Ajankohtaista

  KORONATIEDOTE 15.1.2021

Maakunnallinen koronanyrkki päätti kokouksessaan 15.1.2021, että lasten ja nuorten ryhmäharrastukset eivät palaa ensi viikolta (ma 18.1.) lähiopetukseen. Rajoitus on voimassa ainakin tammikuun loppuun asti. Musiikkiopistossa ja muskarissa ryhmäopetus toteutetaan etäopetuksena. Opettajat tiedottavat ryhmiään. Tiedotamme tilanteen muuttuessa.

 

  Tervetuloa masumuskariin!

Riihimäen musiikkiopisto järjestää maaliskuussa 2021 masumuskariryhmän raskaana oleville. Tunnit on suunnattu raskauden puolivälin ylittäneille äideille, jolloin vauvan kuulo on jo kehittynyt.

Ryhmä kokoontuu neljänä maaliskuisena tiistaina musiikkiopiston salissa (Valtakatu 10): 9., 16., 23. ja 30.3. klo 19.15-20

Tunneilla nautitaan musiikista yhdessä laulaen, soittaen ja kuunnellen. Opit lauluja, joita laulaa lapselle ja vauvakin oppii tuntemaan laulut jo kohdussa ollessaan – tutuksi tullut musiikki rauhoittaa lasta myös syntymän jälkeen. Et tarvitse musiikillista osaamista osallistuaksesi ryhmään. Mukaan mahtuu 9 osallistujaa, jotta turvaetäisyydet toteutuvat.

Ryhmän opettajana toimii Salla Marttila (musiikkipedagogi YAMK), joka odottaa esikoistaan saapuvaksi toukokuussa 2021. Kurssin hinta on 34 €. Ilmoittaudu mukaan klikkaamalla tästä:

 

 

   VAHVA MASKISUOSITUS

Opiskelijoille on maskienkäytön vahva suositus 5.10.2020 alkaen. Alle 15-vuotiailta opiskelijoilta ei edellytetä maskinkäyttöä. Asiakkaat itse huolehtivat maskeista. Yksiköissä tarjotaan kertakäyttöisiä maskeja (rajoitetusti) jos oma maski ei ole mukana. Edelleen hyvä käsihygienia ja turvavälien huomioiminen ovat tärkeitä asioita. Lievissäkään sairauden oireissa ei pidä osallistua lähiopetukseen. Tiedustele etäopetusmahdollisuutta omalta opettajaltasi.

Tartuntavaaran vähentämiseksi ensisijainen asiointitapa toimistoihin on puhelin/sähköposti.

 

   Lähiopetus: sairaana tai puolikuntoisena ei tunneille!

Riihimäen musiikkiopisto palasi lähiopetukseen 13.8.2020. Korona-ajasta johtuen sairaana, puolikuntoisena tai sairaudentuntoisena ei saa tulla tunneille. Mikäli oppilas on terve, mutta oppilaan perheessä sairastetaan, pyydämme vastuullista harkintaa lapsen tuomisessa tunnille. Voitte tällöin kysyä opettajalta etätuntimahdollisuudesta. Kädet tulee pestä ennen tuntia ja tunnin jälkeen. Turvavälejä noudatetaan mahdollisuuksien mukaan. Jos opettajillamme on sairauden oireita, heitä pyydetään jäämään kotiin etätyöhön (hyvin lievissä oireissa) tai sairauslomalle.

 

  Etäopetus muskarissa

Johtuen vallitsevista koronan tuomista poikkkeusoloista, muskarin opetus on siirretty etäopetukseksi alkaen 2.12.2020.

