Hyppää sisältöön
Patastenmäen Tiilikoulu
Patastenmäen Tiilikoulu Kuva: Jenniina Nummela

Patastenmäen koulu

Patastenmäen koulu on  Riihimäen itäisen alueen perinteikäs opinahjo. Patastenmäen Jukolan koulussa opiskelevat alkuopetusluokat 1.–2. ja se toimii Jukolan Monitoimitalossa päiväkodin ja seurakunnan kerhojen kanssa. Jukola-talo (Palojoentie 2) on otettu käyttöön 1990 ja peruskorjattu 2005. Jukolassa on myös 1.–2.-luokkalaisille iltapäivätoimintaa koulupäivien jälkeen.

Patastenmäen Tiilikoulussa (rakennettu 1954, peruskorjattu 2004) opiskelevat 3.–5.-luokat, ja se sijaitsee vanhan omakotialueen keskellä osoitteessa Patastenmäentie 42.

Koulussamme on noin 260 oppilasta 1.–5.-luokilla. Kuudennella luokalla oppilaat siirtyvät Harjunrinteen kouluun. Koulumme toiminnan valtteja ovat liikunta- ja ympäristökasvatus, sillä läheisyydessä ovat sekä Uhkolan liikuntamaastot, Peltosaaren urheilupuisto että Vahteriston luonnonsuojelualue. Koska kaikkialle muualle on meiltä jonkin verran matkaa, liikumme paikasta toiseen pyörällä jo pienestä pitäen.

Kodin ja koulun välinen sähköinen viestintäjärjestelmämme on Wilma, josta löytyvät muun muassa oppilaan opiskelutiedot, suorat viestilinkit opettajille sekä koulun ja luokan tiedotteita.

Patastenmäen Jukolan koulurakennus
Patastenmäen Jukolan koulu Kuva: Jenniina Nummela

 

 • Syyslukukausi 11.8.—22.12.2021

  • Lauantaityöpäivä 4.9.
  • Syyslomaviikko 42
  • Joululoma 23.12.2021—9.1.2022

  Kevätlukukausi 10.1.—4.6.2022

  • Talvilomaviikko 8
  • Pääsiäinen 15.4.—18.4.
  • Helatorstai 26.5.
  • Korvaava vapaa 27.5. (Tehty 4.9.21)
 • Oppitunnit

  Klo 8.15—9.00
  Klo 9.00—9.45
  Klo 10.15—12.00 (sisältää ruokailun)
  Klo 12.30—13.15
  Klo 13.15—14.00
  Klo 14.00—14.45

  Välitunnit

  Klo 9.45—10.15
  Klo 12.00—12.30

  Ruokailu

  Klo 10.15—12.00
  Erillisen aikataulun mukaan liukuvasti oppituntien välillä.

 • Koulunkäyntiohjaajat toimivat tiiviissä yhteistyössä opettajien kanssa. Koulunkäyntiohjaajat ovat oppilaiden tukena ohjaamassa ja ennakoimassa oikeaan toimintaan sekä auttamassa oppimisen haasteissa. Toisinaan ohjaaja joutuu työskentelemään huomattavan paljon tiettyjen oppilaiden kanssa, mutta tavoitteena on, että oppilaiden taidot karttuvat ja ohjaaja pystyy toimimaan koko ryhmän apuna ja joustavasti eri opettajien työparina.

  Jukolan koulunkäyntiohjaajina toimivat Linda Kattainen, Krista Kujanpää ja Anne Tamminen. Tiilikoulun koulunkäyntiohjaajina toimivat Pia Koponen ja Heidi Silvennoinen. Linda, Anne, Pia ja Heidi ovat vastuuohjaajina myös 1.—2.luokkalaisten iltapäivätoiminnassa ja/ tai eskareiden aamuhoidossa.

 • 3.—5.luokkalaisten oppilaskuntaan eli Oppikseen valitaan kaksi oppilasta jokaiselta luokalta. Oppis kokoontuu noin parin viikon välein ja ehdottaa, ideoi ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin eli vaikuttaa edustuksellisesti koulun  toimintaan. Esillä on usein viihtyvyyteen ja aktiviteetteihin liittyviä asioita.

  1.—2.luokkalaiset pääsevät vaikuttamaan asioihin suoraan luokkakyselyillä, mutta pientenkin Oppista suunnitellaan.

 • Patastenmäen Jukolan koulussa toimii yhteistyössä päiväkodin kanssa Jukola-toimikunta ja Patastenmäen Tiilikoulussa 3.-5.luokkalaisten vanhempien Vanhempaintoimikunta

  Yhdistykset eivät ole rekisteröityneitä, mutta ydinjoukko on hyvin tarmokas ja sitoutunut. Yhteisenä toiveena sekä Jukolassa että Tiilarilla olisi saada mukaan niin uusia huoltajia kuin pikkuisen mukana olleitakin aktiivisemmin.

  Suunnittelukokouksista tiedotetaan Wilmalla ja muiden viestintäkanavien kautta, ja  kaikki vanhemmat kuuluvatkin lastensa kautta näihin yhteisöihin. Toimikunnat voivat järjestää koululaisille virkistystoimintaa niin kouluaikana opettajien kanssa yhdessä mietittynä kuin kouluajan ulkopuolellakin. Mahdollisen varainhankinnan avulla tehdään erilaisia hankintoja oppilaiden iloksi ja hyödyksi. Vanhempainyhdistys on pidetty väylä vanhempien keskinäiselle yhteistyölle ja tutustumiselle. Tervetuloa kokoontumaan ja tapahtumiin!

Opettajat

LuokkaOpettaja
1A Kirsikkalaakso Kuusela Anneli
1B Ruusulaakso Ansala Anni
2A Kissankulma Saksholm Riikka
2B Vaahteramäki Salminen Päivi
3A KarhutKolehmainen Jenni
3B AhmatValkeavuori Kirsi
4A LumikotVuoltee Perttu
4B IlveksetNikkola Terhi
5A SiilitPutkonen Hanna-Mari
5B KetutSamuelsson Susanna
ErityisluokanopettajaGrönroos Erna
ErityisluokanopettajaHalonen Anne
ErityisopettajaHaimila Tiina
ErityisopettajaPitkänen-Kettunen Päivi
ESIA MarjolahtiMiettinen Ari-Pekka
ESIB TammijärviAutio Eila