Hyppää sisältöön
Tytöt hyödyntävät liikuntavälinelainaamoa
Kuva: Jenniina Nummela

Lasten kulttuurilauantait

Riihimäen kaupunki on mukana kehittämistyössä, joka tähtää Unicefin Lapsiystävällinen kunta -tunnustukseen. Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti jokaisella lapsella on oikeus kulttuurielämyksiin ja itseilmaisuun.

Lapsiperheille on tarjolla yhteistä kulttuuritoimintaa kerran kuukaudessa järjestettävissä kulttuurilauantai-tapahtumissa. Lasten kulttuurilauantait tarjoavat laadukkaita lapsille suunnattuja työpajoja, teatteriesityksiä, museovierailuja ja muita kulttuuritapahtumia joka kuukausi. Tapahtumatarjonta on pääosin maksutonta lapsille. Maksullisten esitysten lippuhinnat on pyritty pitämään  kohtuullisina. Voit hankkia lippuja itsellesi ja lapsillesi myös Kaikukortilla.

Lasten kulttuurilauantait järjestetään yhdessä paikallisten lapsiystävällisten kulttuurikohteiden ja Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden kanssa.

Kulttuurilauantaiden tapahtumat

 • Kuvassa on lasista tehtyjä lintuja.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Nukketeatteria Lasten kulttuurilauantaina

  Suomen lasimuseossa vietetään 25.2.2023 Lasten kulttuurilauantaita . Lasten lauantaina alle 18-vuotiailla on museoon ilmainen pääsy. Muut pääsymaksut voimassa normaalisti.

  Ohjelmassa on musiikillinen, nukketeatteriesitys ”Pöllömäinen sillanylitys” klo 15. Vuorovaikutuksellisessa matkalaukkunukketeatterissa seikkailevat lasiset eläinhahmot. Näytelmän kesto on noin 20 minuuttia ja se sopii kaikenikäisille (suositusikä 3–8 -vuotta).

  Esityksen hahmot seikkailevat myös omatoimisessa suunnistuksessa, joka tapahtuu museon näyttelytiloissa. Lisäksi ohjelmassa on muuta mukavaa pientä puuhaa lapsille.

  Helmikuun näyttelyohjelmasta löytyy lasimuseon kokoelmia esittelevän perusnäyttelyn lisäksi Riihimäen lasin suunnittelijana toimineen Nanny Stillin näyttely. Muut vaihtuvat näyttelyt julkaistaan kevään aikana.

 • TATU JA PATU, ELÄMÄ JA TEOT

  Kuvassa on piirroshahmot Tatu ja Patu

  On tullut aika raottaa salaisuuden verhoa! Lavalle saapuvat Nouhau-säätiön Noubel-mitalipalkitut tutkijat Tatu ja Patu. Kuinka heistä tuli keppi-ihmisharrastajia ja kuinka vaikea oli Tatun ja Patun teini-ikä? Millainen on Outola – ihanuuksien ihmemaa – heidän itsensä kertomana ja muiden kuvittelemana? Myös Tatun ja Patun lapsuudesta kerrotaan totuuksia ihmisjärjelle käsittämättömin keinoin.

  Tatu ja Patu, elämä ja teot on pullollaan hauskoja hetkiä, outoja asioita, riemukasta musiikkia ja ennennäkemättömiä paljastuksia. Linnateatterin uutuusnäytelmä on syväluotaus ja pintaraapaisu Outolan tunnetuimpien veljesten elämään. Sen tiedot perustuvat haastatteluihin ja saatavilla olleeseen arkistomateriaaliin. Kaikkien asioiden todenperäisyyttä ei kuitenkaan ole kyetty täysin varmistamaan. Esitys sisältää myös outoja aakkosia.

  Kesto: n. 45 min (ei väliaikaa)

  Liput: 14,50€

  Ikäsuositus: 3+

  Tatu ja Patu – Riihimäen teatteri (riihimaenteatteri.fi)

   

 • Kuvassa on teatterin lavalla kaksi lohikäärmehahmoa. Lohikäärmepukujen sisällä ovat näyttelijät.

  Lohikäärme Puff

  Satumainen tarina Jasminin ja lohikäärme Puffin ystävyydestä.

  Jasminilla on vaikeuksia päästä leikkiin muiden lapsien kanssa, kunnes hän löytää hylätyn lohikäärmeen, joka korjaa asiat kuntoon. Puffin kanssa hän sukeltaa seikkailuihin merirosvojen kanssa ja lentää My Little Ponyjen maailmaan. Lohikäärme Puff on satumainen ja kaunis, nukketeatteria hyödyntävä esitys siitä, miten leikki yhdistää ja luo rajattomia maailmoja.

  la 15.4.2023 klo 15 (maksuton)

  Riihimäen Kaukolämpö oy tarjoaa esityksen. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

  Lohikäärme Puff – Riihimäen Nuorisoteatteri (rnt.fi)

  Kino Sampo
  Suokatu 9
  11130 Riihimäki

   

 • Kuvassa on kirjaston sali, jossa on kirjahyllyjä ja suuria viherkasveja.

  Lasten kulttuurilauantaina kirjastossa järjestetään lapsille tarinoita ja touhua.
  Tapahtuma on maksuton.

  Riihimäen kirjasto

  Kauppakatu 16
  11100 Riihimäki

 • Ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan.

  Suomen Metsästysmuseo

  Tehtaankatu 23 A, Riihimäki
  +358 50 321 5259

 • Heinäkuussa Lasten kulttuurilauantaina maalataan porukalla kun kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut ja Canstore Oy järjestävät yhteistyössä koko perheelle sopivan graffitipajan.

  Tapahtuma on maksuton.

  Peltosaaren skeittipark
  Hj Elomaankatu
  11130 Riihimäki

   

   

   

 • Ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan.

 • Ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan.

   

  Elokuvakulttuuriyhdistys Kino Sampo ry

 • Ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan.

 • Ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan.

   

 • Ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan.

Yhteystiedot