Ajankohtaista

  UUDET OPPILAAT ENSI VUODELLE: ILMOITTAUDU NYT!

Kiinnostavatko musiikkiopinnot: tule meille opiskelemaan! Uusien oppilaiden ilmoittautuminen tehdään osoitteessa riihimaki.eepos.fi. Oppilaat otetaan musiikkiopistoon ilmoittautumisjärjestyksessä ja vapaamuotoisen haastattelun kautta. Oppilasvalinnoissa etusijalla ovat lapset ja nuoret. Olemme siirtyneet niin sanottuun jatkuvaan hakuun, joka tarkoittaa, että oppilaita voidaan ottaa opintoihin ympäri vuotta: soitin- ja lauluopintoihin voidaan ottaa uusia oppilaita, kun oppilaspaikkoja on vapaana. Soveltuvuutta ja motivaatiota pitkän aikavälin musiikkiopintoihin arvioidaan ensimmäisen opiskeluvuoden aikana, jonka jälkeen suunnitellaan opinnoissa eteneminen. Katso lisää täältä.

 

  KORONATIEDOTE 16.4.2021

Riihimäen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmän pe 16.4.2021 päätöksen mukaan:

– Musiikkiopiston alle 18-vuotiaiden (vuonna 2004 tai sen jälkeen syntyneet) yksilöopetus palaa lähiopetukseen ma 19.4.2021 alkaen.

– Yli 18-vuotiaat jatkavat etäopetuksessa näillä näkymin 30.4. saakka.

– Ryhmäopetus alle 10 hengen ryhmille palaa lähiopetukseen vasta ma 26.4. alkaen (mikäli se ei ole muuten kiellettyä esim. päiväkotien puolesta).

Musiikkiopiston toimisto palaa lähityöhön ma 19.4. alkaen.

Tutuksi tulleita maskisuosituksia, käsihygieniaohjeita sekä turvavälejä on noudatettava huolellisesti. Lievissäkään sairauden oireissa ei saa tulla tunnille, eivät opettajat eivätkä oppilaat.

Jarkko Niiranen

Sivistysjohtaja

Lisätiedot:

Katariina​ Virtanen
apulaisrehtori, Riihimäen musiikkiopisto
katariina.virtanen@riihimaki.fi
040 330 4665

 

  Etäopetus muskarissa

Johtuen vallitsevista koronan tuomista poikkkeusoloista, muskarin opetus järjestetään osittain etänä.

Muskarissa etäopetusta annetaan videoiduilla opetustuokioilla, joita oppilaiden on helppo kodeissaan seurata. Opetusvideot ovat kestoltaan lähiopetustunteja lyhyempiä, koska videoilla ei ole pedagogisesti tarkoituksenmukaista toistaa lähiopetustunnin kaikkia toimintoja, kuten erillisiä alkulauluja kaikille ryhmäläisille, soittimien jakamisia ja keräämisiä, rentoutushetkiä, laulujen ja liikkeiden runsasta toistoa, jne. Videolta tällaisen seuraaminen ei myöskään olisi mielekästä. Sen sijaan orientoituminen muskarihetkeen, kuten sopivan muskaritilan järjestäminen ja kodin välineistä soittimien etsiminen, on jo osa etämuskaria. Jokaisen opetusvideon sisältö on erikseen suunniteltu vastaamaan juuri kyseisen opetuskerran tavoitteita. Videon voi katsoa monta kertaa, mikä vahvistaa lapsen oppimista. Aiempien viikkojen videotunteihin voi myös vapaasti palata myöhemmin, koska kaikki syksyn videot jäävät perheiden käyttöön koko lukuvuoden ajaksi.

On lapselle tärkeää, että perheet ovat mukana musiikkituokioissa ja muskarin opetusvideot tarjoavatkin perheille lisää mielekästä yhteistä tekemistä poikkeusolojen aikana. Monet ovat kokeneet, että tutun opettajan näkeminen videolla on tuonut paljon iloa ja että muskarihetken säilyminen lapsen viikkorytmissä on ensiarvoisen tärkeää juuri tänä aikana.  

Vaikka ikävästi joudummekin juuri nyt välttämään lähikontakteja, on opetuksen vuorovaikutuksellisuus ja jokaiseen ikäryhmään kohdennettu pedagoginen lähestymistapa myös etämuskariopetuksen lähtökohtana. Varhaisiän musiikkipedagogiikan opettajamme antavat myös eri tavoin palautetta muskarilaisille. Lapset voivat esimerkiksi lähettää piirustuksia, kuvia ja videoita opettajalle ja opettaja vastaa näihin. Heti, kun olosuhteet sen turvallisesti sallivat, siirrytään muskarissakin taas lähiopetukseen.

 

  Sähköisiä ilmoittautumisia

Musiikin hahmotusaineisiin kuuluvien Taituri-ryhmien lukuvuoden 2020-2021 ryhmäopetusaikataulut löytyvät täältä. Musiikin historian kurssit on mahdollista suorittaa verkkokurssina, samoin popjazz-perusteet. Muskarin aikataulut ovat nähtävissä muskarin sivulla, jonne pääset tästä. Pääset ilmoittautumaan ryhmiin suoraan alla olevista linkeistä.

 

  Mukaan orkestereihin

Katso jousiorkesterien aikataulu täältä. Ilmoittautuminen tehdään suoraan orkesteria ohjaavalle opettajalle: yhteystiedot löytyvät edellä mainitusta linkistä kunkin orkesterin kohdalta.

 

  Tilaa oma logopipo!

Riihimäen musiikkiopiston logolla varustettuja pipoja voi ostaa musiikkiopiston toimistosta hintaan 10 € kpl. Ota yhteyttä: musiikkiopisto(at)riihimaki.fi.

Iloisina pipomalleina opettajamme Annamaria Hannonen ja Salla Hirvilammi.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 5 Ei 5 Kyllä 5 Ei 5