Kuva: Äiti ja lapset

Kasvatus, koulutus ja opiskelu

Opetus- ja varhaiskasvatuspalvelut koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa >>

Sivistyksen ja osaamisen toimialue järjestää varhaiskasvatusta sekä esi- ja perusopetusta noin 4 000 lapselle. Lisäksi Riihimäellä annetaan lukiokoulutusta päivä- ja aikuislukiossa. Koulutustarjontaan kuuluvat myös kansalaisopiston, lasten ja nuorten kuvataidekoulun sekä musiikkiopiston opinnot ja kurssit. Myös kaupungin kirjasto on osa sivistyksen ja osaamisen toimialuetta. Toimintaa ohjaa sivistys- ja hyvinvointilautakunta.

Oppilaiden omien laitteiden käyttö koulussa

 

Riihimäen koulukuljetusohjeistus

Oppilaat, joille on myönnetty koulukuljetusetuus, voivat hakea bussikortin maanantaista 10.8. asti virastokeskus Veturista (A-rappu, 2. kerros, Opetus- ja nuorisopalvelut) tai oman koulun rehtorilta/koulusihteeriltä tiistaista 11.8. alkaen. Takseilla kuljetettavien oppilaiden huoltajat saavat ensimmäisen koulupäivän hakuajan tekstiviestinä. Alla olevasta linkistä saa tarkemmat ohjeet koulukuljetuksista.

Koulujen alkaessa pyydämme kaikkia liikkujia noudattamaan liikenteessä erityistä varovaisuutta ja huomiomaan lukuvuoden aloittavat lapset ja nuoret.

Koulukuljetusten ohjeistus_2020-2021

Koulukuljetushakemukset 15.6.2020 mennessä

Lukuvuoden 2020 – 2021 koulukuljetushakuaika on päättynyt. Hakuajan umpeuduttua voi edelleen lähettää hakemuksia, mutta koulukuljetusta ei voi taata koulukuljetusta ensimmäisestä päivästä alkaen.

Hakemuksen voitte toimittaa sähköisesti 15.6.2020 mennessä seuraavasta linkistä: sähköinen koulukuljetushakemus. Mahdolliset päätökseen vaikuttavat liitteet tulee laittaa hakemuksen mukana, jotta hakemuksen käsittely ei viivästy. Päätöksiä koulukuljetuksia hakeneille on postitettu kesäkuusta lähtien.

Koulukuljetussääntö 1.6.2020 alkaen

 

Oppilaaksiotto esi- ja perusopetukseen keväällä 2020

Opetuksen järjestäjä on osoittanut koulu-/esiopetuspaikat syksyllä 2020 esiopetuksen aloittaville sekä tuleville 1. luokan oppilaille ja päätökset ovat postitettu helmikuussa 2020. Toissijaiset koulu-/esiopetuspaikkapäätökset lukuvuodelle 2020–2021 ovat postitettu maaliskuussa 2020.

Sivistyspalveluiden lomakkeet löydät alla olevasta linkistä.

Sivistyspalveluiden lomakkeet

 

Nuorisopalveluiden toiminta kesällä 2020

KESÄKUUSSA alakouluikäisille:
KESÄPAKU Peltosaaren Galaxilla tiistaisin klo 14-16.
TOIMINTAA Monarin pihalla torstait 4. ja 11.6. klo 14-16.

KESÄKUUSSA nuorille:
Tiistaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 18-21 KESÄPAKU. Ei Juhannuksena perjantai ja lauantai!
Tsekkaa pysähdyspaikat nuorisopalveluiden somesta; FB nuorisopalvelut riihimäki ja IG nuorisopalvelutriihimaki.

Tiistaisin, perjantaisin ja lauantaisin DISCORD-kanava auki https://discord.gg/UHmVHeX klo 18-21. Ei juhannuksena perjantai ja lauantai!

Torstaisin Monarin pihalla klo 18-21 MONARI-BBQ.

HEINÄKUUSSA nuorille:
HEINISVIPINÄT Monarin pihalla klo 18-20.
Perjantai 3.7. LÄMPPÄRIVOIKKARIBAARI
Tiistai 7.7. VOHVELIBAARI
Perjantai 10.7. KESÄKAKKUBAARI

Seuraa ilmoittelua. Säävaraus!

 

 

 

Nuorisokeskus Monarin avoin toiminta

Kerho- ja iltapäivätoiminta