Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Violetilla pohjalla hymyilevä henkilö, jolla on päässään pyyhkeestä tehty turbaani ja päällään kylpytakki. Teksti "Kokeile R-bussia - ei maksa mitään! Koodi: rniinkuinbussi"

Joukkoliikenne

Riihimäen kaupunki on tieliikenteen toimivaltainen viranomainen. Kaupunki vastaa paikallisliikenteen järjestämisestä omalla toimivalta-alueellaan. Kaupungin alueella kulkee myös seutuliikennettä Lopelle, Ryttylään ja Tervakoskelle, kaukoliikennettä pääasiassa Helsingin ja Tampereen suuntiin sekä junaliikennettä Helsingin, Tampereen ja Lahden suuntiin. Tutustu joukkoliikenteen aikatauluihin ja reitteihin ja matkalippuihin.

R-liikenteessä (Riihimäen paikallisliikenne) on käytössä kutsukyytipalvelu, josta käytetään nimeä R-kyyti. R-kyydillä pääset matkustamaan palvelualueen sisällä sellaisiinkin paikkoihin ja kellonaikoihin, joihin aikataulutetulla linjaliikenteellä ei pääse. Lue lisää R-kyydistä.

Kokeile R-bussia – ei maksa mitään!

Onko bussilla matkustaminen jäänyt vähäiseksi? Ei hätää. Nyt sinulla on elämäsi tilaisuus kokeilla ja ihastua helppoon, edulliseen ja ekologiseen Riihimäen paikallisbussiin eli R-bussiin!

1.11.2023 lähtien Riihimäen kaupunki tarjoaa kaikille maksuttoman 10 matkan sarjalipun, jolla voit matkustaa kaupungin sisäisessä joukkoliikenteessä.

Sarjalippu on mobiililippu ja sen voi lunastaa 31.12.2023 asti.

Lataa lippu! Näin helppoa se on:

 1. Lataa puhelimeesi PayiQ Tickets -mobiilisovellus ja rekisteröidy sovellukseen sähköpostiosoitteella. Sovelluksen lataaminen ja rekisteröityminen on maksutonta. Sovelluksen latauslinkki löytyy täältä.
 2. Kirjoita sovelluksessa tilin asetuksissa olevaan kuponkikoodi-kohtaan: “RNIINKUINBUSSI”. Tämän jälkeen 10 matkan sarjalippu tulee näkyviin kauppa-näkymään. Valitse joko aikuisen tai lapsen (7–19 vuotta) lippu. Lippu kelpaa sekä linjaliikenteessä että R-kyydissä matkustamiseen ja se on voimassa 180 päivää.

Mitä vielä odotat? Lataa lippu ja hyppää R-bussiin!

Sovelluksen tarjoajan mukaan PayiQ Tickets -mobiilisovellus saattaa vaatia joissakin tilanteissa sovelluksen sulkemisen, ennen kuin lippunäkymä päivittyy kauppa-valikkoon. Jos olet yrittänyt ladata lipun sovelluksessa koodin syöttämisen jälkeen, mutta et saa lippua näkyviin, niin sulje sovellus taustalta puhelimen ohjeiden mukaisesti ja avaa uudelleen.

Yleistä R-liikenteestä

 • Bussien aikataulut on suunniteltu siten, että ne palvelisivat mahdollisimman hyvin liityntäyhteytenä juniin. Riihimäeltä lähtee kuitenkin erityisesti aamuisin junia niin tiheästi, että niille kaikille ei ole mahdollista toteuttaa sellaista liityntäyhteyttä, ettei odotusaikaa jäisi. Hyvät liityntäyhteydet pyritään varmistamaan ainakin Helsingin suunnan lähijuniin.

  Bussien aikataulut pyritään suunnittelemaan mahdollisimman yhteensopiviksi myös koulujen ja oppilaitosten alkamis- ja päättymisaikojen kanssa. Koulut ja oppilaitokset päättävät itse omista alkamis- ja päättymisajoistaan, joten ajat voivat vaihdella. Bussiaikatauluissa täytyy koulujen lisäksi ottaa huomioon myös esimerkiksi edellä mainitut yhteydet juniin. Lisäksi yhdellä bussilinjalla voi kulkea oppilaita useaan eri kouluun. Näin ollen bussiaikatauluja ei ole mahdollista suunnitella niin, ettei odotusaikaa jäisi ainakin osalle koululaisista.

