Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Tytöt hyödyntävät liikuntavälinelainaamoa
Kuva: Jenniina Nummela

Lasten kulttuurilauantait

Riihimäen kaupunki teki kolme vuotta kehittämistyötä, joka tähtäsi Unicefin Lapsiystävällinen kunta -tunnustukseen. Se myönnettiin Riihimäelle toukokuussa 2023. Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti jokaisella lapsella on oikeus kulttuurielämyksiin ja itseilmaisuun.

Lapsiperheille on tarjolla yhteistä kulttuuritoimintaa kerran kuukaudessa järjestettävissä kulttuurilauantai-tapahtumissa. Lasten kulttuurilauantait tarjoavat laadukkaita lapsille suunnattuja työpajoja, teatteriesityksiä, museovierailuja ja muita kulttuuritapahtumia joka kuukausi.

Tapahtumatarjonta on pääosin maksutonta lapsille. Maksullisten esitysten lippujen hinnat on pyritty pitämään kohtuullisina. Voit hankkia lippuja itsellesi ja lapsillesi myös Kaikukortilla.

Lasten kulttuurilauantait järjestetään yhdessä paikallisten lapsiystävällisten kulttuurikohteiden ja Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden kanssa.

Kulttuurilauantaiden tapahtumat

 • Kuvassa on lasista tehtyjä lintuja.

  Nukketeatteria Lasten kulttuurilauantaina

  Suomen lasimuseossa vietetään 25.2.2023 Lasten kulttuurilauantaita. Lasten lauantaina alle 18-vuotiailla on museoon ilmainen pääsy. Muut pääsymaksut voimassa normaalisti.

  Ohjelmassa on musiikillinen, nukketeatteriesitys ”Pöllömäinen sillanylitys” klo 15. Vuorovaikutuksellisessa matkalaukkunukketeatterissa seikkailevat lasiset eläinhahmot. Näytelmän kesto on noin 20 minuuttia ja se sopii kaikenikäisille (suositusikä 3–8 vuotta).

  Esityksen hahmot seikkailevat myös omatoimisessa suunnistuksessa, joka tapahtuu museon näyttelytiloissa. Lisäksi ohjelmassa on muuta mukavaa pientä puuhaa lapsille.

  Helmikuun näyttelyohjelmasta löytyy lasimuseon kokoelmia esittelevän perusnäyttelyn lisäksi Riihimäen lasin suunnittelijana toimineen Nanny Stillin näyttely. Muut vaihtuvat näyttelyt julkaistaan kevään aikana.

 • Tatu ja Patu, elämä ja teot

  Kuvassa on piirroshahmot Tatu ja Patu

  On tullut aika raottaa salaisuuden verhoa! Lavalle saapuvat Nouhau-säätiön Noubel-mitalipalkitut tutkijat Tatu ja Patu. Kuinka heistä tuli keppi-ihmisharrastajia ja kuinka vaikea oli Tatun ja Patun teini-ikä? Millainen on Outola – ihanuuksien ihmemaa – heidän itsensä kertomana ja muiden kuvittelemana? Myös Tatun ja Patun lapsuudesta kerrotaan totuuksia ihmisjärjelle käsittämättömin keinoin.

  Tatu ja Patu, elämä ja teot on pullollaan hauskoja hetkiä, outoja asioita, riemukasta musiikkia ja ennennäkemättömiä paljastuksia. Linnateatterin uutuusnäytelmä on syväluotaus ja pintaraapaisu Outolan tunnetuimpien veljesten elämään. Sen tiedot perustuvat haastatteluihin ja saatavilla olleeseen arkistomateriaaliin. Kaikkien asioiden todenperäisyyttä ei kuitenkaan ole kyetty täysin varmistamaan. Esitys sisältää myös outoja aakkosia.

  Kesto: n. 45 min (ei väliaikaa)

  Liput: 14,50€

  Ikäsuositus: 3+

  Tatu ja Patu – Riihimäen teatteri (riihimaenteatteri.fi)

 • Kuvassa on teatterin lavalla kaksi lohikäärmehahmoa. Lohikäärmepukujen sisällä ovat näyttelijät.

