Joukkoliikenne

Matkakeskuksen kuva
Matkakeskus

Aikataulut

Expressbus
Riihimäen paikallisliikenteen reittiopas
Riihimäen paikallisliikenteen aikataulut
Ventoniemen aikataulut

Matkahuolto www.matkahuolto.fi
VR www.vr.fi
Finnair www.finnair.fi

Kaupunkilippu

Kaupunkilippu on Riihimäen kaupungin asukkaille tarkoitettu edullinen lipputuote. Kaupunkilipulla voi matkustaa 30 päivän ajan rajoituksetta Riihimäen kaupungin alueella kaikissa linja-autoissa (ei pikavuoroissa).

Kaupunkilippu ladataan älykortille ja ensimmäinen lippu ostetaan Riihimäen Matkahuollosta. Korttipohjan hinta on 6,50 euroa. Tämän jälkeen kaupunkilippua voi lisäladata myös kaikissa busseissa. Korttipohja on voimassa 3 vuotta, jonka jälkeen se täytyy uusia.

Kaupunkilippu on henkilökohtainen, joten varaudu todistamaan henkilöllisyytesi oston yhteydessä. Kortin oston yhteydessä asiakkaalle annetaan älykortin käytöstä kertovat ohjeet.

Kertamaksu paikallisliikenteessä 1.1.2013 alkaen 3,30 euroa, lapsi 4-11 vuotta 1,70 euroa. Muita hintoja löytyy liikennöitsijän hinnastosta.

Koululaisten lukukausiliput

Erityistä lasten kaupunkilippua ei myydä. Peruskoululaisille  ja keskiasteen opiskelijoille myydään edullisia yhden lukukauden voimassa olevia näyttölippuja, jotka kelpaavat kaupungin alueella liikennöivissä linja-autoissa pikavuoroja ja ML-Charter Oy:n linja-autoja lukuun ottamatta. Peruskoululaisille lipun hinta on 57 € ja keskiasteen opiskelijoille 73 €/lukukausi. Lipun hankintaohjeet

Seutulippu

Seutulippu kelpaa Riihimäen seutulippualueella (Riihimäki, Hyvinkää, Hausjärvi, Loppi, Janakkala, Mäntsälä). Rajoittamaton matkustusoikeus 30 päivän ajan. Tuotteen ehdot muuten samat kuin kaupunkilipussa. Lisätietoja seutulipuista

Työmatkalippu

44 matkan sarjalippu Helsinkiin ja Vantaalle, voimassa 60 päivää.

Veteraanilippu

Veteraanilippu on ilmainen näyttölippu, joka kelpaa paikallisliikenteessä ja palveluliikenteessä. Lipun voi noutaa kaupungintalon Tietotuvasta, Kalevankatu 1. Lippua noudettaessa tulee esittää veteraanitunnus. Lisätietoja Tietotuvasta, p. 019 758 4040.

Paikallisliikenne

Liikenteen pääpaino sijoittuu tärkeimmille asunto- ja työpaikka-alueille. Liikenteen vuorotiheys on pääasiallisesti yksi tunti, mutta tiheimmin asutuilta alueilta on työ- ja koulumatkojen aikaan yhteys keskustaan ja rautatieasemalle puolen tunnin välein. Kesällä ja viikonloppuisin tarjonta on vähäisempää, mutta tärkeimmät palvelut hoidetaan ympäri vuoden.

Aikataulujen laadinnassa on pyritty mahdollisimman hyvin ottamaan huomioon pääkaupunkiseudulla työssä junalla kulkevat ja sovittamaan linja-autojen tulo- ja lähtöajat junien aikatauluihin. Kaikki kaupunkiliikenteen vuorot ajetaan rautatieaseman kautta.

Riihimäen kaupunki osallistuu merkittävästi liikenteen kustannuksiin ja tarjoaa näin asukkaille tärkeän peruspalvelun, jota kannattaa käyttää.

Palveluliikenne

Kaupunkiliikennettä täydennetään palveluliikenteellä, joka mahdollistaa lyhemmät kävelymatkat pysäkille, mutta vastaavasti matka-ajat ovat pidempiä kuin kaupunkiliikenteessä. Palveluliikenteessä kelpaavat samat lipputuotteet kuin kaupunkiliikenteessäkin.

Palveluliikenteen aikataulut ja reitit


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 22 Kyllä 3 Ei 22