Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Piikinmäenpuiston ja Saunapuiston kunnostukset ovat valmistuneet

19.10.2022 Tiedotteet Koe ja näe Asu ja rakenna Puistot ja viheralueet

Näkymä kunnostettuun saunapuistoon. Keskellä leikkiteline ja takana keltainen talo. Etualalla oksia.
Kuva: Saila Nummela

Piikinmäenpuiston rakennustyöt on saatu valmiiksi ja puisto avataan asukkaiden käyttöön torstaina 20.10. Puistoon on rakennettu kulkuväylät, leikkipiste karuselleineen ja kuntoportaat sekä lisätty valaisimet. Pääkulkureitin varrelta löytyy penkkejä ja pyöräteline, ja myös mäen päälle on tuotu penkki. Puistoon on lisäksi istutettu pensaita ja puita, joiden valinnassa on huomioitu kestävyys ja kasvien ympärivuotinen ulkoasu.

”Puiston alaosa on nurmikkoa ja pohjoisrinne niittyä. Mäen eteläpuoli säilytettiin luonnontilaisena alueena”, kertoo kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman.

Valaistus, portaat ja karuselli ovat asukastoiveita. Niitä ovat myös näköalatasanne ja myöhemmin puistoon tuotava nimifiguuri, joka kertoo alueen pesäpallohistoriasta. Työmaa-aidan tilalle rakennetaan vielä matala puuaita.

Puiston suunnitteli Jenna Pelttari Pihaus Oy:stä ja urakan suoritti Viherpalvelut Hyvönen Oy. Puiston avajaisia vietetään torstaina 27.10. kello 17.00 alkaen. Ohjelmassa on muun muassa ulkokuntoilulaite-Gritbirdin esittely. Avajaisiin on vapaa pääsy.

Myös Ruotsinkadulla sijaitsevan Saunapuiston saneeraus on valmistunut ja puistoon pääsee jälleen leikkimään. Puiston sauna-teemaiset leikki- ja kuntoiluvälineet tuovat esiin alueen historiaa.

”Saunapuiston nimi viittaa viereisellä tontilla sijaitsevaan paikallisesti merkittävään Ruotsinkadun sauna- ja pesularakennukseen, joka rakennettiin vuonna 1948 asukkaiden pyykinpesua ja peseytymistä varten”, Sundman kertoo.

Itsenäisyydenpuiston saneeraus jatkuu, ja töiden arvioidaan valmistuvan marraskuussa. Kisa- ja Panimopuiston saneeraustyöt alkavat vielä syksyn aikana.

Leikkipaikkaohjelmassa poistettavaksi esitetyn Tellervonpuiston välineet poistetaan tänä syksynä ja aluetta kohentava maisemasuunnittelu tehdään ensi vuonna.

Tutustu leikkipaikkaohjelmaan kaupungin verkkosivuilla.