  Tutustu aikatauluihin ja reitteihin

 • Matkalipun voit ostaa:

  • mobiililippusovelluksella
  • kuljettajalta (käteisellä tai pankki- tai luottokortilla)

  Lue lisää matkalipuista ja niiden hinnoista.

  Jotta kanssamatkustajien matka sujuisi mukavammin, luovutathan ystävällisesti viereisen paikan käyttöön ja säilytät laukut matkan ajan esimerkiksi lattialla tai sylissä.

 • Kaikki R-liikenteessä käytössä olevat bussit ovat matalalattiaisia, joten niiden kyytiin pääset helposti apuvälineiden (lastenvaunut, rollaattori, pyörätuoli) kanssa. Kuljettaja auttaa tarvittaessa. Apuvälineiden kuljettamisesta ei peritä maksua.

 • Vaarattomia matkatavaroita saat kuljettaa bussissa, mutta kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta kyytiin matkatavaraa, jos autossa on paljon matkustajia tai muita matkatavaroita. Matkatavaroiden kuljettamisesta ei peritä maksua.

  Vaarattomia lemmikkieläimiä saat kuljettaa bussissa, mutta kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta lemmikkieläintä kyytiin, jos autossa on paljon matkustajia tai muita lemmikkieläimiä. Poliisi-, opas- ja avustajakoirat saat aina tuoda bussiin. Lemmikkieläinten kuljettamisesta ei peritä maksua.

  Polkupyörää tai muuta vastaavaa kulkuvälinettä saat kuljettaa bussissa, mutta kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta kyytiin kulkuvälinettä, jos autossa on paljon matkustajia tai muita kulkuvälineitä. Polkupyörä tai vastaava kulkuväline sijoitetaan auton keskiosassa olevaan tilaan ja asiakas huolehtii sen kiinnipitämisestä matkan aikana. Polkupyörän tai muun vastaavan kulkuvälineen kuljettamisesta ei peritä maksua.

 • Pysäkillä odottaessasi, sinun pitää antaa pysähtymismerkki pysäkkiä lähestyvälle bussille, jotta kuljettaja tietää pysähtyä. Anna merkki ajoissa ja näkyvästi. Käytä pimeällä mielellään heijastinta, taskulamppua tai matkapuhelimen valoa apuna. Näytäthän merkkiä siihen asti, kunnes kuljettaja laittaa vilkun päälle. Mikäli sinun on vaikea tunnistaa autoa, on varminta, että pysäytät auton ja tiedustelet reittiä kuljettajalta.

 • Ilmoitathan vaihtoaikeestasi aina ensimmäisen linjan kuljettajalle, jotta kuljettaja voi tarvittaessa pyrkiä varmistamaan vaihdon onnistumisen. Bussit voivat joskus olla hieman myöhässä, jolloin vaihto ei välttämättä onnistu automaattisesti.

  Vaihdon voit linjoista riippuen tehdä myös muualla kuin rautatieasemalla, jolloin vaihtoaikaa voi olla enemmän.

 • R-liikenteen bussiin jääneitä tavaroita voit tiedustella Riihimäen kaupungin Tietotuvasta, Eteläinen Asemakatu 2.

  Kiireellisissä tapauksissa, kun kyseessä esimerkiksi lompakko tai puhelin, ota yhteyttä Lehdon Liikenteeseen (klo 7-15), p. 044 294 0200.

  Hävinneitä tai rikkoutuneita matkatavaroita emme korvaa.

 • Lehdon Liikenne Oy

  Lehdon Liikenteen verkkosivut

 • Toimivaltaisen viranomaisen on julkaistava kerran vuodessa yhdistelmäraportti, jossa selostetaan sen toimivaltaan kuuluvat julkisen palvelun velvoitteet, valitut julkisen liikenteen harjoittajat sekä korvaukset, joita niille on maksettu, ja yksinoikeudet, joita niille on myönnetty korvauksena julkisen palvelun velvoitteiden täyttämisestä.

  Joukkoliikenteen yhdistelmäraportti 2019

  Joukkoliikenteen yhdistelmäraportti 2018

  Joukkoliikenteen yhdistelmäraportti 2017