Salonen Erja
Työnsuunnittelija
Hallinto ja konserni -toimiala/ Työllisyyspalvelut
Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea
Alueen yritysten elinvoiman edistäminen edellyttää työvoiman saantia monenlaiseen tarpeeseen. Työllisyyspalvelut tarjoaa palveluita yritysten työvoiman saannin helpottamiseksi muun muassa kartoittamalla riihimäkeläisten työnhakijoiden joukosta yritysten tarpeisiin soveltuvaa työvoimaa.
Kesällä 2024 tarjoamme työnantajille kesätyötukea vuosina 2005-2009 syntyneiden riihimäkeläisten nuorten kesätyöntekijöiden palkkaamiseen. Kesätyötuen hakuaika on 1.3.-31.8.2024
Lue tarkemmat ohjeet alta tai tulosta mukaasi sivupalkista!
Tämän sivun lyhytosoite on riihimaki.fi/tyonantajat.
Hakulomakkeet päivittyvät tälle sivulle helmikuun aikana.
Riihimäen kaupunki tarjoaa 2024 kesällä tukea 35 riihimäkeläisen nuoren kesätyöllistämiseksi. Kesätyötukea voidaan maksaa riihimäkeläisille yrityksille tai yhdistyksille vuosina 2005–2009 syntyneiden riihimäkeläisnuorten työllistämiseksi 1.5–31.8.2024 välisenä aikana. Myös Hausjärven, Lopen ja Hämeenlinnan yrittäjien on mahdollista saada kesätyötukea riihimäkeläisen nuoren kesätyöllistämiseen.
Riihimäen kaupunki voi myöntää harkinnanvaraista työllistämislisää riihimäkeläisen työttömän työnhakijan työllistämisen tukemiseksi. Työllistämislisää myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä talousarvioon varattujen määrärahojen puitteissa alla mainittujen ehtojen mukaisesti.
Kaupungin työllisyyspalveluissa kohdataan vuosittain satoja eri aloja edustavia riihimäkeläisiä osaajia.
Työnantajan ja valmentajan yhteistyöllä tavoitellaan palvelukseen motivoituneita osaajia. Työllisyyspalveluissa työnantajaa voidaan tukea muun muassa tarvittavan hakuprofiilin täyttävän osaajan löytämisessä, eri tukimuotojen käytössä, työhön perehdytyksessä tai mahdollisten haasteiden ennakoinnissa.
Työvalmentajamme tuottaa lisäarvoa valintaprosessiin hakemalla ehdokkaita, kartoittamalla ehdokkaiden soveltuvuutta ja valmistelemalla haastattelutilanteet. Valmistelun tulos käydään työnantajan kanssa yhdessä läpi ja kootun tiedon pohjalta työnantaja valitsee haastatteluun potentiaalisimmat henkilöt. Työvalmentaja työskentelee työllistämisen valmennusprosessissa sekä työnhakijan, että työnantajan kanssa, mahdollistaen ja selkiyttäen vaihtoehtoja, kummankin tahon vastatessa kuitenkin valinnoista ja päätöksistä itse.
Työvalmentajalla on mahdollisuus tukea työnantajaa myös muissa työsuhteen asioissa muun muassa työsopimuksen teossa, koulutussuunnittelussa ja eri tukimuotojen käytössä. Työvalmentajalla on mahdollisuus vastata joustavasti työelämän muuttuviin tarpeisiin, esimerkiksi osallistumalla kohdennettujen rekrytointikoulutusten asiakashankintaan ja koordinointiin.
Työllisyyspalvelut auttaa työnantajia järjestämällä työkokeilusuhteita työnhakijoiden ja TE-toimiston kanssa. TE-palveluiden työkokeilu on monesti perusteltu mahdollisuus aloittaa onnistuva työelämän yhteistaival. Työkokeilu ei ole työsuhde. Sen ajalta ei makseta palkkaa, eikä se kerrytä vuosilomapäiviä tai eläkettä. Työkokeilun järjestäjä huolehtii työkokeiluun osallistuvan ohjauksesta ja valvonnasta koko työkokeilun ajan. Työkokeiluun osallistuva ei ole työnantajan työterveyshuollon eikä vakuutusten piirissä.
Työkokeilussa henkilö voi selvittää ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojaan tai mahdollisuuksiaan palata työmarkkinoille tai hakeutua uudelle alalle. Kela maksaa työkokeilijalle työmarkkinatuen lisäksi yhdeksän euroa korvausta työkokeilupäivästä.
Työllisyyspalveluiden työvalmentajalla on säännöllisten työnhakijatapaamisten tuottamana tiedossa riihimäkeläisiä, vailla vakinaista työtä olevia henkilöitä, jotka haluavat työkokeiluun valitsemalleen alalle. Työvalmentajalla on mahdollisuus kokemuksen ja verkosto-osaamisen kautta helpottaa ja nopeuttaa työkokeilusopimusten syntymistä ja oikeiden henkilöiden löytymistä.
Lue lisää työkokeilusta Työmarkkinatori-sivustolla.
TE-palveluiden myöntämä palkkatuki on työnantajalle mahdollisuus saada taloudellista tukea työttömän työsuhteen alkuvaiheeseen. Palkkatuki on yksilöllisesti henkilön palkkaukseen myönnettävä taloudellinen tuki, jonka varmistamisessa, hakemisessa ja tuen tilitysten tekemisessä työllisyyspalvelut tarjoaa kokemustaan ja osaamistaan, selkeyttäen ja sujuvoittaen prosessia työnantajalle.
Palkkatuki on aina harkinnanvarainen tuki, jota TE-toimisto voi myöntää käytettävissään olevien määrärahojen puitteissa. Vaikka palkkatuki myönnetään ja maksetaan työnantajalle, myöntäminen perustuu aina työnhakijan tilanteeseen. Palkkatuetun työn tavoite on parantaa tuella palkattavan henkilön ammatillista osaamista ja edistää jatkotyöllistymistä. TE-toimisto voi myöntää työnantajalle palkkatukea työttömän työnhakijan palkkakustannuksiin 30–50 prosenttia ja 6–12 kuukauden ajalle.
Lue lisää palkkatuesta Työmarkkinatori-sivustolta.
Etsimme yrityksiä jotka ovat kiinnostuneita tarjoamaan töitä Riihimäessä asuville ukrainalaisille. Kiinnostuksesta voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteella tyollisyyspalvelut@riihimaki.fi.
Kerro sähköpostissa seuraavat tiedot:
Antamasi tiedot välitetään edelleen ukrainalaisille työnhakijoille. Tarvittaessa voit keskustella asiasta tarkemmin työvalmentajamme kanssa, puh. 050 464 4837.
Mikäli toimitat meille henkilötietoja, annat samalla myös suostumuksen niiden tallentamiseen ja niiden luovuttamiseen edelleen Kotokunta Oy:lle yhteystietojen välittämiseksi työnhakijoille. Suosittelemme lähettämään tiedot käyttämällä turvapostia, jonka lähettämiseen löydät ohjeet Tietosuoja-sivulta.
Työnsuunnittelija
Hallinto ja konserni -toimiala/ Työllisyyspalvelut
Työllisyysasiantuntija
Hallinto ja konserni -toimiala/ Työllisyyspalvelut