Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

poika reppu selässä kulkemassa
Kuva: pexels.com

Koulukuljetus

Koulukuljetus myönnetään hakemuksesta lukuvuosittain oppilaan lähikouluun, mikäli myöntämisen perusteena olevat ehdot täyttyvät. Perusteita ovat koulumatkan pituus, vaarallisuus, rasittavuus ja vaikeus oppilaan ikä huomioiden. Koulukuljetukset järjestetään perusopetuslain 32 §:n mukaisin perustein. Koulukuljetus myönnetään oppilaan väestötietojärjestelmän mukaisesta osoitteesta.

Myöntäminen

Koulukuljetus myönnetään, mikäli koulumatkan pituus on esi- ja 1.–3.-luokkalaisilla yli kolme kilometriä ja 4.–9.-luokkalaisilla yli viisi kilometriä. Koulumatkan pituuden mittaamisessa käytetään aina Riihimäen kaupungin verkkosivuilla olevaa karttapalvelua. Koulumatka mitataan lyhyintä jalankulkukelpoista reittiä käyttäen.

Koulukuljetus alkaa syksyllä ensimmäisenä koulupäivänä. Koulukuljetus pyritään järjestämään ensisijaisesti julkisella liikenteellä, jota täydentävät pikkubussit ja taksit.

Kuljetusten aikataulut ja reitit suunnitellaan keskitetysti kaupunkitekniikan kuljetuskoordinaattorin toimesta. Koulukuljetushakemukset ja -päätökset käsitellään sivistystoimen opetuspalveluiden hallinnossa. Tarkemmin koulukuljetusten myöntämisestä ja järjestämisestä kerrotaan koulukuljetussäännössä, jonka päivityksen Riihimäen kaupungin sivistys- ja hyvinvointilautakunta on hyväksynyt kokouksessaan 6.5.2020, § 64.

Lisätiedot

koulukuljetukset@riihimaki.fi