Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kiertotalousviikolla on paljon tietoa ja hauskaa toimintaa

4.5.2022 Tiedotteet Opi ja kasvata Asu ja rakenna Elä ja voi hyvin Kierrätyskeskus Kierrättäminen Kiertotalous Robotiikka Ympäristö ja luonto

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Riihimäen kiertotalousviikko alkaa 9.5.22 ja kestää 15.5.22 saakka. Viikon aikana on tarjolla paljon tapahtumia ja tietoa kiertotaloudesta. Suurin osa tapahtumista on kaikille avoimia.

Tapahtumaviikolla nostetaan esiin kiertotaloutta ja lisätään tietoisuutta sekä kiertotalouden eri puolista että Riihimäellä sijaitsevista kiertotaloustoimijoista.

Riihimäen Kiertotalousviikon käynnistää maanantaina sosiaalisessa mediassa julkaistava #KiertoBingo, jota voivat kaikki riihimäkeläiset pelata koko tapahtumaviikon ajan. Tarkoitus on saada neljän tehdyn toiminnon bingo. Kaikkien bingon saaneiden kesken arvotaan palkintoja.

Tiistaina on paljon tarjouksia ja tapahtumia Kierrätyskeskuksessa, kuten esimerkiksi uusiotuotetyöpajassa on paperikassien tekoa yläkerran kädentaitotilassa klo 12.30–16. Lisäksi Mökämies musisoi kierrätysmateriaaleista tehdyillä soittimilla

Löydät lisätietoja ohjelmasta muun muassa Riihimäen Kierrätyskeskuksen Facebook-sivulta.

Kiertotalousviikolla Riihimäen kaikissa kouluissa järjestetään kiertotalouden auditointeja oppilaiden toteuttamana. Niissä tarkastellaan kiertotalouden ja ympäristövastuullisuuden tiettyjen osa-alueiden toteutumista omassa kouluympäristössä sekä kirjataan kehittämistarpeita ja poikkeamia. Auditointien tulosten avulla koulut voivat kehittää toimintaansa ympäristövastuullisempaan suuntaan.

Robotiikkakampus järjestää Riihimäen kampuksella Riksun Robopäivät perjantaina 13.5.2022 klo 13–17.30. Erityisesti kiertotalouteen liittyviä puheenvuoroja on kolme:

Klo 14.45 Hämeen kiertotalouskartan esittely,
Riku Mustonen, projektipäällikkö, Suomen ympäristöopisto Sykli

Klo 15.15 Kestävään osaamiseen – kestävän kehityksen merkitys arjessa ja yhteiskunnassa,
Aura Piha, kestävän kehityksen asiantuntija, Suomen ympäristöopisto Sykli

Klo 15.30 Robotiikan ratkaisut ja kiertotalouden keinot luovat kestävää tulevaisuutta – Uramon koulun 2B ja Green Disposal Oy. Reetta Viitanen, robotiikkaopetuksen erityisasiantuntija, Riihimäen kaupunki, Pia Engström, kehityspäällikkö, Riihimäen kaupunki, Arvi Arohonka, myyntijohtaja, Green Disposal.

Löydät lisätiedot Robopäivien ohjelmasta Robotiikkakampuksen-verkkosivuilta.

Kiertotalousviikko on osa Hämeen KIERTO – Häme CIRCULAR, Kanta-Hämeen bio- ja kiertotalouden tapahtumakuukautta. Riihimäen kiertotalousviikon jälkeen on vuorossa 18.–19.5.22 Open Bio­eco­no­my Week Scien­ti­fic -tapahtuma Hä­meen­lin­nan kor­kea­kou­lu­kes­kuksessa. Se on tieteellinen konferenssi, joka keskittyy biotalouden digitalisaatioon ja kiertotalouteen.

Kiertotalousviikon ohjelma ja lisätiedot löytyvät nettisivuiltamme.

Kaupungin ympäristöjärjestelmätyön koordinointi, raportointi ja ympäristökoulutus, kiertotalous- ja resurssiviisaustyö, sidosryhmäyhteistyö ja ympäristöviestintä
Kierrätyskeskuksen työtoiminta, mm. tekninen työ