Hyppää sisältöön
Lasitehtaan koulu
Kuva: Jenniina Nummela

Lasitehtaan koulu

Lasitehtaan koulu sijaitsee vanhan lasitehtaan, Suomen Lasimuseon ja Metsästysmuseon vieressä. Koulussa opiskelevat perusopetusluokat 1.–5., yksilöllisen opetuksen pienryhmä (YPR) sekä esiopetuksen ryhmä/ryhmät. 6. luokalla oppilaamme siirtyvät Karan yläkouluun.

Lasitehtaan koulu on perustettu vuonna 1915. Alkuperäinen koulurakennus on purettu ja tilalla on vuonna 1991 valmistunut Valkoinen talo. Sininen talo on valmistunut vuonna 1955 ja sitä on uudistettu vuonna 1992. Harmaa talo tuotiin tontille kesällä 2014.

Koulun valtteja ovat pienen koulun mahdollisuus lähes kaikkien tuntea toisensa, henkilökunnan yhteinen toimeen tarttuminen ja yhteinen kasvatusvastuu, älytauluilla varustetut luokat ja robotiikan puitteet, sijainti rauhallisella ja viihtyisällä alueella, hyvät ulko- ja sisäliikuntamahdollisuudet, lähimetsät sekä museoiden ja keskustan läheisyys.

Lasinpuhaltajakerho pitää 4. luokkalaisille pari kertaa vuodessa kummitunteja, jolloin oppilaat tutustuvat kerholaisten johdolla lasinpuhalluksen historiaan ja perinteisiin sekä ovat mukana lasinpuhallustuokioissa läheisissä lasihyteissä.

 • Oppitunnit

  Klo 8.00–8.45
  Klo 8.45–9.30
  Klo 10.00–11.45 sisältää ruokailun
  Klo 12.15–13.00
  Klo 13.15–14.00
  Klo 14.00–14.45

  Välitunnit

  Klo 9.30-10.00
  Klo 11.45-12.15
  Klo 13.00-13.15

 • Oppilaskunnan tavoitteena on innostaa oppilaita vaikuttamaan kouluyhteisön asioihin. Kaikki oppilaat ovat oppilaskunnan ja kouluyhteisön jäseniä. Oppilaskunnan hallitus on äänestämällä valittu toimielin, joka edustaa kaikkia koulun oppilaita.

  Oppilaskunnan kautta oppilailla on mahdollisuus saada äänensä kuuluviin heitä koskevissa asioissa sekä vaikuttaa kouluyhteisön kehittämiseen.

  Lasitehtaan koulussa oppilaskunnan hallitusta kutsutaan Aliakseksi. Aliakseen on valittu äänestämällä kaksi jäsentä jokaisesta luokasta.

 • Vanhempainyhdistystoiminta on vanhempien järjestämää toimintaa koulun kaikkien lasten hyväksi. Se on monimuotoista lasten kasvua, oppimista ja hyvinvointia edistävää vapaaehtoistyötä, joka tuottaa iloa myös tekijöilleen.

  Lasitehtaan koulun Vanhempainyhdistys kokoontuu koululla säännöllisesti, ja järjestää vuosittain mm. Aleksin markkinat.

  Yhteyden Lasitehtaan vanhempainyhdistykseen saat osoitteella: lasitehtaan.vanhempainyhdistys@gmail.com

Opettajat

LuokkaOpettaja
1AHaara Essi
2AMalinen Taija, vararehtori
3ARouvali Heidi
4ARusi Eveliina
5AKojo Maija, rehtori
YPR AZiemann Merle, erityisluokanopettaja
YPR BHärkönen Sanna, erityisluokanopettaja
1.-5.lkMinna Heinilä, erityisluokanopettaja
1.-5.lkKatariina Ahjopalo, erityisopettaja