Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Tietosuoja

Olennaisena osana kaupungin toimintaan kuuluu käytössä olevien henkilötietojen turvaaminen ja suojaaminen. Kiinnitämme erityistä huomiota tietosuojan ja henkilöstömme tietosuojaosaamisen kehittämiseen. Asioidessasi Riihimäen kaupungilla, tai kun olet muutoin tekemisissä kaupungin kanssa, keräämme henkilötietojasi vain siinä määrin kuin se on tarpeellista asian hoitamiseksi. Henkilötietojesi käsittelyyn on aina oikeusperuste.

Tällä sivulla julkaisemme tietosuojaan liittyviä selosteita ja lomakkeita, jotka on tarkoitettu kaupunkilaisten informointiin ja käyttöön. EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen tavoitteena on parantaa henkilötietojen suojaa, lisätä henkilötietojen käsittelyn läpinäkyvyyttä sekä antaa rekisteröidyille keinoja hallita henkilötietojensa käsittelyä. Kansallisesti säädetty tietosuojalaki täsmentää ja täydentää tietosuoja-asetuksen määräyksiä.

Rekisteritietojen tarkastuspyyntö

Sinulla on oikeus saada itseäsi koskevia tietoja. Voit tehdä rekisteritietojen tarkastuspyynnön joko sähköisellä tai tulostettavalla lomakkeella.

Riihimäkeläisten sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Kanta-Hämeen hyvinvointialue eli Oma Häme. Lue asiakas- ja potilastiedoista Kanta-Hämeen hyvinvointialueen verkkosivuilta (muun muassa rekisteritietojen tarkastuspyynnöstä, tietopyynnöstä ja lokirekisterin tarkastuspyynnöstä).

 • Sähköisen lomakkeen käyttö vaatii Suomi.fi-rekisteröitymisen, jotta kaupunki voi lähettää sinulle vastauksen sähköisesti. Kun olet ottanut Suomi.fi-viestit käyttöön, annat yleisen suostumuksen siihen, että kaikki viranomaisviestit voidaan toimittaa sähköisesti Suomi.fi-viesteihin. Viesti voi olla myös todisteellinen tiedoksianto, joka on kuitattava vastaanotetuksi ennen kuin viestin voi avata. Viestien toimitustapaa voit muuttaa myöhemmin viestien asetuksissa. Tarkemmat toimintaohjeet löydät lomakkeesta.

  Rekisteritietojen tarkastuspyyntö

 • Tulostettuja ja täytettyjä rekisteritietojen tarkastuspyyntölomakkeita otetaan vastaan Riihimäen kaupungin asiakaspalvelupisteessä: Tietotupa, Eteläinen Asemakatu 2, katutaso. Lomakkeet tulee toimittaa henkilökohtaisesti tai asianhoitajan välityksellä. Henkilöllisyys on todistettava asioitaessa.

 • Pyytämäsi tiedot toimitetaan sinulle postitse saantitodistuksella, turvasähköpostilla tai noudettuna Tietotuvasta, Eteläinen Asemakatu 2, katutaso. Rekisterinpitäjän on toimitettava pyydetyt tiedot kohtuullisen ajan kuluttua, mutta viimeistään kuukauden kuluessa, ellei ole erityistä perustetta pidempään käsittelyaikaan.

Tietosuojaselosteet

Tietosuojaselosteiden päivitystyö on parhaillaan käynnissä. Upotteesta löydät uusimmat tietosuojaselosteemme toimialakohtaisesti. Vanhat pdf-muotoiset tietosuojaselosteet löydät alempaa.

Turvaposti - näin lähetät salassa pidettäviä tai arkaluonteisia tietoja turvallisesti

  • Mene selaimella osoitteeseen https://turvaposti.rhlseutu.fi/.
  • Kirjoita oma sähköpostiosoitteesi kohtaan lähettäjä ja paina Jatka.
  • Lisää vastaanottaja kenttään se riihimaki.fi -osoite, johon haluat viestisi lähettää.
  • Merkitse riittävät yksilöintitiedot viestin otsikkoon, sisältöön ja liitteisiin.
  • Muistathan myös kirjoittaa viestiin oman nimesi ja muut mahdollisesti tarvittavat yhteystiedot.
  • Liitteen voit lisätä painamalla Selaa ja valitsemalla tiedostot koneeltasi. Valinnan jälkeen paina vielä Liitä. Voit myös poistaa jo valitut liitteet valitsemalla liitteen ja painamalla Poista valitut.
  • Lähetä viesti painamalla Lähetä-painiketta. Saat vahvistuksen lähetyksesi onnistumisesta.
  • Päätä turvapostin käyttö Lopeta-painikkeesta.
  • Muista tyhjentää selaimen välimuisti käytön jälkeen.

Yhteystiedot

Voit ottaa yhteyttä tietosuoja-asioissa sähköpostitse osoitteella tietosuoja@riihimaki.fi.