Muskarissa etäopetusta annetaan videoiduilla opetustuokioilla, joita oppilaiden on helppo kodeissaan seurata. Opetusvideot ovat kestoltaan lähiopetustunteja lyhyempiä, koska videoilla ei ole pedagogisesti tarkoituksenmukaista toistaa lähiopetustunnin kaikkia toimintoja, kuten erillisiä alkulauluja kaikille ryhmäläisille, soittimien jakamisia ja keräämisiä, rentoutushetkiä, laulujen ja liikkeiden runsasta toistoa, jne. Videolta tällaisen seuraaminen ei myöskään olisi mielekästä. Sen sijaan orientoituminen muskarihetkeen, kuten sopivan muskaritilan järjestäminen ja kodin välineistä soittimien etsiminen, on jo osa etämuskaria. Jokaisen opetusvideon sisältö on erikseen suunniteltu vastaamaan juuri kyseisen opetuskerran tavoitteita. Videon voi katsoa monta kertaa, mikä vahvistaa lapsen oppimista. Aiempien viikkojen videotunteihin voi myös vapaasti palata myöhemmin, koska kaikki syksyn videot jäävät perheiden käyttöön koko lukuvuoden ajaksi.

On lapselle tärkeää, että perheet ovat mukana musiikkituokioissa ja muskarin opetusvideot tarjoavatkin perheille lisää mielekästä yhteistä tekemistä poikkeusolojen aikana. Monet ovat kokeneet, että tutun opettajan näkeminen videolla on tuonut paljon iloa ja että muskarihetken säilyminen lapsen viikkorytmissä on ensiarvoisen tärkeää juuri tänä aikana.  

Vaikka ikävästi joudummekin juuri nyt välttämään lähikontakteja, on opetuksen vuorovaikutuksellisuus ja jokaiseen ikäryhmään kohdennettu pedagoginen lähestymistapa myös etämuskariopetuksen lähtökohtana. Varhaisiän musiikkipedagogiikan opettajamme antavat myös eri tavoin palautetta muskarilaisille. Lapset voivat esimerkiksi lähettää piirustuksia, kuvia ja videoita opettajalle ja opettaja vastaa näihin. Heti, kun olosuhteet sen turvallisesti sallivat, siirrytään muskarissakin taas lähiopetukseen.

 

  Vapaita oppilaspaikkoja!

Musiikkiopistoon oppilaaksi ottamisen periaatteet ovat uudistuneet. Oppilaita otetaan instrumenttiopintoihin ilmoittautumisjärjestyksessä ja vapaamuotoisen haastattelun kautta. Soitinpäätökset tehdään hakijoiden soitintoiveet, vapaat oppilaspaikat ja musiikkiopiston tuntiresurssit huomioiden. Ensimmäinen vuosi on koevuosi: jos soitin ei ole mieluisa tai soveltuva, voidaan soitinta vaihtaa. Katso lisää soittmista tästä linkistä.

 

  Sähköisiä ilmoittautumisia

Musiikin hahmotusaineisiin kuuluvien Taituri-ryhmien lukuvuoden 2020-2021 ryhmäopetusaikataulut löytyvät täältä. Musiikin historian kurssit on mahdollista suorittaa verkkokurssina, samoin popjazz-perusteet. Muskarin aikataulut ovat nähtävissä muskarin sivulla, jonne pääset tästä. Pääset ilmoittautumaan ryhmiin suoraan alla olevista linkeistä.

 

  Etäopetusta mupessa

Musiikin perusteet eli mupe toteutetaan toistaiseksi etäopetuksena johtuen vallitsevasta koronatilanteesta ja ryhmäopetuksen tuomasta tartuntariskistä. Haluatko mukaan opintoihin: ota yhteys opettajaan, paivi.vilkki-suni@riihimaki.fi, puh. 050 441 4354.

 

  Mukaan orkestereihin

Katso jousiorkesterien aikataulu täältä. Ilmoittautuminen tehdään suoraan orkesteria ohjaavalle opettajalle: yhteystiedot löytyvät edellä mainitusta linkistä kunkin orkesterin kohdalta.

 

  Tilaa oma logopipo!

Riihimäen musiikkiopiston logolla varustettuja pipoja voi ostaa musiikkiopiston toimistosta hintaan 10 € kpl. Ota yhteyttä: musiikkiopisto(at)riihimaki.fi.

Iloisina pipomalleina opettajamme Annamaria Hannonen ja Salla Marttila.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 5 Ei 4 Kyllä 5 Ei 4