Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kuvituskuva, värikkäitä puukirjaimia
Kuva: Pixabay

Yksityinen varhaiskasvatus

Riihimäellä on kolme yksityistä päiväkotia. Eri puolilla kaupunkia on myös omassa kodissaan työskenteleviä yksityisiä perhepäivähoitajia. Yksityisen päivähoidon hoitopaikkoja voit tiedustella suoraan palvelun tuottajalta tai keskitetysti varhaiskasvatuksen palveluohjaajalta.

 • Kun valitset lapsellesi yksityisen palvelun, sinun on mahdollista hakea Kelan maksamaa yksityisen hoidon tukea ja Riihimäen kaupungin maksamaa yksityisen hoidon kuntalisää. Lisätietoa yksityisen hoidon tuen ehdoista ja hakemisesta löydät Kelan verkkosivuilta.

  Yksityisen hoidon kuntalisä maksetaan, kun varhaiskasvatuksen toteuttaa yksityinen palvelun tuottaja (hoitaja kotona, yksityinen perhepäivähoitaja tai yksityinen päiväkoti) ja Kela on tehnyt myönteisen päätöksen yksityisen hoidon tuesta. Lisäksi edellytetään, että palvelua käytetään yli 25 tuntia viikossa.

  Kelan kautta hoidon tuottajalle maksetaan seuraavat yksityisen hoidon kuntalisät:

  • 250 € kuukaudessa, kun lapsi on yksityisessä ryhmäperhepäivähoidossa, perhepäivähoidossa tai lapsella on hoitaja kotona
  • 665 € kuukaudessa, kun alle 3-vuotias  lapsi on yksityisessä päiväkodissa
  • 380 € kuukaudessa, kun yli 3-vuotias lapsi on yksityisessä päiväkodissa
  • 429,81 € kuukaudessa, kun esiopetusikäinen lapsi on yksityisessä päiväkodissa
  • 100 € kuukaudessa, kun lapsella on kunnallisen esiopetuksen lisäksi kotiin palkattu hoitaja.
 • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piiri

  Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitotoiminta tarjoaa lyhytaikaista lastenhoitoapua kotiin kaikkina vuorokaudenaikoina, myös viikonloppuisin.

  Riihimäen 4H-yhdistys

  Riihimäen 4H-yhdistyksen työpalvelun osaavat nuoret tekevät keikkaluonteisia kotitöitä auttaakseen arjen askareissa ja tienatakseen taskurahaa opiskelujen ohella. Saat lastenhoitoapua luotettavilta ja kurssitetuilta nuorilta.

Lisätietoja

Varhaiskasvatustoimisto

Varhaiskasvatustoimisto

Käyntiosoite

Postiosoite

1.1.2023 alkaen puolikas 3-vuotiaan paikka vapaana.