Hyppää sisältöön

Siisti Riksu

Riihimäen kaupungin Siisti Riksu -kampanja käynnistyi 26.4.2008. Kampanjan tavoitteena on vähentää ympäristön roskaantumista ja epäsiisteyttä sekä lisätä yhteistä vastuuta lähiympäristöstä.

Mukana siistissä ajattelussa ovat kaikki kaupungin yksiköt. Riihimäen kaupungin lisäksi kampanjaan osallistuu useita paikallisia toimijoita, yrityksiä ja yhdistyksiä. Myös jokaisen Riihimäen asukkaan toivotaan osallistuvan kampanjaan tekemällä omia siistejä tekoja.

Siisti Riksu on viihtyisä, turvallinen ja roskaton elinympäristö. Siisti riksulainen ei roskaa, ei tuota ylimääräistä jätettä, kierrättää ja lajittelee. Siistin Riksun tekevät kaikki kaupunkilaiset.

- Siisti Riksun toiminta-ajatus

Vuoden 2021 teemana “Siisti reitti”

Vuonna 2021 on järjestetty muun muassa seuraavat tapahtumat:

  • Jäteselviytyjät-kilpailu järjestettiin Kiertokapulan toimialueen 4.-luokkalaisille.  Lue lisää Jäteselviytyjistä verkkosivuilta.
  • RiihimäenVahteristossa sijaitsevaa Atsaleapuistoa kunnostetaan ja rakennetaan syksyn 2021 aikana esteetön pitkospuupolku, katseluterassi ja -torni sekä perinteinen pitkospuureitti alueen ympäri sekä asennetaan infotauluja ja penkkejä. Lue lisää Atsaleapuistosta kaupungin verkkosivuilta ja kesällä julkaistusta tiedotteesta.
  • Uusia kuntoreittejä avattiin, kuten Kunnon Reitti, joka lähtee Sakonkadulta ja Kuntokatsastusreitti Tehtaanportinkadulta. Lue lisää reiteistä kevään tiedotteesta ja syksyn tiedotteesta.
  • Pääsiäisenä oli paljon turvallista puuhaa, näkemistä ja kokemista niin ulkoilmassa kuin sisätiloissakin. Lue lisää pääsiäisen tapahtumista tiedotteesta.
  • Kouluille saatiin kiertotalousvastaavat. Lue lisää tiedotteesta.
  • Vaarallisen jätteen keräyskierros järjestettiin 17.4.
  • Perinteiset siivoustalkoot järjestettiin 23.4.–23.5. Lue lisää talokoista tiedotteesta.
  • Asukkaat saivat viedä risuja ja haravointijätettä maankaatopaikalle 25.4., 20.10. ja 30.10.
Teollisuuden ja jätehuollon ympäristöluvat ja rekisteröinnit, jätehuollon ja roskaantumisen valvonta, ympäristönsuojelumääräykset, luontopolut, Siisti Riksu