Hyppää sisältöön
Tytöt hyödyntävät liikuntavälinelainaamoa
Kuva: Jenniina Nummela

Lasten kulttuurilauantait

Riihimäen kaupunki on mukana kehittämistyössä, joka tähtää Unicefin Lapsiystävällinen kunta -tunnustukseen. Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti jokaisella lapsella on oikeus kulttuurielämyksiin ja itseilmaisuun.

Lapsiperheille on tarjolla yhteistä kulttuuritoimintaa kerran kuukaudessa järjestettävissä kulttuurilauantai-tapahtumissa. Lasten kulttuurilauantait tarjoavat laadukkaita lapsille suunnattuja työpajoja, teatteriesityksiä, museovierailuja ja muita kulttuuritapahtumia joka kuukausi. Tapahtumatarjonta on pääosin maksutonta lapsille. Maksullisten esitysten lippuhinnat on pyritty pitämään  kohtuullisina. Voit hankkia lippuja itsellesi ja lapsillesi myös Kaikukortilla.

Lasten kulttuurilauantait järjestetään yhdessä paikallisten lapsiystävällisten kulttuurikohteiden ja Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden kanssa.

Kulttuurilauantaiden tapahtumat

 • Riihimäen Teatterin ohjelma lasten kulttuurilauantaille on valloittava satu kahdesta ystävyksestä. Esityksen kesto on n. 45 minuuttia. (Ei väliaikaa)

  Viiru ja Pesonen, 19.3.2022 klo 11

  Näytelmä käsittelee tuttujen hahmojen kautta ystävyyttä ja yksinäisyyttä, ikuisia teemoja jotka kiinnostavat vauvasta vaariin. Esitys pohjautuu Sven Nordqvistin suosittuihin lastenkirjoihin.

  Liput:  14,50 €

  Lippukauppaan pääset Riihimäen teatterin sivulta.

  Kaikukortilla voit hankkia maksuttomat liput vanhemmalle tai isovanhemmalle ja lapsille.

  Ikäsuositus: yli 3-vuotiaille

   

  Riihimäen Teatteri

  Hämeenaukio 1, 11100 Riihimäki.

 • Lapsia esittämässä näytelmää teatterin lavalla.

  Nuorisoteatterin launtaitarjonnassa nähdään tuttu satuklassikko näytelmänä. Päivän aikana on kaksi näytöstä. Esityksen kesto on n. 30 minuuttia.

  Saapasjalkakissa, 9.4.2022 klo 12 ja 14.

  Esityspaikkana toimii Verstas-näyttämö.

  Vuosisatoja viihdyttänyt viekas kissa tekee paluun, kun satuklassikko valtaa Verstas-näyttämön. Vaan kuinka käy, kun saapasjalkakissan juonittelu paljastuu?

  Liput: alennuslippu 10 €, peruslippu 12 €

  Alennuslippuun ovat oikeutettuja lapset (3–16v), opiskelijat, varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet, eläkeläiset ja työttömät. 2-vuotiaat ja nuoremmat pääsevät maksutta katsomoon aikuisen sylissä. Lippuja voit ostaa suoraan teatterilta tai etukäteen netistä.

  Kaikukortilla voit hankkia maksuttomat liput vanhemmalle tai isovanhemmalle ja lapsille.

  Huom! Lauantain ohjelmassa on lisäksi myös Supermarsu-tarinoiden lukuhetki Majakalla klo 13–13.45. Lukijana toimii Molli Rintanen.

  Lukuhetkeen on kaikilla vapaa pääsy. Ikäsuositusta ei ole – esitys sopii perheen pienimmillekin vanhemman kanssa.

  Lasten kulttuurilauantain tapahtumissa nuorisoteatteri tarjoaa kaikille osallistujille pillimehut!

   

  Riihimäen nuorisoteatteri

  Verstas-näyttämö, Junailijankatu 13, Riihimäki.

  Majakka Hämeenkatu 25–27, B-rappu, kolmas kerros

   

 • SPOTTI on ilontäyteinen lasten ja nuorten tapahtuma, jossa koko Riihimäen kaupunki vallataan teatterihulinalla 14.-15.5.2022.
  Tapahtuman suojelijana on näyttelijä Kiti Kokkonen. Raatiin astuvat ohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Niina Lahtinen, näyttelijä Jaana Saarinen, stand up -koomikko sekä teatteriopettaja Heikki Vilja ja ohjaaja Mikko Kaukolampi. Raadin palautteen saa jokainen teatteripäiville osallistuva lasten- ja nuorten harrastajateatteri omalle esitykselleen. Pääpalkinto on 1000 euroa.

