Ajankohtaista

  Kesälomatunnelmiin saattelee opebändimme Teacher’s.

  Musiikkiopisto siirtyy kesätauolle

Mikäli maailmantilanne sallii, aloitamme syksyllä lähiopetuksessa samalla viikolla koulujen kanssa, torstaina 13.8.2020. Opettajamme ovat oppilaisiin yhteydessä puhelimitse soitto- ja laulutuntien sopimiseksi aiemmin samalla viikolla. Sekä uusille että jo musiikkiopistossa opiskeleville lähetetään elokuun ensimmäisellä viikolla tiedote sekä ohjeet instrumentti- ja ryhmäopintoihin ilmoittautumisesta.

Musiikkiopiston toimisto on suljettuna 27.6.-31.7. välisen ajan. Kiireellisissä asioissa ota yhteyttä katariina.virtanen(at)riihimaki.fi, 040 3304665.

 

  Uusien oppilaiden ilmoittautuminen

Musiikkiopiston oppilaaksi ottamisen periaatteet ovat uudistuneet. Oppilaita otetaan instrumenttiopintoihin ilmoittautumisjärjestyksessä ja vapaamuotoisen haastattelun kautta. Soitinpäätökset tehdään hakijoiden soitintoiveet, vapaat oppilaspaikat ja musiikkiopiston tuntiresurssit huomioiden. Ensimmäinen vuosi on koevuosi: jos soitin ei ole mieluisa tai soveltuva, voidaan soitinta vaihtaa. Uusien oppilaiden ilmoittautuminen on käynnissä osoitteessa riihimaki.eepos.fi. Katso lisää tästä linkistä.

 

  Sähköinen ilmoittautuminen musiikin hahmotusaineisiin

Musiikin hahmotusaineiden eli mupen ja Taituri-ryhmien lukuvuoden 2020-2021 ryhmäopetusaikataulut löytyvät täältä. Ilmoittautumaan pääset myös suoraan näistä linkeistä:

Ilmoittautuminen aukeaa ma 10.8. klo 9.00.

Ilmoittautuminen aukeaa ma 3.8. klo 9.00.

 

  Verkkokurssi: musiikin historia

Mitä kuuluu musiikin historian opintoihisi? Musiikin historian sekä perus- että syventävät opinnot voi suorittaa verkkokurssina. Ilmoittaudu tästä:

 

  Verkkokurssi: popjazz-perusteet

Musiikkiopisto tarjoaa verkkokurssina myös pop/jazz-perusteet. Pääset ilmoittautumaan tästä:

 

  Ilmoittautuminen ensi vuoden muskariin

Ilmoittautumisaika elokuussa alkavaan muskariopetukseen oli keväällä toukokuussa. Ilmoittautuminen muskarin hajapaikoille avautuu 3.8. klo 9. Ilmoittautumiseen pääset alla olevasta linkistä. Tulevan lukuvuoden lukujärjestys ja tuntikuvaukset ovat nähtävissä muskarin sivulla, jonne pääset tästä.

  Ilmoittautuminen aukeaa ma 3.8. klo 9.00.

 

  Etäopetus Riihimäen musiikkiopiston muskarissa

Riihimäen musiikkiopiston kevätlukukautta on viime viikkoina toteutettu etäopetuksen johtuen vallitsevista poikkeusoloista.

Muskarissa etäopetusta annetaan videoiduilla opetustuokioilla, joita oppilaiden on helppo kodeissaan seurata. Opetusvideot ovat kestoltaan lähiopetustunteja lyhyempiä, koska videoilla ei ole pedagogisesti tarkoituksenmukaista toistaa lähiopetustunnin kaikkia toimintoja, kuten erillisiä alkulauluja kaikille ryhmäläisille, soittimien jakamisia ja keräämisiä, rentoutushetkiä, laulujen ja liikkeiden runsasta toistoa. Videolta tällaisen seuraaminen ei myöskään olisi mielekästä. Sen sijaan orientoituminen muskarihetkeen, kuten sopivan muskaritilan järjestäminen ja kodin välineistä soittimien etsiminen, on jo osa etämuskaria. Jokaisen opetusvideon sisältö on erikseen suunniteltu vastaamaan juuri kyseisen opetuskerran tavoitteita. Videon voi katsoa monta kertaa, mikä vahvistaa lapsen oppimista. Aiempien viikkojen videotunteihin voi myös vapaasti palata myöhemmin, koska kaikki kevään videot jäävät perheiden käyttöön koko kesäksi.

On lapselle tärkeää, että perheet ovat mukana musiikkituokioissa ja muskarin opetusvideot tarjoavatkin perheille lisää mielekästä yhteistä tekemistä poikkeusolojen ajaksi.  Monet ovat kokeneet, että tutun opettajan näkeminen videolla on tuonut paljon iloa ja että muskarihetken säilyminen lapsen viikkorytmissä on ensiarvoisen tärkeää juuri tänä aikana.

Vaikka ikävästi joudummekin juuri nyt välttämään lähikontakteja, on opetuksen vuorovaikutuksellisuus ja jokaiseen ikäryhmään kohdennettu pedagoginen lähestymistapa myös etämuskariopetuksen lähtökohtana. Varhaisiän musiikkipedagogiikan opettajamme antavat myös eri tavoin palautetta muskarilaisille. Lapset voivat esimerkiksi lähettää piirustuksia, kuvia ja videoita opettajalle ja opettaja vastaa näihin. Heti, kun olosuhteet sen turvallisesti sallivat, siirrytään muskarissakin taas lähiopetukseen.

Ilmoittautumisia ensi lukuvuoden muskariopetukseen otetaan nyt osoitteessa riihimaki.eepos.fi. Tämä viikko on nykyisillä oppilailla etuajoaikaa varata jo muskaripaikka syksylle.

Aurinkoista kevättä kaikille!

Terveisin,
muskariopettajat Salla Marttila ja Marja Heino
apulaisrehtori Katariina Virtanen

 

  Musiikkiopistolle saatiin oma pipo!

Riihimäen musiikkiopiston logolla varustettuja pipoja voi ostaa musiikkiopiston toimistosta. Etäopetusaikana voimme lähettää pipon postitse: ota yhteys toimistoomme musiikkiopisto(at)riihimaki.fi.

Iloisina pipomalleina opettajamme Annamaria Hannonen ja Salla Marttila.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 3 Kyllä 3 Ei 3