Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Asemanseudun ja keskustan vision havainnekuva. Viistoilmakuvasovite uudesta rakentamisesta asemanseudulla ja keskustassa.
Kuva: Asemanseudun ja keskustan visio, Lunden Architecture Company

Paikkatiedot

Paikkatieto auttaa meitä ymmärtämään maailmaa sijaintien avulla. Se auttaa meitä esimerkiksi löytämään reittejä ja suunnittelemaan kaupunkeja. Paikkatietoa löytyy helposti verkosta ja mobiilisovelluksista, ja se voi tehdä arjestamme sujuvampaa.

 • Paikkatietopalvelut tuottavat asiantuntijapalveluita ja ylläpidosta vastaa Elinvoiman toimialan maankäytön paikkatietoyksikkö.

  Paikkatietopalvelut huolehtivat kaupungin paikkatietojärjestelmän ylläpidosta sekä koordinoi paikkatietoa koskevia kehitys- ja käyttöönottoprojekteja.

 • Riihimäen kaupungin karttapalvelu on kaupungin ylläpitämä verkkoselaimessa toimiva palvelu.

  Karttapalvelusta löydät kaupungin tuottamaa ajantasaista kartta-aineistoja, kuten opaskartan, ajantasa-asemakaavan ja kantakartan. Karttapalveluun on koottu myös historiallisia karttoja.

  Riihimäen kaupungin karttapalvelun virheistä voit raportoida kaupungin  palautepalvelun kautta.

 • Rajapintapalveluilla tarkoitetaan sähköistä palvelua paikkatietoaineistojen siirtämiseksi järjestelmästä toiseen. Rajapintapalveluiden kautta on mahdollista saada ajantasaista aineistoa suoraan tiedon tuottajalta. Rajapintoja käyttäessäsi tarvitset paikkatieto-ohjelmiston, joka tukee aineistojen hyödyntämistä.

  https://kartta.riihimaki.fi/teklaogcweb/WMS.ashx

 • Riihimäen kaupunki käyttää EUREF-FIN GK25 – koordinaatistoa (EPSG 3879).

  Korkeusjärjestelmänä on N2000. Vuoteen 2012 saakka käytössä oli N43 – järjestelmä. Korkeusjärjestelmien erotuksen voit laskea kaavalla: N2000 – N43 = + 0,347m

 • Kaupunki saa säännöllisesti palautetta autonavigaattoreiden ja Google Maps -karttapalvelun virheistä. Valitettavasti kaupunki ei ole mukana yksityisten palveluntarjoajien kartta-aineistojen ylläpidossa, vaan vastuu on aina kyseisellä palveluntarjoajalla.

  Mikäli haluat raportoida virheistä jonkin muun toimijan palvelussa, ota yhteys palveluntarjoajaan.

  • Google Maps: Yhteydenoton voit tehdä joko sovelluksen tai selaimen kautta. Palvelu vaatii kirjautumisen.
  • Apple Maps: Karttavirheistä voit raportoida sovelluksen kautta.
  • Garmin: Ilmoitukset karttavirheistä voit tehdä Garminin sivuilta löytyvällä lomakkeella.
  • TomTom: Yhteydenotot karttamuutoksiin liittyen tehdään MapShare Reporter – palvelun kautta. Palvelu vaatii kirjautumisen.
  • HEREWeGo (aiemmin Navteq): Karttavirheistä voit ilmoittaa karttapalvelun ”Palaute”-linkin kautta.

  Riihimäen kaupungin karttapalvelun virheistä voit raportoida kaupungin palautepalvelun kautta.

Yhteystiedot