Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Ilmakuva - Peukaloisen tonttienluovutuskilpailun alue.
Ilmakuva, Peukaloisen tonttienluovutuskilpailun alue.

Peukaloisen korttelin tonttienluovutuskilpailu 9-12/2020

Riihimäen Asemanpuiston alueella sijaitsevan Peukaloisen korttelin tonttienluovutuskilpailun voittajaksi valittiin kilpailuehdotus ”quattro”, jonka toteuttivat yhteistyössä NCC Rakennus Oy ja Arkkitehtipalvelu Oy. Kilpailuehdotus ”quattro” voitti myös yleisöäänestyksen 140:llä äänellä annetuista 207:stä äänestä.

Suunnittelukilpailu arkkitehdeille, suunnittelijoille, rakentajille ja rakennuttajille

Kilpailutekniset tiedot:

  • Kilpailu alkoi ti 15.9.2020.
  • Kilpailu päättyi pe 4.12.2020 klo 12.
  • Avaus- ja kilpailuohjelman esittelytilaisuus järjestettiin Riihimäen Kalevantalon auditoriossa 14.9. klo 15.
  • Kilpailuohjelmaan liittyvät täydennykset, korjaukset, lisäohjeet ja muut mahdolliset asiat julkaistiin ainoastaan kilpailun verkkosivuilla.

Kilpailun tavoitteena oli määrittää laatutaso Asemanpuiston alueen korkeatasoiselle suunnittelulle ja toteutukselle. Kilpailuun osallistuvien ryhmien tehtävänä oli suunnitella Peukaloisen korttelin kilpailualueen rakennukset ja toiminnot. Ryhmät voivat halutessaan laatia myös karkean yleissuunnitelman kilpailun viitealueelle Kottaraispuiston ympäristössä.

Suunnitelman perusteella Peukaloisen korttelin alueelle laaditaan asemakaavan muutos. Kilpailualueen suunnittelun lähtökohtana oli rakennusliike-suunnittelutoimisto -yhteistyö. Voittaneen ryhmän rakentajakumppani saa palkintona uuteen asemakaavaan merkittävien tonttien lunastusoikeuden.

Kysymyksiä ja vastauksia

Kilpailuohjelmaa koskevat kysymykset tuli toimittaa kilpailuohjelmassa ja tällä verkkosivulla annetun ohjeistuksen mukaisesti. Määräaikaan 15.10.2020 mennessä saapuneet kysymykset ja niihin annetut vastaukset:

  • Rakennusoikeuden hintataso on haarukassa 170-230 €/km². Hintatasoon vaikuttavat useat hintakriteerit. Esimerkiksi alueelle toteutettava rakenteellinen pysäköinti vaikuttaa hintaan laskevasti.

  • Kaupunki puoltaa ARAn pitkää korkotukilainaa, mikäli Valtion korkotukilainalle asettamat edellytykset täyttyvät

  • Peukaloisen korttelin osalta liikennemeluselvitystä, tärinä- ja runkomeluselvitystä ei ole vielä tehty, mutta ne pyritään laatimaan vuoden loppuun mennessä.

Pohjoisen Rautatienkadun varrelta 500 metrin etäisyydellä on laadittu vuonna 2009 liikennemeluselvitys sekä tärinä- ja runkomeluselvitys asuinkerrostalokorttelin rakentamista varten.

#ElämäOnLähellä #UusiRiksu #Asemanpuisto

Tervetuloa mukaan hyödyntämään uniikkeja mahdollisuuksia Asemanpuistossa!