  Tutustu ohjelmistoon
  Liput esityksiin (6€/kpl)
  https://www.netticket.fi/spotti22
  Ovilta myydään vain jäljelle jääneet liput.

  SPOTTIa järjestävät yhteistyössä Suomen Harrastajateatteriliiton kanssa Riihimäen kaupunki, Riihimäen Nuorisoteatteri ja Riihimäen Teatteri.

   

 • Lasiesineitä Suomen lasimuseon lasivitriinissä

  Suomen lasimuseossa vietetään Lasten lauantaita 18.6.2022, jolloin kaikilla alle 18-vuotiailla on museoon ilmainen pääsy klo 10-16. Kesäkuun näyttelyohjelmasta löytyy lasimuseon kokoelmia esittelevän perusnäyttelyn lisäksi Heikki Orvolan ja Timo Sarpanevan näyttelyt.

  Lasten lauantaina museossa järjestetään lisäksi lapsille suunnattu avoin yleisöopastus klo 14.

  Suomen Lasimuseo

  Tehtaankatu 23, Riihimäki

   

   

 • Elokuvakulttuuriyhdistys Kino Sampo järjestää lasten kulttuurilauantaille elokuvanäytöksen.

  Disneyn klassikko Lumikki ja seitsemän kääpiötä.

  Esitys alkaa klo 18 Kino Sampon valkokankaalla. Lämpimästi tervetuloa koko perheen voimin. Esitys on ilmainen.

   

  Elokuvateatteri Kino Sampo

  Suokatu 9, Riihimäki

  +358 44 555 1043

 •  

  Lasten kulttuurilauantaina 27.8. on myös Suomen luonnon päivä. Silloin Suomen Metsästysmuseossa tutkitaan luontoa. Kierrämme museon läpi oppaan kanssa ja tutkimme eläinten jälkiä. Vierailua voi jatkaa piirtämisen tai eläinbongausbingon merkeissä. Lasten kulttuurilauantaina kaikki lapset (alle 18-v.) pääsevät museoon ilmaiseksi.

   

  Suomen Metsästysmuseo

  Tehtaankatu 23 A, Riihimäki

  +358 50 321 5259

 • Ulkokuva Rihimäen kaupunginmuseon rakennuksesta

  Lasten kulttuurilauantain vierailu Riihimäen kaupunginmuseoon lauantaina 24.9. klo 10-13 sisältää vanhoja pihaleikkejä ja työpajan nostalgisista askarteluista.

  Sateen sattuessa pihaleikkien tilalla opastettu näyttelykierros museossa. Sisäänpääsy ja osallistuminen työpajaan on kaikilta alle 18-vuotiailta ilmainen. Riihimäen kaupunginmuseo, Öllerinkatu 3, Riihimäki

  Riihimäen kaupunginmuseo

  Öllerinkatu 3, Riihimäki

 • kaksi lasta ja kaksi aikuista tutkimassa museon näyttelyn esineitä.

  Lasten kulttuurilauantain vierailu Riihimäen Taidemuseoon sisältää näyttelyopastuksen ja työpajan. Sisäänpääsy museoon ja osallistuminen työpajaan on kaikilta alle 18-vuotiailta ilmainen.

  Riihimäen Taidemuseo

  Temppelikatu 8, Riihimäki

 • Lasten soittimia, kaksi pientä kitaraa, tamburiini ja marakasseja puisella pöydällä ulkona.

  19.11.2022 klo 11-15  Lasten kulttuurilauantain ohjelma tarjoaa elämyksellisen tapahtuman Riihimäen musiikkiopiston tiloissa.

  Päivän aikana esiintyvät musiikkiopiston jousisoittajat ja Lasten lied -ryhmät. Konsertit ovat tasatunnein. Konserttien välissä pääset tutustumaan ja kokeilemaan erilaisia soittimia.  Tapahtuma on avoin kaiken ikäisille ja erityisesti suunnattu alakouluikäisille.

  Tapahtuma on maksuton.

  Valtakatu 10, Riihimäki

 • Pienellä tuolilla istuu pehmonalle lukemassa kirjaa

  Jouluinen Lasten kulttuurilauantai tarjoilee ohjelmaa ilmaiseksi kaikille Riihimäen kirjastossa. Satuhetki lastenosastolla antaa ihanan tuokion pysähtyä ja kuunnella. Satutunnin lisäksi on mahdollisuus osallistua jouluisiin askarteluihin.

  Satutunnit ja askartelut klo 12 ja 13.

  Tarkempi ohjelma päivitetään syksyn aikana kirjaston satutunti ja tapahtumat -sivulle.

  Riihimäen kirjasto

   

Yhteystiedot

layout_contacts

layout_contacts