Hyppää sisältöön

Lasten ja nuorten liikunta

Kevään 2023 aikana järjestämme perheliikuntaa urheilutalolla viitenä Peuhapäivänä. Peuhapäivät ovat suunnatut koko perheelle ja niissä pääsee liikkumaan/leikkimään yhdessä saliin rakennetuilla temppuradoilla sekä peliareenoilla.
Ohjattuja perheliikuntahetkiä tarjoamme perhesirkuksen ja soveltavan liikunnan Leppikset -rymässä. Perhesirkus kokoontuu Harjunrinteen koululla keskiviikkoisin ja se on aikuisten ja 2-6 -vuotiaan lapsen yhteinen sirkusteluhetki. Harjoituksissa yhdistyy akrobatian soveltaminen ja sirkusvälineet.
Soveltavan liikunnan Leppikset -ryhmä on tarkoitettu aikuiselle ja alle 13-vuotiaalle lapselle, jolla on erityisen tuen tarvetta. Esim. arkuutta, motorisia haasteita, nepsy-haasteita tai kielellisen kehityksen haasteita, kuten puheen tuottamisen / ymmärtämisen vaikeuksia.
Vauva- ja taaperouintimme on tauolla uimalan perusparannusremontin ajan 1.2.2023 alkaen noin 1,5 vuotta.

Löydät järjestämämme lasten ja nuorten liikuntatoiminnan tarkemmat tiedot kevään 2023 liikuntakalenteristamme.

Kesäuimakoulut 2023

Järjestämme kesällä 2023 lasten alkeisuimakouluja maauimalassa 6.6.-27.7.2023 välisenä aikana. Uimakouluryhmät ovat arkipäivisin kello 9-12 ja yksi jakso sisältää yhdeksän uintikertaa. Alaikäraja uimakouluihin on viisi vuotta. Uimakouluun voi ilmoittautua mukaan sinä vuonna kun lapsi täyttää viisi vuotta. Ilmoittautumislomakkeella voit valita useamman eri vaihtoehdon ja Lisätietoja -kenttään kirjoittaa ensisijaisen ryhmätoiveen. Erityislasten uimaopetukseen ja uimaopetus selkosuomeksi -ryhmiin ilmoittaudutaan soittamalla erityisliikunnanohjaaja Taru Riikoselle. Uimakoulun hinta on 21 €/jakso. Uimakoulut ovat tarkoitettu vain riihimäkeläisille lapsille.

Ilmoittautumislomake tulee sivuille ilmoittautumisen alkamispäivänä.

 • Meritähti (alkeis 1)
  Meritähti ryhmässä tavoitteena on veteen totuttautuminen ja kastautuminen. Ryhmä pidetään opetusaltaan matalassa päässä.

  Kilpikonna (alkeis 2)
  Kilpikonna ryhmässä tavoitteena on uinnin alkeiden oppiminen. Harjoittelemme ryhmässä mm kellumista, liukumista, myyrä- ja alkeisselkäuintia. Tavoitteena oppia uimaan 10m alkeisuintia.  Ryhmä pidetään opetusaltaan syvässä päässä.

  Erityisuimakoulu
  Erityislasten uimakouluun voi ilmoittautua erityistä tukea tarvitseva lapsi (autismin kirjo, ADHD, kehityksen viive, motoriset haasteet, tuki- ja liikuntaelinsairaudet ym). Avustaja saa tulla uimakouluun mukaan.

  Erityisuimakouluissa ryhmäkoko on normaalia pienempi (8 hlö), jotta jokainen lapsi pystytään huomioimaan yksilönä erityistarpeineen. Toimintaa voidaan myös eriyttää eli tehtäviä jaetaan taitotason mukaan kahden uimaopettajan voimin.

