Hyppää sisältöön
Paikallisliikenteen bussi rautatieaseman edustalla
Kuva: Teemu Heikkilä

Joukkoliikenne

Riihimäen kaupunki on joukkoliikenteen toimivaltainen viranomainen. Kaupunki vastaa paikallisliikenteen järjestämisestä omalla toimivalta-alueellaan. Kaupungin alueella kulkee myös seutuliikennettä Lopelle, Ryttylään ja Tervakoskelle, kaukoliikennettä pääasiassa Helsingin ja Tampereen suuntiin sekä junaliikennettä Helsingin, Tampereen ja Lahden suuntiin. Tutustu joukkoliikenteen aikatauluihin ja reitteihin ja matkalippuihin.

R-kyyti

Riihimäen paikallisliikenteessä kokeillaan 6.6.2022 alkaen kutsukyytipalvelua, josta käytetään nimeä R-kyyti. R-kyyti korvaa syksyllä osan aikataulutetusta liikenteestä. R-kyyti mahdollistaa hyvän palvelutason aiempaa laajemmalle alueelle ja sillä pääsee kätevästi myös paikkoihin, joihin bussi ei ole aiemmin vienyt. Kokeilu jatkuu vuoden 2022 loppuun asti.

Tutustu tarkemmin R-kyytiin täällä.

Yleistä Riihimäen paikallisliikenteestä

 • Huomioithan koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi paikallisliikenteessä matkustaessasi seuraavat asiat:

  • matkusta vain terveenä
  • käytäthän kasvomaskia (kuljettajalta voi tarvittaessa ostaa maskin hintaan 1 € / kpl)
  • huolehdi hyvästä käsihygieniasta (paikallisliikenteen busseissa on saatavilla käsidesiä)
  • yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan
  • pidä mahdollisuuksien mukaan etäisyyttä muihin matkustajiin ja kuljettajaan
  • vältä mahdollisuuksien mukaan käteisellä maksamista
 • Bussien aikataulut on suunniteltu siten, että ne palvelisivat mahdollisimman hyvin liityntäyhteytenä juniin. Riihimäeltä lähtee kuitenkin erityisesti aamuisin junia niin tiheästi, että niille kaikille ei ole mahdollista toteuttaa sellaista liityntäyhteyttä, ettei odotusaikaa jäisi. Liityntäyhteydet pyritään varmistamaan ainakin Helsingin suunnan lähijuniin.

  Bussien aikataulut pyritään suunnittelemaan mahdollisimman yhteensopiviksi myös koulujen ja oppilaitosten alkamis- ja päättymisaikojen kanssa. Koulut ja oppilaitokset päättävät itse omista alkamis- ja päättymisajoistaan, joten ajat voivat vaihdella. Bussiaikatauluissa täytyy koulujen lisäksi ottaa huomioon myös esimerkiksi edellä mainitut yhteydet juniin. Lisäksi yhdellä bussilinjalla voi kulkea oppilaita useaan eri kouluun. Näin ollen bussiaikatauluja ei ole mahdollista suunnitella niin, ettei odotusaikaa jäisi ainakin osalle koululaisista.

  Katso voimassa olevat aikataulut ja reitit täältä.

 • Kaikki paikallisliikenteessä käytössä olevat bussit ovat matalalattiaisia, joten niiden kyytiin pääsee helposti lastenvaunujen, rollaattorin tai pyörätuolin kanssa. Kuljettaja myös auttaa tarvittaessa.

  Lastenvaunujen, rollaattorin tai pyörätuolin kuljettamisesta ei peritä maksua. Lastenvaunujen kanssa matkustavan (yhden) aikuisen matka on maksuton. Myös alle 7-vuotiaan matka on aina maksuton.

 • Vaarattomia matkatavaroita saa kuljettaa bussissa, mutta kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta kyytiin erityisen suurikokoisia matkatavaroita. Matkatavaroiden kuljettamisesta ei peritä maksua.

