Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Lapset leikkivät koululla
Kuva: Jenniina Nummela

Iltapäivätoiminta

Koululaisten iltapäivätoimintaan on jatkuva haku. Sähköinen hakemus löytyy eDaisy-asiointipalvelusta. Mikäli hakemasi koulun iltapäivätoimintapaikat ovat jo täynnä, otetaan sinuun hakemuksen jätettyäsi puhelimitse yhteyttä.

Maksullista iltapäivätoimintaa järjestetään maanantaista perjantaihin välittömästi koulupäivien jälkeen joko klo 16 tai 17 saakka. Toiminnan kohderyhmänä ovat 1.–2.-vuosiluokkien oppilaat sekä sellaiset 3.–5.-vuosiluokkien oppilaat, joille on tehty erityisen tuen päätös sekä pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaat. Iltapäivätoimintaa ei järjestetä lukuvuoden aikana olevilla lomilla.

Muistathan palauttaa lapsen yhteystietolomakkeen ensimmäisenä koulupäivänä tai ensimmäisenä iltapäivätoiminnan käyttöpäivänä, jotta ohjaajien yhteydenpito helpottuu. Lomake löytyy tältä sivulta.

 • Iltapäivätoiminta on ohjattua vapaa-ajantoimintaa ja tarkoitettu ensisijaisesti 1.–2.-luokan sekä erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille. Kevään haussa vapaaksi jääneet paikat täytetään hakujärjestyksessä lukuvuoden aikana niin kauan kuin paikkoja riittää.

  Kesken lukuvuotta paikkoja voi tiedustella varhaiskasvatuksen sihteeriltä.

  Iltapäivätoimintaan haetaan sähköisesti eDaisy-asiointipalvelussa.

 • Valintaperusteet iltapäivätoimintapaikkoja täytettäessä:

  1.     1.-luokan oppilaat, joille tehty erityisen tuen päätös.
  2.     1.-luokan yleisopetuksen oppilaat.
  3.     2.–5.-luokkien oppilaat, joilla on erityisen tuen päätös tai suositus paikasta oppilashuollollisin perustein.
  4.     2.-luokan yleisopetuksen oppilaat.

  Mikäli saapuneita hakemuksia on enemmän kuin tarjottuja paikkoja, suoritetaan arvonta yllä mainittua järjestystä noudattaen. Jos esimerkiksi 1.–2.-luokan erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden jälkeen kaikille halukkaille yleisopetuksen 2.-luokan oppilaille ei ole tarjota iltapäivätoimintapaikkaa, suoritetaan oppilaiden kesken arvonta vapaista paikoista. Ilman paikkaa jääneet oppilaat arvotaan sen jälkeen varapaikoille valintaperusteiden mukaisessa järjestyksessä.

  Hakuajan jälkeen saapuneet hakemukset sijoitetaan oman valintaperusteen mukaisen ryhmänsä viimeiseksi.

  Arvonnasta vastaa kaksi varhaiskasvatuksen edustajaa.

 • Iltapäivätoiminnasta perittävä maksu lukuvuonna 2023–24

  • klo 16 saakka kestävästä toiminnasta 113,40 euroa kuukaudessa.
  • klo 17 saakka kestävästä toiminnasta 136,30 euroa  kuukaudessa.

  Jos lapsi on mukana toiminnassa yhdenkin päivän kuukaudessa, peritään koko kuukauden maksu.

  Jos lapsi on sairauden vuoksi poissa iltapäivätoiminnasta yli 10 toimintapäivää kalenterikuukauden aikana, peritään maksuna puolet kuukausimaksusta. Jos lapsi on sairauden johdosta poissa kaikki kalenterikuukauden toimintapäivät, ei tältä kuukaudelta peritä maksua lainkaan. Maksun alennukseen sairauden vuoksi vaaditaan lääkärintodistus.

  Jos lapsi on muun kuin sairauden johdosta poissa kaikki kalenterikuukauden toimintapäivät, peritään maksusta puolet.

  Iltapäivätoimintamaksusta voi hakea vapautusta taloudellisten syiden vuoksi. Hakemuksen voi tehdä tuloselvityslomakkeella eDaisy-asiointipalvelussa. Maksuvapautusoikeus voidaan tarkistaa lukuvuoden aikana.

