Liikenne ja kadut

Riihimäellä on yhteensä noin 290 kilometriä katuverkkoa ja noin 110 kilometriä jalankulku- ja pyöräilyväyliä. Kaupungin tiivis kaupunkirakenne luo hyvät edellytykset saavuttaa palvelut jalan tai pyörällä, sillä lähes koko asemakaavoitettu kaupunkialue on kolmen kilometrin säteellä rautatieasemasta. Riihimäen katuverkossa tärkeässä asemassa ovat myös kiertoliittymät, jotka lisäävät liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta.

Kunnallistekninen suunnittelukeskus vastuualue huolehtii kaupungin katujen ja muiden yleisten alueiden suunnittelusta, toteuttamisesta ja hallinnasta sekä metsänhoidosta, liikennesuunnittelusta, kestävien kulkumuotojen ja liikenneturvallisuuden edistämisestä, joukkoliikenteen järjestämisestä, kuljetusten suunnittelusta sekä pelastustoimesta. Vastuualue vastaa lisäksi Teknisen toimialueen vastuualueiden tehtävien yhteensovittamisesta sekä investointien kokonaisjohtamisesta.

Tutustu lokakuussa 2020 julkaistuun Kaupunkiympäristö -esitteeseen:
Auringonkukka

Palaute ja vikailmoitukset

Teknisen keskuksen toimialueen kirjaamon sähköposti: tekniikka@riihimaki.fi

Kiireettömissä asioissa voit jättää palautetta verkon kautta palautelomakkeella.

Jätä palautetta

Viikonloppupäivystys / Kelipäivystys 24h 

040 330 4890
(pe klo 14:15 – ma klo 7:00 välillä)

Huom. arkisin ei ilta- ja yöpäivystystä katujen kunnossapidossa (vain kelipäivystys).

Hätätilanteessa yhteys suoraan hätäkeskukseen 112.

Vikailmoitukset arkisin

Työaikana (07:00-16:00) katujen kunnossapitoon.

Yhteystiedot

Kaupunkipyörät rivissä

Joukkoliikenne ja kaupunkipyörät

Joukkoliikenne

Riihimäen kaupunki vastaa paikallisliikenteen järjestämisestä omalla toimivalta-alueellaan. Paikallisliikennettä ajaa Lehdon Liikenne Oy, jonka kanssa yhteistyössä kaupunki suunnittelee paikallisliikenteen aikataulut ja reitit.

Tutustu joukkoliikenteeseen

Tutustu aikatauluihin ja reitteihin

Kaupunkipyörät

Riihimäen kaupunki on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Kaakau Oy:n kanssa kaupunkipyörien käytöstä. Pyörät ovat käytössä huhtikuusta lokakuun 2020 loppuun asti ja tulevat käyttöön taas keväällä 2021.

Tutustu kaupunkipyöriin