Riihimäen musiikkiopisto

Tervetuloa opiskelemaan Riihimäen musiikkiopistoon! Olemme alueellamme jo 60 vuoden ajan toiminut monipuolista ja laadukasta taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista soiton- ja laulunopetusta tarjoava oppilaitos. Opetus on tavoitteellisesti etenevää ja suunnattu ensisijaisesti lapsille ja nuorille, mutta musisoinnin voi aloittaa vauvana tai aikuisenakin. Meillä voi opiskella sekä klassista musiikkia että rytmimusiikkia innostavien ja ammattitaitoisten opettajien johdolla.

Laaja soitin- ja opintovalikoima

Musiikkiopistossamme on tarjolla mittava valikoima soittimia, joista voi valita oman instrumentin: huilu, oboe, klarinetti, fagotti, saksofoni, käyrätorvi, trumpetti, pasuuna, tuuba, lyömäsoittimet, piano, cembalo, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, kitara, sähkökitara, sähköbasso, harmonikka, kantele, nokkahuilu ja laulu.

Musiikin laajan oppimäärän opinnot muodostuvat perusopinnoista ja syventävistä opinnoista. Perusopintoihin kuuluu instrumenttiopintoja, yhteissoittoa, musiikin hahmotusaineita sekä kotiharjoittelua. Opinnoissa edetään tasolta toiselle ja opinnoissa voi muodostaa monipuolisia opintopolkuja. Syventävissä opinnoissa opintoja laajennetaan ja painotetaan. Opintoihin sisältyy lopputyö, jonka voi toteuttaa luovasti monilla eri tavoilla.

Taiteen perusopetus, muskari ja avoin opetus

Musiikkiopistossamme opiskelee yli 600 oppilasta. Opetus on oppilaslähtöistä, kannustavaa ja oppilaan vahvuuksia tukevaa. Opetusta annetaan myös sopimuskuntiemme Hausjärven ja Lopen opetuspisteissä. Yksilöopetuksen ohessa pääsee soittamaan eri orkestereissa, bändeissä, kansanmusiikki- ja kamarimusiikkikokoonpanoissa sekä laulamaan kuorossa. Opistossamme toimii virkeä muskaritoiminta ukuleleryhmineen. Avoimeen musiikkiopisto-opetukseen pääsee vapaiden oppilaspaikkojen mukaan. Lukuvuosi ajoittuu peruskoulun mukaisesti.

Järjestämme Riihimäen seudulla ja ympäristökunnissa lukuisia klassisen- ja rytmimusiikin konsertteja ympäri vuoden. Tapaamisiin myös konserteissa!

 

Valtakatu 10
11130 Riihimäki
Puhelin: 050 500 1724
Sähköposti: musiikkiopisto(at)riihimaki.fi

Toimisto palvelee:
ma-to klo 11-16,
perjantaisin puhelimitse ja sähköpostitse
1.6. alkaen palvelemme etänä
puh. 050 500 1724
seija.halonen(at)riihimaki.fi
kesätauko 28.6.-1.8.21

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 56 Ei 6 Kyllä 56 Ei 6