Hyppää sisältöön
Kuvituskuva, lasten lyömäsoitin.
Kuva: Pixabay

Musiikkileikkikoulu

Muskariryhmät alkavat 11.8.2022

Varhaisiän musiikkikasvatus on tarkoitettu perheen pienimmille. Tarjoamme paljon ryhmiä eri-ikäisille lapsille. Riihimäen musiikkiopisto tekee yhteistyötä useiden päiväkotien kanssa ja osa ryhmistämme kokoontuu niissä.  Janna Ilénin ryhmien aikataulu. Marja Heinon ryhmien aikataulu. Ryhmien aikataulut voivat vielä muuttua.

Lukukauden ensimmäiset kaksi viikkoa ovat kokeiluaikaa, jolloin muskaripaikka on vielä mahdollista perua ilmaiseksi. Paikan voi peruuttaa ottamalla yhteyttä musiikkiopiston toimistoon musiikkiopisto@riihimaki.fi. Kesken lukukauden perutusta paikasta peritään lukukausimaksu täysimääräisenä.

Lukukausimaksut

Muskarin lukukausimaksu on 145 €. Tarkemmat musiikkiopiston lukukausimaksut näet täältä.

Tuntikuvaukset

 • Perheryhmissä tutustutaan musiikkiin monipuolisesti: mm. körötellen, laulaen, lorutellen tanssien ja liikkuen sekä tietenkin soittaen ja maistellen marakasseja ja muita rytmisoittimia. Lasten kasvaessa ja itsenäistyessä yhä suurempi osa muskaritouhuista tehdään itse. Muskaritunneilla tutustutaan sekä uusiin että perinteisempiin lastenlauluihin ja loruihin, joita voi laulella lapsen kanssa myös ko-
  tona. Muskaritoiminta myös vahvistaa vanhemman ja lapsen välistä suhdetta. Muskarin perheryhmiin osallistutaan yhdessä aikuisen kanssa. Tunnin pituus on 45 minuuttia.

 • Muskarissa harjoitellaan musiikin peruskäsitteitä ja opetellaan toimimaan ryhmässä. Eri laulujen ja lorujen kautta tutuiksi tulevat kaikki perinteiset rytmisoittimet, perussykkeessä ja sanarytmissä soittaminen sekä muun muassa oman laulun säestäminen ksylofonipaloilla. Myös monipuolinen musiikkiliikunta, laulujen teemoihin liittyvät värityskuvat ja musiikin kuunteleminen kuuluvat muskarin toimintaan. Päiväkodeissa kokoontuvissa 3–5-vuotiaiden ryhmissä sisältö on sama. Jos aika japaikka sopivat perheenne aikatauluihin, voi päiväkodilla kokoontuvaan ryhmään ilmoittautua, vaikka ei olisikaan päiväkodissa hoidossa!
  3–5-vuotiaiden muskariryhmään lapsi osallistuu ilman aikuista. Tunnin pituus on 45 minuuttia.

 • Eskari-ikäisten muskariryhmissä harjoittelemme leikkiryhmissä opittujen taitojen lisäksi myös kanteleen ja ukulelen soiton alkeita sekä mm. nuottien nimiä ja muita musiikin käsitteitä.
  Tunnin pituus on 60 minuuttia.

 • Soitinryhmät ovat 2015–2016 syntyneiden muskariryhmiä, joissa painotuksena on kanteleen/ukulelen soitto. Tunneilla tehdään myös muita eskari-ikäisten muskariryhmien touhuja, mutta soittimen kanssa vietetään noin puolet tunnista. Tunneilta tulee myös soittoläksyä! Jos ei ole vielä varmaa, onko juuri kantele/ukulele se lasta kiinnostava soitin, suosittelemme tulemaan ensin vuodeksi 6-vuotiaiden muskariryhmään, jossa pääsee tutustumaan soitinten alkeisiin. Soitinryhmään tarvitset oman ukulelen. Soittimen hankinnasta saat lisätietoa sähköpostitse ennen opetuksen alkua. Tunnin pituus on 60 minuuttia.

 • Ukulelen jatkoryhmät on tarkoitettu jo edistyneemmille soittajille. Ukulelen soittamisen lisäksi tunneilla opetellaan mm. musiikin käsitteitä toiminnallisesti. Myös innokkaana ja motivoituneena aloittelijana on tervetullut mukaan. Kysythän opettajalta neuvoa ryhmävalinnassa!

  Ukulele I -ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti ukulelemuskariin osallistuneille. Ryhmään voi ilmoittautua. v. 2014–2015 syntyneet.

  Ukulele II -ryhmä on tarkoitettu soittajille, joilla on jo enemmän kokemusta ukulelen soitosta. Ryhmään voi ilmoittautua v. 2013–2014 syntyneet.