Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Peltosaaren yleisurheilukentän työt ovat valmistuneet vuoden 2022 osalta

13.10.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Liikunta Urheilukenttä

Näkymä Peltosaaren yleisurheilukentälle katsomosta käsin. Etualalla katso, jonka päässä valvontakoppi.

Peltosaaren yleisurheilukentän perusparannustyöt ovat pääosin valmiit ja kentän käyttö on jälleen mahdollista. Kentän työt jatkuvat keväällä 2023 vielä ratamaalauksilla, ratareunuslistojen asennuksella sekä vesiesteen viimeistelytöillä.

Perusparannuksessa kentän vanha pinnoite kuorittiin pois, alusta asfaltoitiin uudelleen, rata-aluetta ja pituushyppylaatikoita levennettiin ja suorituspaikkojen pinnat uusittiin. Kentän pinnoite toteutettiin erittäin kestävällä Conipur SW -pinnoitteella, joka muodostuu kaksikerroksisesta vettä läpäisemättömästä Sandwich-rakenteesta ja EPDM-sirotepinnasta. Pinnoitteen kokonaispaksuus on ponnistusalueilla 20 millimetriä ja muualla 13 millimetriä.

”Viimeistelytyöt päätettiin siirtää keväälle, jotta ratamaalauksista saadaan mahdollisimman kestävät”, vs. liikuntapäällikkö Markus Rantsi sanoo.

”Kenttää on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Riihimäen Kiskon yleisurheilujaoksen kanssa, ja kokonaisuudesta saatiin toimiva, laadukas ja näyttävä. Kentälle haettava kansainvälisen yleisurheiluliiton WA Class 2 -sertifikaatti takaa sen, että kentällä on mahdollisuus järjestää suuriakin kilpailuita”, Rantsi jatkaa.

Peltosaaren yleisurheilukentän urakka maksoi noin 720 000 euroa. Summa sisältää myös keväällä 2023 tehtävät työt. Kenttää varten saatiin liikuntapaikkarakentamisen valtionapua 176 000 euroa. Urakan tilaaja oli Riihimäen kaupungin liikuntakeskus, kentän suunnittelusta vastasi Sitowise ja urakoitsijana toimi Unisport Infra.

Yleisurheilukenttä ja sen alue ovat nyt jälleen normaalisti käytössä rataviivojen puuttumisesta huolimatta. Viimeistelytyöt kestävät keväällä muutamia päiviä ja ne tehdään 15.5.2023 mennessä. Työt aiheuttavat keväällä kentän käyttöön muutaman päivän tauon. Kaupunki tiedottaa tarkasta ajankohdasta ensi keväänä.