  Uimakoulu selkosuomeksi
  Selkosuomenkieliset uimakoulut on suunnattu lapsille, joilla on suomen kielen ymmärtämisessä haasteita ja/tai jotka hyötyvät selkokielen käytöstä uinninopetuksessa. Uimakoulun tavoitteena on alkeisuimataitojen opettelu (veteen totuttautuminen, kastautuminen, kelluminen ja liukuminen

 • Jokainen jakso sisältää yhdeksän tunnin mittaista uintikertaa. Vedessä oloaika on n. 30 minuuttia/kerta.

  Jakso 6.-16.6.
  9-10 Erityislasten uimaopetus
  10-11 Meritähti, Alkeis 1
  11-12 Kilpikonna, Alkeis 2

  Jakso 19.6.-30.6.
  9-10 Uimaopetus selkosuomeksi
  10-11 Meritähti, Alkeis 1
  11-12 Kilpikonna, Alkeis 2

  Jakso 4.7. – 14.7.
  9-10 Meritähti, Alkeis 1
  10-11 Kilpikonna, Alkeis 2
  11-12 Kilpikonna, Alkeis 2

  Jakso 17.7. – 27.7.
  9-10 Meritähti, Alkeis 1
  10-11 Kilpikonna, Alkeis 2
  11-12 Kilpikonna, Alkeis 2

 • Kaikkiin uimakouluihin ilmoittautumisaika alkaa keskiviikkona 29.3. klo 8 ja päättyy perjantaina 31.3. klo 12. Muina kuin hakuaikana tulleita ilmoittautumisia ei käsitellä.

  Erityislasten uimaopetukseen ja uimaopetus selkosuomeksi -ryhmiin ilmoittaudutaan soittamalla erityisliikunnanohjaaja Taru Riikoselle. Muihin ryhmiin ilmoittaudutaan ainoastaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella, joka aukeaa ilmoittautumispäivän aamuna.

  Uimakoulupaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja niistä ilmoitetaan paikan saaneille tekstiviestillä  tai kirjeitse 14.4. mennessä.

 • Kaikkien uimakoulujen hinta 21 euroa / jakso. Maksu hoidetaan maauimalan kassalle ensimmäisen uimakouluviikon aikana, josta saatu kuitti näytetään uimaopettajalle. Uimakoulumaksuun kuuluu uimakouluisen maauimalan pääsymaksu, jos hän jää uimakoulun jälkeen vanhemman/huoltajan kanssa maauimalaan.
  Uimakoulut pidetään arkipäivinä, joka päivä samaan aikaan. Uimakoulujaksossa on yhdeksän uintikertaa. Uimakoulu kestää tunnin, josta altaassa noin 30 minuuttia. Pidämme uimakoulut maauimalan opetusaltaassa ja viileällä säällä halukkaat uimakoululaiset pääsevät telttasaunaan lämmittelemään.
  Uimaopettajat hakevat lapset maauimalan kassan luota ennen uimakoulun alkua ja palauttavat samaan paikkaan uimakoulun jälkeen.  Lapsi tarvitsee mukaansa uima-asun, uimalasit (ei nenän peittävä sukellusmaski) ja pyyhkeen. Pyyhe ja uima-asu on hyvä nimikoida. Pitkät hiukset on laitettava kiinni ennen uimakoulua. Mikäli tulette myöhässä, niin tuokaa lapsenne uimaopettajan luokse pukuhuoneeseen tai altaalle. Huomioittehan, että lapset keskittyvät paremmin uimaopetukseen, jos vanhemmat/läheiset eivät ole seuraamassa uimaopetusta.
  Mikäli lapsellasi on sairaus (diabetes, epilepsia yms.) tai jokin muu huomioitava asia mainitsethan asiasta uimaopettajalle ennen uimakoulun alkua.
  Jos lapsella on vanhempien/huoltajan lupa kulkea uimakoulumatkat yksin, niin ilmoitathan siitä kirjallisesti uimaopettajalle.
  Tuothan lapsen uimakouluun ainoastaan terveenä! Poissaolot ilmoitetaan tekstiviestillä uimaopettajan puhelinnumeroon 040 330 4734.

Pahoittelut. Tämä lomake ei ole enää saatavilla.

Lisätietoja