  Lohikäärme Puff

  Satumainen tarina Jasminin ja lohikäärme Puffin ystävyydestä.

  Jasminilla on vaikeuksia päästä leikkiin muiden lapsien kanssa, kunnes hän löytää hylätyn lohikäärmeen, joka korjaa asiat kuntoon. Puffin kanssa hän sukeltaa seikkailuihin merirosvojen kanssa ja lentää My Little Ponyjen maailmaan. Lohikäärme Puff on satumainen ja kaunis, nukketeatteria hyödyntävä esitys siitä, miten leikki yhdistää ja luo rajattomia maailmoja.

  la 15.4.2023 klo 15 (maksuton)

  Riihimäen Kaukolämpö oy tarjoaa esityksen. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

  Lohikäärme Puff – Riihimäen Nuorisoteatteri (rnt.fi)

  Kino Sampo
  Suokatu 9
  11130 Riihimäki

 • Kuvassa on kirjaston sali, jossa on kirjahyllyjä ja suuria viherkasveja.

  Kirjastossa tarinoita ja touhua

  Lasten kulttuurilauantaina kirjastossa järjestetään lapsille tarinoita ja touhua.
  Tapahtuma on maksuton.

  Riihimäen kirjasto

  Kauppakatu 16
  11100 Riihimäki

 • Taidetyöpajoja Suomen Metsästysmuseossa

  Lasten kulttuurilauantaita vietetään 17.6.2023 Suomen Metsästysmuseossa (Tehtaankatu 23 A). Museon puistossa päästään tekemään taidetta, kun Riihimäen taidekoulun väki tulee paikalle opastamaan. Työpaja on ilmainen ja käynnissä klo 11-14. Tarvittavat välineet löytyvät museolta.

  Samalla voi tutustua Riihimäen taidekoulun 40-vuotisjuhlanäyttelyn teoksiin puistossa ja sisällä museossa. Lasten kulttuurilauantaina kaikki lapset (alle 18-v.) pääsevät museon näyttelyihin koko päivän ilmaiseksi (klo 10-17). Muut pääsymaksut voimassa normaalisti.

  Suomen Metsästysmuseo

  Tehtaankatu 23 A, Riihimäki

 • Graffitipaja Peltosaaren skeittiparkissa

  Heinäkuussa Lasten kulttuurilauantaina 8.7.2023 klo 11-15 maalataan porukalla Peltosaaren skeittiparkissa (Hj. Elomaan katu 4), kun kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut ja Canstore Oy järjestävät yhteistyössä koko perheelle sopivan graffitipajan. Tervetuloa mukaan!

  Tapahtuma on maksuton.

  Peltosaaren skeittipark
  Hj. Elomaan katu
  11130 Riihimäki

 • Riihimäen Taidekoulun 40-vuotisjuhlanäyttely ja työpajoja

  Lasten kulttuurilauantaita vietetään 19.8.2023 klo 11-15 Suomen Metsästysmuseolla (Tehtaankatu 23 A).

  Tule tutustumaan Riihimäen Taidekoulun 40-vuotisjuhlanäyttelyyn sekä taidekoulun tarjontaan ja toimintaan. Museon pihamaalla on myös katumaalausta sekä työpajoja lapsille.

  Riihimäen Taidekoulu

  Suomen Metsästysmuseo

 • Liisa Ihmemaassa -elokuva Kino Sammossa

  Lasten kulttuurilauantaina 2.9.2023 klo 14.00 pääset katsomaan Liisa Ihmemaassa -elokuvan Kino Sammossa (Suokatu 9). Liisa Ihmemaassa on vuoden 1951 Disney-klassikko.

  Elokuva sopii yli 5-vuotiaille lapsille vanhempien seurassa. Elokuvaesitys on ilmainen.

  Liisa Ihmemaassa (engl. Alice in Wonderland) on yhdysvaltalainen, vuonna 1951 valmistunut Disney-piirretty, joka pohjautuu Lewis Carrollin kirjoihin Liisan seikkailut ihmemaassa ja Liisan seikkailut peilimaailmassa.

