Hyppää sisältöön
Asemanseudun ja keskustan vision havainnekuva. Viistoilmakuvasovite uudesta rakentamisesta asemanseudulla ja keskustassa.
Kuva: Asemanseudun ja keskustan visio, Lunden Architecture Company

Paikkatiedot

Paikkatietoa on kaikki se tieto, johon liittyy sijaintitietoa. Yli 80 prosenttia kaikesta kuntien tuottamasta tiedosta on paikkatietoa. Tätä tietoa ylläpidetään paikkatietojärjestelmässä, josta sitä pystytään hyödyntämään ja analysoimaan tehokkaasti.

 • Paikkatietopalvelut tuottaa asiantuntijapalveluita erityisesti kaupungin sisäiseen, mutta myös ulkoiseen käyttöön. Tehtävänä on tuoda paikkatiedon näkökulmaa kaupungin kehittämishankkeisiin, vastata kaupungin paikkatietojärjestelmän ylläpidosta sekä koordinoida paikkatietoa koskevia kehitys- ja käyttöönottoprojekteja. Paikkatietopalvelut tuottaa myös erilaisia teemakarttoja ja analyysejä huomioiden asiakkaan tarpeet sekä lait ja asetukset.

 • Riihimäen kaupungin karttapalvelu on kaupungin ylläpitämä verkkoselaimessa toimiva palvelu.

  Karttapalvelusta löydät kaupungin tuottamaa ajantasaista kartta-aineistoja, kuten opaskartan, ajantasa-asemakaavan ja kantakartan. Karttapalveluun on koottu myös historiallisia karttoja sekä erilaista tietoa kaupungin palveluista.

  Riihimäen kaupungin karttapalvelun virheistä voit raportoida kaupungin palautepalvelun kautta.

 • Rajapintapalveluilla tarkoitetaan sähköistä palvelua paikkatietoaineistojen siirtämiseksi järjestelmästä toiseen. Rajapintapalveluiden kautta on mahdollista saada ajantasaista aineistoa suoraan tiedon tuottajalta. Aineistot ovat helposti erilaisten GIS-sovellusten ulottuvilla, eikä niitä tarvitse hankkia itselle eikä huolehtia säilyttämisestä ja päivittämisestä.

  Rajapintoja käyttäessäsi tarvitset paikkatieto-ohjelmiston, joka tukee aineistojen hyödyntämistä. Esimerkiksi ilmainen QGIS-ohjelmisto soveltuu hyvin tähän käyttöön.

  https://kartta.riihimaki.fi/teklaogcweb/WMS.ashx

 • Riihimäen kaupunki käyttää EUREF-FIN GK25 – koordinaatistoa (EPSG 3879).

  Korkeusjärjestelmänä on N2000. Vuoteen 2012 saakka käytössä oli N43 – järjestelmä. Korkeusjärjestelmien erotuksen voit laskea kaavalla: N2000 – N43 = + 0,347m

 • Kaupunki saa säännöllisesti palautetta autonavigaattoreiden ja Google Maps -karttapalvelun virheistä. Valitettavasti kaupunki ei ole mukana yksityisten palveluntarjoajien kartta-aineistojen ylläpidossa, vaan vastuu on aina kyseisellä palveluntarjoajalla.

  Mikäli haluat raportoida virheistä jonkin muun toimijan palvelussa, ota yhteys palveluntarjoajaan.

  • Google Maps: Yhteydenoton voit tehdä joko sovelluksen tai selaimen kautta. Palvelu vaatii kirjautumisen.
  • Apple Maps: Karttavirheistä voit raportoida sovelluksen kautta.
  • Garmin: Ilmoitukset karttavirheistä voit tehdä Garminin sivuilta löytyvällä lomakkeella.
  • TomTom: Yhteydenotot karttamuutoksiin liittyen tehdään MapShare Reporter – palvelun kautta. Palvelu vaatii kirjautumisen.
  • HEREWeGo (aiemmin Navteq): Karttavirheistä voit ilmoittaa karttapalvelun ”Palaute”-linkin kautta.

  Riihimäen kaupungin karttapalvelun virheistä voit raportoida kaupungin palautepalvelun kautta.

Yhteystiedot