Ajankohtaista

Perhekeskuksen ajankohtaista -sivulta löydät Riihimäen seudun perhekeskuksen lasten, nuorten ja perheiden palveluihin ja ajankohtaisiin asioihin liittyviä uutisia, tiedotteita ja artikkeleita.

Millainen on hyvä koulu- ja opiskeluterveydenhuolto?

Hyrian media-alan opiskelijat opettajineen ovat tehneet toimivaa ja saumatonta työelämäyhteistyötä perhekeskuksen kanssa nuorten osallisuuteen liittyen. Parhaillaan Hyrian media-alan opiskelijat ovat toteuttamassa videohaastatteluprojektia, jonka avulla halutaan kuulla nuoria ja heidän näkemyksiä ja mielipiteitä koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta. Lue lisää >> 

Erityisen vauvan odotus -luento 30.9.2020

Raskausaika on hyvin erityistä, jos raskauden aikana saa tietää odottavansa erityistä vauvaa. Lue lisää >>

Hyria ja Riihimäen seudun perhekeskus toteuttivat yhdessä osallisuusjulisteen

Osallisuusjuliste toteutettiin osana valtakunnallista Lasten osallisuusviikkoa 7.–13. syyskuuta 2020. Viikon aikana Riihimäen seudun perhekeskuksen palveluissa nostettiin esille lasten ja nuorten osallisuutta eri tapahtumien merkeissä. Lue lisää täältä >>.

Vertaistapaamisia nuorille äideille ja lapsille – Tyttöteam

Tyttöteam on nuorten äitien ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä, josta saa tukea äitiyteen ja nuorena naisena olemiseen. Tyttöteam kokoontuu tiistaisin (parilliset viikot) klo 10–12 Nuorisokeskus Monarilla, Uudenmaankatu 1. Tavataan vauvojen ja lasten kanssa muita samassa elämäntilanteessa olevia äitejä. Tapaamisissa aamupalatarjoilu.

Lisätietoja

Lyti Aaltonen
etsivä nuorisotyöntekijä
050 594 7903
Etsivä nuorisotyö, varusmies- ja siviilipalvelu

Tervetuloa viettämään osallisuusviikkoa 7.-13.9.2020

Riihimäen seudun perhekeskus osallistuu Lasten osallisuusviikkoon, jota vietetään valtakunnallisesti viikolla 37. Riihimäen seudun perhekeskus on lasten osallisuuden lisäksi nostanut esille viikon tapahtumissa myös nuorten osallisuuden.

Viikon aikana lasten ja nuorten osallisuutta lisääviä tapahtumia ja toimia järjestetään Riihimäen seudun perhekeskuksen lasten, nuorten ja perheiden palveluissa eri tavoin. Viikon tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten osallisuutta ja kuulluksi tulemista.

Lisätietoa ja osallisuusviikon tapahtumat löytyvät täältä >>.

Seudun lapsilla ja vanhemmilla mahdollisuus osallistua 7.-30.9.2020 välisenä aikana kyselyyn, johon jokainen voi vastata ja antaa palautetta täysin anonyymisti alla olevien QR-koodien kautta. Perheet keskiöön -hanke kokoaa yhteen kyselyyn vastanneiden lasten ja vanhempien palautteet valtakunnallisesti ja Riihimäen seudun perhekeskuksen palvelualueelta. Kyselyn on laatinut Perheet keskiöön –hanke ja kysely on valtakunnallinen.

Lämpimästi tervetuloa mukaan, osallistumisenne ja viestinne ovat ensiarvioisen tärkeitä!

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piirin perhekummitoiminta

Perhekummi voi auttaa, jos perheeltä puuttuu tukiverkosto, vanhempi kokee itsensä väsyneeksi tai yksinäiseksi tai perhe on muuttanut uudelle paikkakunnalle tai uuteen kotimaahan.

Perhe voi hakea perhekummia itse tai tulla mukaan ammattilaisen ohjaamana. Toiminnan laajuus on sovittavissa: perhekummia voi tavata esimerkiksi kerran viikossa tai joka toinen viikko muutaman tunnin ajan. Toiminta on perheille maksutonta.

Perhekummi ei ole perheen lasten- tai kodinhoi­taja, vaan rinnallakulkija. Ihminen, jonka kanssa voi jutella tai josta saa seuraa vaikkapa leikki­puistoon tai kirjastoon. Perhekummit ovat täysi-ikäisiä, tavallisia autta­misesta kiinnostuneita ja sitoutumiseen kykene­viä ihmisiä.

Lisätietoja

MLL:n Hämeen piiri
perhekummikoordinaattori Virva Hyvärinen
p. 044 599 0581, virva.hyvari­nen(at)mll.fi
MLL:n Hämeen piirin verkkosivut >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0