  Tarinan alussa Liisa istuu puistossa kuuntelemassa sisarensa lukemaa historianläksyä. Koska kirjassa ei ole lainkaan kuvia, Liisa tylsistyy pian ja alkaa kuvailla omaa mielikuvitusmaailmaansa, jossa ”mikään ei olisi niin kuin se on, ja päinvastoin: kaikki olisi niin kuin se ei ole.” Yhtäkkiä Liisa huomaa suurta taskukelloa kantavan kanin, joka valittaa kovaan ääneen olevansa myöhässä. Liisa seuraa kania koloon, josta hänen seikkailunsa alkaa.

  Liity Liisan matkaan, kun hän jahtaa Valkoista Kania nurinkuriseen maailmaan, joka muuttuu yhä oudommaksi ja oudommaksi, kun hänen mielikuvitukselliset seikkailunsa etenevät. Tapaa Hullu Hatuntekijä, Hassu Jänis, Tittelityy ja Tittelitom, Irvikissa, Herttakuningatar ja monta muuta unohtumatonta hahmoa kunnioitusta herättävässä loistossa.

  Elokuvakulttuuriyhdistys Kino Sampo ry

 • Taidesuunnistusta ja maalauspaja Galleria Tärinällä

  Lasten kulttuurilauantaita vietetään la 7.10.2023 klo 12-16 Galleria Tärinällä, joka sijaitsee Riihimäen Matkakeskuksessa (Matkakeskus, Eteläinen Asemakatu 2A).

  Kulttuurilauantain ohjelmassa on kaikille lapsille (alle 18-v.) maalauspajassa maalien kokeilemista ja taidesuunnistusta “Syysleidit”-taidenäyttelyssä.
  Perheen pienimmät voivat osallistua vanhemman ohjauksella aktiviteetteihin.

  Sisäänpääsy Galleriaan ja osallistuminen työpajaan ovat kaikille maksuttomia. Galleria Tärinä sijaitsee aivan rautatieaseman kupeessa ja sinne on esteetön pääsy.

  Galleria Tärinä

 • Taianomainen Lasten kulttuurilauantai Riihimäen taidemuseossa 11.11.2023!

  Riihimäen taidemuseon ja Riihimäen kaupunginmuseon yhdessä järjestämässä Lasten kulttuurilauantaissa 11.11.2023 on luvassa taikaa, kun esiintymään saapuu yksi Suomen suosituimmista ja maagisimmista taikureista Kim Wist!

  Kim Wistin taikashow alkaa Riihimäen taidemuseossa (Temppelikatu 8) klo 14.00 ja sen kesto on noin 35 min. Kim Wist on yksi Suomen kysytyimmistä taikureista, jonka vahvuutena on raudanluja kokemus alalta. Kim Wist on toiminut esiintymisen ja taikuuden ammattilaisena jo vuodesta 1995.

  Lapsilla (alle 18-vuotiaat) on vapaa pääsy taidemuseoon koko päivän ajan. Muut pääsymaksut ovat voimassa normaalisti. Lasten käytössä on myös taidemuseon ja kaupunginmuseon yhteinen uusittu työpajatila koko päivän ajan.
  Kuvassa on taikuri Kim Wist.

  Riihimäen taidemuseo

  Riihimäen kaupunginmuseo

 • Pakohuone  “Kadonneet avaimet” Musiikkiopistolla 2.12.2023

  Joulukuun Lasten kulttuurilauantain järjestää Riihimäen musiikkiopisto (Valtakatu 10). Musaopiston pakohuonetta pelataan musiikkiopistolla 2.12.2023 klo 11-13! Jotta musaopistolta pääsee pois, on löydettävä kadonneet avaimet.

  Pelit alkavat klo 11.00, 11.45 ja 12.30. Pelin kesto on noin 20 minuuttia ja se sopii kouluikäisille. Tule pelaamaan yksin tai yhdessä!

  Tarjolla glögiä ja piparia.

  Riihimäen musiikkiopisto

Yhteystiedot