Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Harrastamisen Suomen malli -logo

Harrastamisen Suomen malli

Mitä

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastusten kohderyhmänä ovat perusopetuksen vuosiluokkien 1.–9. oppilaat. Harrastustarjonta on muodostettu oppilaiden toiveiden ja käytössä olevien ohjaajien mukaan. Jokaisella koululla toimii lukuvuoden aikana jokin harrastus koulupäivän jälkeen. Valittavana on paljon erilaisia harrasteryhmiä aina kokkauksesta taiteeseen, digipelaamiseen ja liikuntaan. Ryhmiin saattaa tulla muutoksia vielä lukuvuoden aikana.

Milloin

Riihimäen kaupunki on saanut jatkorahoituksen Harrastamisen Suomen malli -hankkeelle lukuvuodelle 2023–2024. Toiminta alkoi lukuvuonna 2021–2022.

Rahoitus

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää kunnille vuosittain avustusta mallin toteuttamiseen. Malli on käytössä yli 90 % manner-Suomen kunnista.

Tietoja hankkeesta

Lisätietoa löydät Harrastamisen Suomen mallin verkkosivuilta.

Ilmoittautumisen ja lisätietoja Riihimäellä toimivista maksuttomista harrastusryhmistä löydät Riihimäen Harrastamisen Suomen mallin verkkosivuilta.

Lisätietoja