Hyppää sisältöön
Harrastamisen Suomen malli -logo

Harrastamisen Suomen malli

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Lukuvuodelle 2022–2023 toiminta on laajentunut 249 kunnan alueelle. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt hakemusten perusteella kunnille erityisavustusta Harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen lukuvuodelle 2022–2023 14,5 M€. Tähtäimessä on juurruttaa Harrastamisen Suomen malli pysyväksi toimintatavaksi kunnissa. Harrastusten kohderyhmänä ovat perusopetuksen vuosiluokkien 1.–9. oppilaat.

Riihimäen kaupunki on saanut jatkorahoituksen Harrastamisen Suomen malli -hankkeelle lukuvuodelle 2022–2023. Toiminta alkoi viime lukuvuonna. Jokaisella koululla toimii lukuvuoden aikana jokin harrastus koulupäivän jälkeen. Osa ryhmistä on koulukohtaisia, mutta paljon on myös eri koulujen oppilaille avoimia ryhmiä. Harrastustarjonta on muodostettu oppilaiden toiveiden ja käytössä olevien ohjaajien mukaan. Valittavana on paljon erilaisia harrasteryhmiä aina kokkauksesta taiteeseen, digipelaamiseen ja liikuntaan. Ryhmiin saattaa tulla muutoksia vielä lukuvuoden aikana.

Riihimäen kaupunki tukee myös nuorten omatoimista harrastamista. Kuluvana lukuvuotena riihimäkeläisnuoret, jotka ovat 6.–9.-luokkalaisia, voivat muun muassa käyttää maksuttomasti Riihimäen uimahallia koulupäivinä perjantaisin 16.9.2022–27.1.2023 kello 15–16. Vuoron aikana voi käyttää myös uimahallin kuntosalia.

Ilmoittautuminen ryhmiin on auki.

Lisätietoja