  Vaarattomia lemmikkieläimiä saa kuljettaa bussissa, mutta kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta lemmikkieläintä kyytiin, jos autossa on paljon matkustajia tai muita lemmikkieläimiä. Poliisi-, opas- ja avustajakoirat saa aina tuoda bussiin. Lemmikkieläinten kuljettamisesta ei peritä maksua.

  Polkupyörää tai muuta vastaavaa kulkuvälinettä saa kuljettaa bussissa, mutta kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta suurikokoista kulkuvälinettä kyytiin, jos autossa on paljon matkustajia. Polkupyörä tai vastaava kulkuväline sijoitetaan auton keskiosassa olevaan tilaan ja asiakas huolehtii sen kiinnipitämisestä matkan aikana. Polkupyörän tai muun vastaavan kulkuvälineen kuljettamisesta ei peritä maksua.

 • Paikallisliikenteen autoon jääneitä tavaroita voi tiedustella Riihimäen kaupungin Tietotuvasta (Eteläinen Asemakatu 2, 11130 Riihimäki).

  Kiireellisissä tapauksissa (kyseessä esim. lompakko tai puhelin):

  • Lehdon Liikenne Oy (linjat 1-6, 8 sekä palvelulinja), puh. 044 294 0200 (klo 7-15)

  Hävinneitä tai rikkoutuneita matkatavaroita ei korvata.

 • Pysäkillä odottavan matkustajan pitää antaa pysähtymismerkki pysäkkiä lähestyvälle bussille, jotta kuljettaja tietää pysähtyä. Merkki kannattaa antaa ajoissa ja selvästi, pimeällä mielellään heijastinta, taskulamppua tai matkapuhelimen valoa apuna käyttäen. Merkkiä tulee näyttää siihen asti, kunnes kuljettaja laittaa vilkun päälle. Mikäli auto on vaikea tunnistaa, on varminta pysäyttää auto ja tiedustella reittiä kuljettajalta.

   

 • Matkalipun voi ostaa usealla eri tavalla:

  • mobiililippusovelluksella
  • matkakortille
  • kuljettajalta (käteisellä tai pankki- tai luottokortilla)

  Lue lisää matkalipuista ja niiden hinnoista täältä.

  Jotta kanssamatkustajien matka sujuisi mukavammin, on ystävällistä luovuttaa viereinen paikka käyttöön ja säilyttää laukut matkan ajan esim. lattialla tai sylissä.

 • Vaihtoaikeesta kannattaa aina ilmoittaa ensimmäisen bussin kuljettajalle, jotta kuljettaja voi tarvittaessa pyrkiä varmistamaan vaihdon onnistumisen. Bussit voivat joskus olla hieman myöhässä, jolloin vaihto ei välttämättä onnistu automaattisesti.

  Huom! Vaihdon voi linjoista riippuen tehdä myös muualla kuin rautatieasemalla (esimerkiksi Valtakadulla / Keskuskadulla).

  Kertalipun voimassaoloaika on 60 minuuttia ja sen aikana lipulla voi matkustaa useammallakin linjalla.

 • Lehdon Liikenne Oy

  Linjat 1-6, 8 sekä palvelulinja

  Lehdon Liikenteen verkkosivut

 • Toimivaltaisen viranomaisen on julkaistava kerran vuodessa yhdistelmäraportti, jossa selostetaan sen toimivaltaan kuuluvat julkisen palvelun velvoitteet, valitut julkisen liikenteen harjoittajat sekä korvaukset, joita niille on maksettu, ja yksinoikeudet, joita niille on myönnetty korvauksena julkisen palvelun velvoitteiden täyttämisestä.

  Joukkoliikenteen yhdistelmäraportti 2019

  Joukkoliikenteen yhdistelmäraportti 2018

  Joukkoliikenteen yhdistelmäraportti 2017