Joukkoliikenne

HUOM! Paikallisliikenteessä matkustaminen palaa ennalleen 1.6.2020 alkaen. Käteisellä voi maksaa ja matkaliput leimataan tai näytetään kuljettajalle normaalisti. Käynti bussiin tapahtuu etuovesta.
1.6. alkaen voi myös käydä suorittamassa jälkikäteismaksun poikkeustilanteen aikana tehdyistä kertalippumatkoista. Maksun voi käydä tekemässä Tietotuvassa.


31.5.2020 asti paikallisliikenteen kuljettajat eivät käsittele rahaliikennettä eikä lippuja leimata tai näytetä kuljettajalle.

Matkustaa pystyy kaikilla normaaleilla lipputuotteilla (matkakortteja ei kuitenkaan pysty lisälataaman).
Kertalippuja pystyy tällä hetkellä ostamaan vain mobiililippusovelluksella. Jos mobiililipun käyttö ei onnistu, voi käteismaksun käydä suorittamassa jälkikäteen kaupungin asiakaspalvelupisteessä Tietotuvassa. Maksu käydään tekemässä vasta siinä vaiheessa, kun nykyinen poikkeustilanne on päättynyt ja lippujen käteismyynti busseissa on jälleen mahdollista.

Käynti paikallisliikenteen busseihin tapahtuu ainoastaan keskiovista. Kuljettajat eristetään matkustajista ja kuljettajan kanssa kommunikointi kielletään. Bussien siivousta ja kosketuspintojen desinfiointia tehostetaan.
Paikallisliikenne mukaan lukien palvelulinja toimii muutoin normaalisti.

 

Riihimäen kaupunki on joukkoliikenteen toimivaltainen viranomainen. Kaupunki vastaa paikallisliikenteen järjestämisestä omalla toimivalta-alueellaan. Liikenne hankitaan liikenteenharjoittajalta, jonka kanssa yhteistyössä kaupunki suunnittelee paikallisliikenteen aikataulut ja reitit. Riihimäen paikallisliikennettä ajaa Lehdon Liikenne Oy.

Riihimäen paikallisliikenne koostuu viidestä kaupunkiliikennelinjasta ja yhdestä palvelulinjasta. Kaikki paikallisliikenteen linja-autot ovat matalalattiaisia, joten niihin pääsee kyytiin myös esimerkiksi lastenvaunujen tai rollaattorin kanssa.

Aikataulu- ja reittitiedot
Tietoa matkalipuista