdollisuuksia luistelukoulussa 3-vuotiaista alkaen. Järjestäjänä Riihimäen Taitoluistelijat ry.

  Riihimäen Jäätaiturit ry tarjoaa mahdollisuuden harrastaa luistelukoulussa 3-vuotiaista alkaen. Järjestäjänä Riihimäen Jäätaiturit ry.

  Kiekko-Nikkarit ry tarjoaa harjoittelumahdollisuuksia luistelu- ja kiekkokoulussa 2-vuotiaista alkaen. Järjestäjänä Kiekko-Nikkarit ry.

  Yleisurheilu

  Junnukoulussa tavoitteena on saada 3-6-vuotiaat lapset innostumaan monipuolisesta liikkumisesta erilaisten leikkien, pelien ja temppuratojen avulla. Harjoitukset sisältävät myös yleisurheilun esiopetusta verryttelyineen ja jumppatuokioineen. Järjestäjänä Riihimäen Kisko.

  Uimakoulu

  Riihimäen Uimaseura järjestää uimakouluja, joihin voi osallistua 3-vuotiaasta alkaen. Järjestäjänä Riihimäen Uimaseura ry.

  Riihimäen kaupungin liikuntapalvelut järjestävät kesällä lasten uimakouluja. Alaikäraja uimakouluihin on viisi vuotta. Lisätietoja liikuntapalveluiden sivuilta.

   

  Taidetta ja kulttuuria

  Musiikkileikkikoulu eli muskari

  Riihimäen musiikkiopisto tarjoaa varhaisiän musiikkikasvatusta eri-ikäisille lapsille. Järjestäjänä Riihimäen musiikkiopisto.

  Satutuokiot ja Satuhuone

  Riihimäen kirjastolla järjestetään satutunteja ja Satuhuoneessa voi leikkiä, piirtää ja tehdä läksyjä. Järjestäjänä Riihimäen kirjasto.

  Kuvataide ja käsityö

  Riihimäen taidekoulu tarjoaa varhaisiän kuvataiteen ja käsityön ryhmäopetusta 5-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Järjestäjänä Riihimäen taidekoulu.

  Lasten kulttuurilauantait

  Riihimäen kaupunki järjestämissä lasten kulttuurilauantaissa on laadukkaita lapsille suunnattuja työpajoja, teatteriesityksiä, museovierailuja ja muita kulttuuritapahtumia joka kuukausi. Tapahtumat ja päivämäärät löytyvät Riihimäen kaupungin sivuilta.

Haluatko ilmoittaa järjestämäsi harrastuksen listaukseen?

Täytä lomake