Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Lasten ja nuorten liikunta

Peuhapäivät on suunnattu koko perheelle ja siellä pääsette liikkumaan ja leikkimään yhdessä saliin rakennetuilla temppuradoilla ja peliareenoilla.

Perhesirkus kokoontuu Harjunrinteen koululla keskiviikkoisin ja se on aikuisten ja 2-6-vuotiaiden lasten yhteinen sirkusteluhetki. Harjoituksissa yhdistyy akrobatian soveltaminen ja sirkusvälineet.

Vauva- ja taaperouintimme on tauolla uimalan perusparannusremontin ajan 1.2.2023 alkaen noin 1,5 vuotta.

Löydät järjestämämme lasten ja nuorten liikuntatoiminnan tarkemmat tiedot kevään 2023 liikuntakalenteristamme.

Kesäuimakoulut 2024

Uimakouluihin ilmoittautuminen on päättynyt.

Järjestämme kesällä 2024 lasten lasten uimakouluja maauimalassa 4.6.-26.7.2024 välisenä aikana. Uimakouluryhmät ovat arkipäivisin kello 9-15 ja yksi jakso sisältää yhdeksän uintikertaa. Alaikäraja uimakouluihin on viisi vuotta. Uimakouluun voi ilmoittautua mukaan sinä vuonna (2019) kun lapsi täyttää viisi vuotta. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella Hellewi-ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Tiedon jaksolle pääsystä saat heti. Kaikkien uimakoulujen ilmoittautumislomakkeet avautuvat maanantaina 29.4. kello 8 ja päättyy perjantaina 3.5. Uimakoulun hinta on 21 €/jakso ja maksu tapahtuu maauimalan kassalle. Uimakoulut ovat tarkoitettu vain riihimäkeläisille lapsille.

 • Meritähti (alkeis 1)
  Meritähti ryhmässä tavoitteena on veteen totuttautuminen ja kastautuminen. Ryhmä pidetään kahluualtaassa ja opetusaltaan matalassa päässä.

  Kilpikonna (alkeis 2)
  Kilpikonna ryhmässä tavoitteena on uinnin alkeiden oppiminen. Harjoittelemme ryhmässä mm. kellumista, liukumista, myyrä- ja alkeisselkäuintia. Tavoitteena oppia uimaan 10 metriä alkeisuintia. Ryhmä pidetään opetusaltaan syvässä päässä.

  Hylje (jatko 1)
  Hylje ryhmässä tavoitteena on uintitekniikoiden oppiminen ja 25 metrin esiuimataito. Harjoittelemme ryhmässä muun muassa alkeisselkäuintia ja –rintauintia sekä myyräuintia. Opetus tapahtuu maauimalan 50 metrin altaassa. Ryhmään osallistumisen edellytys on 10 metrin uimataito.

  Soveltava uimaopetus
  Soveltavaan uimaopetukseen voi ilmoittautua erityistä tukea tarvitseva lapsi (esimerkiksi autismikirjo, ADHD, kehityksen viive, motoriset haasteet, tuki- ja liikuntaelinsairaudet). Mikäli lapsi tarvitsee altaassa avustajaa, tulee lapsella olla oma avustaja mukana.
  Soveltavassa uimaopetuksessa ryhmäkoko on normaalia pienempi (kahdeksan henkilöä), jotta jokainen lapsi pystytään huomioimaan yksilönä erityistarpeineen. Tehtäviä sovelletaan kunkin lapsen erityistarpeiden mukaan.

 • Jokainen jakso sisältää yhdeksän tunnin mittaista uintikertaa. Vedessä oloaika on noin 30 minuuttia/kerta.

  1. jakso 4.–14.6.
  9–10 Soveltava uimaopetus
  10–11 Meritähti, alkeis 1
  11–12 Kilpikonna, alkeis 2
  12–13Hylje, jatko 1

  2. jakso 17.6.–28.6.
  9–10 Meritähti, alkeis 1
  10–11 Kilpikonna, alkeis 2
  11–12 Kilpikonna, alkeis 2
  12–13 Hylje, jatko 1

  3. jakso 2.7.–12.7.
  9–10 Meritähti, alkeis 1
  10–11 Kilpikonna, alkeis 2
  11–12 Kilpikonna, alkeis 2
  12–13 Hylje, jatko 1

  4. jakso 16.7.–26.7.
  9–10 Kilpikonna, alkeis 2
  10–11 Kilpikonna, alkeis 2
  11–12 Kilpikonna, alkeis 2
  12–13 Hylje, jatko 1

 • Kaikkien uimakoulujen hinta 21 euroa / jakso. Maksu hoidetaan maauimalan kassalle ensimmäisen uimakouluviikon aikana, josta saatu kuitti näytetään uimaopettajalle. Uimakoulumaksuun kuuluu uimakouluisen maauimalan pääsymaksu, jos hän jää uimakoulun jälkeen vanhemman/huoltajan kanssa maauimalaan.
  Uimakoulut pidetään arkipäivinä, joka päivä samaan aikaan. Uimakoulujaksossa on yhdeksän uintikertaa. Uimakoulu kestää tunnin, josta altaassa noin 30 minuuttia. Pidämme uimakoulut maauimalan opetusaltaassa ja viileällä säällä halukkaat uimakoululaiset pääsevät telttasaunaan lämmittelemään.
  Uimaopettajat hakevat lapset maauimalan kassan luota ennen uimakoulun alkua ja palauttavat samaan paikkaan uimakoulun jälkeen.  Lapsi tarvitsee mukaansa uima-asun, uimalasit (ei nenän peittävä sukellusmaski) ja pyyhkeen. Pyyhe ja uima-asu on hyvä nimikoida. Pitkät hiukset on laitettava kiinni ennen uimakoulua. Mikäli tulette myöhässä, niin tuokaa lapsenne uimaopettajan luokse pukuhuoneeseen tai altaalle. Huomioittehan, että lapset keskittyvät paremmin uimaopetukseen, jos vanhemmat/läheiset eivät ole seuraamassa uimaopetusta.
  Mikäli lapsellasi on sairaus (diabetes, epilepsia yms.) tai jokin muu huomioitava asia mainitsethan asiasta uimaopettajalle ennen uimakoulun alkua.
  Jos lapsella on vanhempien/huoltajan lupa kulkea uimakoulumatkat yksin, niin ilmoitathan siitä kirjallisesti uimaopettajalle.
  Tuothan lapsen uimakouluun ainoastaan terveenä! Poissaolot ilmoitetaan tekstiviestillä uimaopettajan puhelinnumeroon 040 330 4734.

Lisätietoja