Asemanpuisto -palkki

Peukaloisen korttelin tonttienluovutuskilpailu

15.9. – 4.12.2020

Riihimäen parhaat rakennuspaikat tarjolla Asemanpuistossa

Riihimäen asemanseudun eli Asemanpuiston kehittäminen on yksi Riihimäen kaupungin strategian kärkihankkeista, #UusiRiksu. Riihimäki on tiivis rautatieaseman ympärille rakentunut lähes 30 000 asukkaan kaupunki pääradan varressa, metropolialueella. Asukaslukumme on ollut tasaisessa nousussa vuosikymmeniä.

Asemanpuistossa elämä on lähellä

Riihimäki on elinvoimainen kaupunki täynnä mielenkiintoisia kerrostumia, historiaa, tätä päivää ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Kilpailualue Peukaloisen kortteli on tästä hyvä esimerkki. Se on osa vireää kaupunkikeskustaa ja samalla osa uudistuvaa Asemanpuistoa: Etäisyys rautatieasemalle on vain noin 500 metriä. Asemanpuistossa elämä on lähellä ja arki sujuvaa, koska kaikki palvelut ovat lähietäisyydellä.

Asemanpuisto on Riihimäen aktiivinen ja vihreä ydin

Asemanpuistoon rakennettavat uudet asunnot houkuttelevat asukkaita lähialueilta, pääkaupunkiseudulta, sekä pohjoisemmasta etelään muuttavien keskuudesta. Riihimäen rautatieasema on vilkas risteysasema, josta ehtii Helsingin keskustaan alle 50 minuutissa ja Tampereelle tunnissa. Yhteydet ovat monipuoliset ja tiheät, sillä Riihimäki on yksi pääkaupunkiseudun lähijunien asemista.

Korona-ajan muutokset asumisen trendeissä kääntävät kiinnostusta väljemmille alueille pääkaupunkiseudun läheisyydessä, ja uskomme pandemiasta tähän mennessä hyvin selviytyneen Riihimäen olevan ilmeinen voittaja uudessa tilanteessa. Ehkäpä seuraavaksi koemme Riihimäki-ilmiön.

Keskustan vieressä sijaitseva Asemanpuisto sisältää mielenkiintoisia täydennysrakennuskohteita. On selvää, että juuri nyt ovat jaossa Riihimäen houkuttelevimmat rakennuspaikat.

#ElämäOnLähellä #UusiRiksu #Asemanpuisto

Kilpailualue_ilmakuva_Peukaloinen
Tonttienluovutukilpailun kilpailualue

Suunnittelukilpailu arkkitehdeille, suunnittelijoille, rakentajille ja rakennuttajille

Kilpailutekniset tiedot

Kilpailu alkaa: ti 15.9.2020.
Kilpailu päättyy: pe 4.12.2020 klo 12.00.

Avaus- ja kilpailuohjelman esittelytilaisuus:
Riihimäen Kalevantalon auditoriossa, ma 14.9. klo 15.00.

Voit seurata tilaisuutta myös Riihimäen kaupungin YouTube –kanavan kautta:

Etänä tilaisuutta seuraavien on mahdollista lähettää ohjelmaan liittyviä kysymyksiä YouTube-kanavan keskustelukentän kautta, sekä sähköpostitse osoitteeseen elisa.lintukangas@riihimaki.fi.

Tilaisuuden aikana esitettyihin kysymyksiin vastataan aikataulun puitteissa tilaisuuden lopuksi. Kysymykset ja vastaukset esitetään tilaisuuden jälkeen kootusti myös kilpailun verkkosivuilla. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa kanavalla myös jälkikäteen.

Kilpailuohjelmaa koskien voi esittää tarkentavia kysymyksiä 15.10.2020 klo 15 mennessä. Tarkentavat kysymykset esitetään ja niihin vastataan kootusti kilpailun verkkosivuilla. Kysymykset tulee tehdä nimimerkillä ja osoittaa arviointiryhmälle. Määräaikaan mennessä esitettyihin kysymyksiin annetaan vastaukset viimeistään 22.10.2020.

Kilpailuohjelmaan liittyvät täydennykset, korjaukset, lisäohjeet ja muut mahdolliset asiat julkaistaan ainoastaan kilpailun verkkosivuilla.

Kilpailun tavoitteena on määrittää laatutaso Asemanpuiston alueen korkeatasoiselle suunnittelulle ja toteutukselle.

Kilpailuun osallistuvien ryhmien tehtävänä on suunnitella Peukaloisen korttelin kilpailualueen rakennukset ja toiminnot.

Ryhmät voivat halutessaan laatia myös karkean yleissuunnitelman kilpailun viitealueelle Kottaraispuiston ympäristössä.

Suunnitelman perusteella Peukaloisen korttelin alueelle laaditaan asemakaavan muutos.

Kilpailualueen suunnittelun lähtökohtana on rakennusliike-suunnittelutoimisto -yhteistyö. Voittaneen ryhmän rakentajakumppani saa palkintona uuteen asemakaavaan merkittävien tonttien lunastusoikeuden.

Kilpailun sihteerin yhteystiedot

Elisa Lintukangas
elisa.lintukangas@riihimaki.fi

 

Tervetuloa mukaan hyödyntämään uniikkeja mahdollisuuksia Asemanpuistossa!


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0