Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen laajennetun skeittiparkin avajaisia vietetään 8. lokakuuta

3.10.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Skeittiparkki Osallistuva budjetointi

Skeittaaja tasapainoilee skeittilaudan päällä skeittirampissa.

HUOM! Lauantaille luvatun sateen vuoksi tapahtuma siirretään sunnuntaille 9.10. Aikataulu ja ohjelma eivät muutu. 

Riihimäen skeittiparkin laajennus on valmis ja sen avajaisia vietetään lauantaina 8. lokakuuta kello 14–18. Samalla skeittiparkkiin avataan uusi legali, eli laillinen graffittiseinä. Avajaiset ovat kaikille avoin ja maksuton tapahtuma.

Skeittiparkin laajennus lähti liikkeelle Tomi Hännisen osallistuvan budjetoinnin ehdotuksesta vuonna 2021.

”Skeittaus ja scoottaus ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina myös Riihimäellä, joten skeittiparkki alkoi käydä vähän ahtaaksi. Ajattelin, että osallistuva budjetointi olisi hyvä tapa saada asiaan muutos. Nyt parkissa on myös mahdollista järjestää erilaisia kulttuuri-ja liikuntapainotteisia tapahtumia sekä kilpailuja”, Hänninen sanoo.

Skeittiparkin laajennus oli osallistuvan budjetoinnin kolmanneksi suosituin ehdotus vuonna 2021, ja innosti etenkin nuoria ja lapsiperheitä äänestämään.

Laajennuksessa skeittiparkin asfaltoitua aluetta laajennettiin, alueelle rakennettiin uusia betoniesteitä ja asennettiin syväkeräysastia, valaistusta parannettiin ja alue rajattiin aidalla. Skeittiparkin laajennuksesta on vastannut kaupungin liikuntakeskus. Yleissuunnittelu ja maanrakennus tehtiin kaupungin teknisen toimialueen omana työnä. Betonirakenteet suunnitteli ja toteutti RUJO Skateparks Oy.

”Skeittiparkki oli jo entuudestaan kaupungin liikuntakeskuksen hoidossa, joten sen laajennus sopi erinomaisesti osallistuvan budjetoinnin ehdotukseksi. Tiivis vuoropuhelu Hännisen ja muiden harrastajien kanssa projektin aikana varmisti harrastajien toiveiden mukaisen lopputuloksen”, vs. liikuntapäällikkö Markus Rantsi sanoo.

Skeittiparkin yhteyteen valmistuu myös kauan kaivattu legali. Seinä on 10 metriä pitkä ja noin 2,2 metriä korkea. Se on toteutettu betonielementeistä, joten se on hyvin säätä ja kulutusta kestävä. Seinä on tuotettu osana kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden katutaidehankkeita.

”Skeitti- ja graffitiharrastukset ovat elävää katukulttuuria, jotka alan piireissä liittyvät usein yhteen. On hienoa, että molemmille lajeille on nyt saatu lisää asianmukaista tilaa samaan ympäristöön”, vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén iloitsee.

Avajaisten ohjelman on räätälöinyt Tomi Hännisen katukulttuuriin keskittynyt yritys Canstore Oy. Päivän aikana on luvassa muun muassa temppukilpailu scootti- ja skeittiharrastajiille. Lisäksi graffitin Suomen mestari KISS ja ryhmä graffitiartisteja taiteilevat legalilla. Myös yleisöllä on mahdollisuus kokeilla spraymaalaamista seinälle. Skeittiparkki on vapaassa käytössä koko tapahtuman ajan. Musiikista vastaa DJ Nahkatukka.

Canstoren lisäksi mukana tapahtumassa ovat myös kaupungin kulttuuri- ja nuorisopalvelut. Nuorisopalveluiden grilli on kuumana ja tarjolla on makkaraa 150 ensimmäiselle.

Paikka: Peltosaaren Urheilupuisto, Hj. Elomaan katu 4

Aika: Lauantai 8. lokakuuta kello 14–18

Ohjelma (aikataulut ovat suuntaa-antavia):

14.00 tapahtuma alkaa

15.00 avauspuheet

Ilmoittautuminen ja esteen valinta Best Tricks -kilpailuihin

16.00 Best Tricks / scootti ja skeitti

17.00 vapaata ohjelmaa

18.00 tapahtuman virallinen osuus päättyy

Spraymaalausta pääsee legalilla kokeilemaan koko tapahtuman ajan. Myös DJ Nahkatukka soittaa tapahtuman alusta loppuun. Tapahtumalla on säävaraus.

Riihimäen kaupungin osallistuvan budjetoinnin ideahaku on jälleen käynnissä 23. lokakuuta asti. Lisätietoa osallistuvasta budjetoinnista löytyy kaupungin verkkosivuilta.

 

Lisätiedot:

Skeittiparkin osalta:

Tomi Hänninen, yrittäjä, Canstore Oy, 044 2444 965, tomi.hanninen@canstore.fi

Markus Rantsi, vs. liikuntapäällikkö, Riihimäen kaupunki, 040 485 4605, markus.rantsi@riihimaki.fi

Legalin osalta:

Anna Vesén, vastaava kulttuurituottaja, Riihimäen kaupunki, 040 330 4701, anna.vesen@riihimaki.fi

 

Tapahtuma Facebookissa