  Iltapäivätoiminnan kuukausimaksuista päättää Riihimäen kaupungin sivistyksen ja hyvinvoinnin lautakunta.

   

  Tietoa iltapäivätoiminnan maksuvapautuksesta:

  Sivistys- ja hyvinvointilautakunta § 41/3.4.2019 on päättänyt, että toiminnasta myönnetään maksuvapautus samalle ajalle kuin perheelle on Kelan päätöksellä myönnetty perustoimeentulotukea tai perheelle on kaupungin sosiaalitoimen päätöksellä myönnetty täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea.

  Perheen on palautettava maksuvapautuksen perusteeksi hakulomakkeen liitteenä toimeentulotukipäätös. Jos perheen tiedot muuttuvat toimintakauden aikana, on siitä ilmoitettava palveluohjaajalle varhaiskasvatustoimistoon. Hakemukset käsitellään niin, että mahdollisen maksuvapautuksen saa voimaanhakemuksen saapumista seuraavan kuukauden alusta.

 • Huoltajan tulee ilmoittaa kahden viikon sisällä paikkapäätöksen saatuaan varhaiskasvatuksen sihteerille, mikäli iltapäivätoimintapaikkaa ei oteta vastaan tulevana lukuvuotena.

  Huoltaja voi irtisanoa iltapäivätoimintapaikan kesken lukuvuoden sähköisesti eDaisy-asiointipalvelussa. Tällöin iltapäivätoiminnan maksu päättyy irtisanomiskuukauden lopussa.

 • Riihimäen kaupungin Sivistys- ja hyvinvointilautakunnan alainen varhaiskasvatus järjestää ohjattua vapaa-ajan toimintaa koululaisille kesäkuussa 3.–20.6. ja elokuussa 29.7.–6.8. arkipäivisin klo 7.00–17.00

  • 2023–2024 lukuvuoden 1. ja 2. luokan oppilaiden kesätoiminta kesäkuussa 3.6.–20.6.
  • 2024–2025 lukuvuoden 1. luokan oppilaiden kesätoiminta 1.8.–6.8.
  • 2024–2025 lukuvuoden 2. luokan oppilaiden kesätoiminta 29.7.–6.8.

  Kesätoimintaa järjestetään Jukolan, Lasitehtaan, Pohjoisen, sekä Uramon kouluilla.

  Toiminnan viikkomaksu on 100,25 € ja päivämaksu 22,55 €. Hintaan sisältyy ohjaus, aamupala, lounas ja välipala, sekä toiminnassa käytetyt tarvikkeet. Maksuista ei voi hakea maksuvapautusta. Sivistys- ja hyvinvointilautakunta on vahvistanut kesäajan maksut kokouksessaan 10.1.2024 6 §

  Jos lapsellanne on ruoka-aine allergia, toimittakaa Palmia Oy:n allergialomake kesätoimintapaikkaan. Lomake löytyy osoitteesta: https://www.riihimaki.fi/opi-ja-kasvata/ruokapalvelut/

  Kesätoimintaa haetaan eDaisy-asiointipalvelussa koululaisten iltapäivätoiminta hakemuksella, hakemukset pitää lähettää 30.4. mennessä. Tarkemmat ohjeet löytyvät hakemuksen yläreunasta olevasta ohjeesta.

  Kesäkuulle varatut toimintapäivät on peruutettava 19.5. mennessä ja elokuulle varatut toimintapäivät 28.6. mennessä sähköisesti eDaisy:ssä. Peruuttamatta jääneet paikat laskutamme varaamienne toimintapäivien mukaisesti.

  Hakemuksen voit tehdä eDaisy-asiointipalvelussa -> Hakemukset -> Varhaiskasvatuksen palvelut -> Valitse: Koululaisten iltapäivätoiminta -> Täytä lomake

  Lisätietoa antaa Riitta Romu riitta.romu@riihimaki.fi tai Timo Kock timo.kock@riihimaki.fi

Lisätietoja

Varhaiskasvatustoimisto

Varhaiskasvatustoimisto

Käyntiosoite

Postiosoite