Ajankohtaista

 

 

Ilmoittautuminen taidekouluun 9.6.2021 klo 9 alkaen

Ilmoittautuminen taidekoulun ryhmiin alkaa keskiviikkona 9.6.2021 klo 9.00 osoitteessa opistopalvelut.fi/riihimaki . Vanhat oppilaat säilyttävät automaattisesti oman opiskelupaikkansa, eli uutta ilmoittautumista ei tarvitse tehdä. Koko lukuvuoden ajan voi ilmoittautua, jos ryhmissä on tilaa. Toimisto palvelee 040 330 4657.

Rehtorilta 28.5.2021

Keväällä 2020 kirjoitin lukuvuoden 2019–2020 toimintakertomuksessani, että ”musiikkiopiston, kansalaisopiston ja taidekoulun lukuvuosi 2019–2020 päättyi eri tavalla, kun miten olimme sen suunnitelleet”. Olimme silloin toiveikkaita seuraavan lukuvuoden suhteen ja odotimme paluuta lähiopetukseen syksyllä. Silti varauduimme siihen, että mikäli koronapandemia jatkuu, pystymme järjestämään opetusta vaihtoehtoisella tavalla. Näin on valitettavasti käynyt. Lukuvuoden 2020–2021 suunnitelmista vain osa toteutui. Suurin osa tapahtumista ja ryhmäopetuksista peruttiin. Koronasta johtuvat rajoitukset vaikuttivat koko lukuvuoden toimintaan ja talouteen hyvin negatiivisesti.

Silti pandemialla on ollut hyviäkin vaikutuksia. Ihmiset joutuivat arvostamaan kulttuuria, oppimista ja ryhmätoimintaa aivan eri tavalla kuin ennen koronaa. Koronan myötä opistojen henkilökunta ja asiakkaat oppivat käyttämään etätyön ja etäopiskelun välineitä hyvin, joten ajasta ja paikasta riippumaton opiskelu on mahdollista myös tulevaisuudessa.

Opistojen johtoryhmä perustettiin elokuussa 2020 ja siihen kuuluvat rehtorin lisäksi musiikkiopiston apulaisrehtori Katariina Virtanen, kansalaisopiston suunnittelijaopettaja Heli Koivulahti ja taidekoulun johtava opettaja Tiia Orivuori. Johtoryhmässä on myös toimiston edustus. Johtoryhmän päätehtävä on kehittää opistojen toimintaa ja mahdollistaa toimintatapojen yhtenäistämistä. Lisäksi johtoryhmä kiinnittää erityistä huomiota opistojen viestintään, markkinointiin ja opistojenkeskeisen toiminnallisen yhteistyön kehittämiseen. Opistojen tärkeät yhteistyökumppanit ovat kaupungin sivistys- ja osaamisen toimialan yksiköt sekä Lopen ja Hausjärven kunnat.  Lisäksi opistot osallistuvat kaupungin ja seudun kulttuuriyhteistyöhön sekä Riihimäen taiteen perusopetusta antavien oppilaitosten ryhmään. Opistojen toimintaa ja edunvalvontaa tukevat Suomen musiikkioppilaitosten liitto ja Kansalaisopistojen liitto. Liitot myös kouluttavat opistojen henkilökuntaa.

Kaikista vaikeuksista huolimatta nyt päättyvästäkin lukuvuodesta selviydyttiin kunnialla! Tästä suuri kiitos kuuluu opistojen johtoryhmälle, opettajille, toimistosihteereille ja tietenkin asiakkaille! Seuraavaa lukuvuotta on suunniteltu huolellisesti ja toiveikkaasti. Musiikkiopiston 60-vuotisjuhla pidetään keväällä 2022. Tervetuloa osallistumaan juhlavuoden tapahtumiin!

 

Hyvät oppilaat, huoltajat, opettajat ja oppilaitosten muu henkilökunta! Lämmin kiitos lukuvuodesta 2020–2021! Tavataan lukuvuoden 2021 kursseilla, soitto- ja ryhmätunneilla ja tapahtumissa! Hyvää kesälomaa!

 

Riihimäellä, toukokuussa 2021

Anna Major

Kansalaisopiston ja taiteen perusopetuksen rehtori

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 4 Ei 2 Kyllä 4 Ei 2