Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kuva punaisesta R-liikenteen linja-autosta pysäkillä

Joukkoliikenne

Riihimäen kaupunki on tieliikenteen toimivaltainen viranomainen. Kaupunki vastaa paikallisliikenteen järjestämisestä omalla toimivalta-alueellaan. Kaupungin alueella kulkee myös seutuliikennettä Lopelle, Ryttylään ja Tervakoskelle, kaukoliikennettä pääasiassa Helsingin ja Tampereen suuntiin sekä junaliikennettä Helsingin, Tampereen ja Lahden suuntiin. Tutustu joukkoliikenteen aikatauluihin ja reitteihin ja matkalippuihin.

R-liikenteessä (Riihimäen paikallisliikenne) on käytössä kutsukyytipalvelu, josta käytetään nimeä R-kyyti. R-kyydillä pääset tilauksesta matkustamaan palvelualueen sisällä sellaisiinkin paikkoihin ja kellonaikoihin, joihin aikataulutetulla linjaliikenteellä ei pääse. Lue lisää R-kyydistä.

Yleistä R-liikenteestä

 • Bussien aikataulut on suunniteltu siten, että ne palvelisivat mahdollisimman hyvin liityntäyhteytenä juniin. Riihimäeltä lähtee kuitenkin erityisesti aamuisin junia niin tiheästi, että niille kaikille ei ole mahdollista toteuttaa sellaista liityntäyhteyttä, ettei odotusaikaa jäisi. Hyvät liityntäyhteydet pyritään varmistamaan ainakin Helsingin suunnan lähijuniin.

  Bussien aikataulut pyritään suunnittelemaan mahdollisimman yhteensopiviksi myös koulujen ja oppilaitosten alkamis- ja päättymisaikojen kanssa. Koulut ja oppilaitokset päättävät itse omista alkamis- ja päättymisajoistaan, joten ajat voivat vaihdella. Bussiaikatauluissa täytyy koulujen lisäksi ottaa huomioon myös esimerkiksi edellä mainitut yhteydet juniin. Lisäksi yhdellä bussilinjalla voi kulkea oppilaita useaan eri kouluun. Näin ollen bussiaikatauluja ei ole mahdollista suunnitella niin, ettei odotusaikaa jäisi ainakin osalle koululaisista.

  Tutustu aikatauluihin ja reitteihin

 • Matkalipun voit ostaa:

  • mobiililippusovelluksella
  • kuljettajalta (käteisellä tai pankki- tai luottokortilla)

  Lue lisää matkalipuista ja niiden hinnoista.

  Jotta kanssamatkustajien matka sujuisi mukavammin, luovutathan ystävällisesti viereisen paikan käyttöön ja säilytät laukut matkan ajan esimerkiksi lattialla tai sylissä.

 • Kaikki R-liikenteessä käytössä olevat bussit ovat matalalattiaisia, joten niiden kyytiin pääset helposti apuvälineiden (lastenvaunut, rollaattori, pyörätuoli) kanssa. Kuljettaja auttaa tarvittaessa. Apuvälineiden kuljettamisesta ei peritä maksua.

 • Vaarattomia matkatavaroita saat kuljettaa bussissa, mutta kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta kyytiin matkatavaraa, jos autossa on paljon matkustajia tai muita matkatavaroita. Matkatavaroiden kuljettamisesta ei peritä maksua.

  Vaarattomia lemmikkieläimiä saat kuljettaa bussissa, mutta kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta lemmikkieläintä kyytiin, jos autossa on paljon matkustajia tai muita lemmikkieläimiä. Poliisi-, opas- ja avustajakoirat saat aina tuoda bussiin. Lemmikkieläinten kuljettamisesta ei peritä maksua.

  Polkupyörää, sähköpotkulautaa tai muuta vastaavaa kulkuvälinettä saat kuljettaa bussissa, mutta kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta kyytiin kulkuvälinettä, jos autossa on paljon matkustajia tai muita kulkuvälineitä. Kulkuväline sijoitetaan auton keskiosassa olevaan tilaan ja asiakas huolehtii sen kiinnipitämisestä matkan aikana. Polkupyörän, sähköpotkulaudan tai muun vastaavan kulkuvälineen kuljettamisesta peritään 1 euron maksu.

 • Pysäkillä odottaessasi, sinun pitää antaa pysähtymismerkki pysäkkiä lähestyvälle bussille, jotta kuljettaja tietää pysähtyä. Anna merkki ajoissa ja näkyvästi. Käytä pimeällä mielellään heijastinta, taskulamppua tai matkapuhelimen valoa apuna. Näytäthän merkkiä siihen asti, kunnes kuljettaja laittaa vilkun päälle. Mikäli sinun on vaikea tunnistaa autoa, on varminta, että pysäytät auton ja tiedustelet reittiä kuljettajalta.

 • Ilmoitathan vaihtoaikeestasi aina ensimmäisen linjan kuljettajalle, jotta kuljettaja voi tarvittaessa pyrkiä varmistamaan vaihdon onnistumisen. Bussit voivat joskus olla hieman myöhässä, jolloin vaihto ei välttämättä onnistu automaattisesti.

  Vaihdon voit linjoista riippuen tehdä myös muualla kuin rautatieasemalla, jolloin vaihtoaikaa voi olla enemmän.

 • Ajamatta jäävästä liikenteestä ja merkittävistä myöhästymisistä tiedotetaan tällä sivulla (myös alasivuilla) mahdollisimman pian ongelman ilmettyä.

 • R-liikenteen bussiin jääneitä tavaroita voit tiedustella Riihimäen kaupungin Tietotuvasta, Eteläinen Asemakatu 2.

  Kiireellisissä tapauksissa, kun kyseessä esimerkiksi lompakko tai puhelin, soita 040 190 8485 (klo 9.00 – 14.00).

  Hävinneitä tai rikkoutuneita matkatavaroita emme korvaa.