Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Velvoitetyö

57-vuotias työnhakija, joka ei ole työttömyysturvan lisäpäiväoikeuden (500 päivää) piirissä, eikä hänelle löydy soveltuvaa kuntoutus-, koulutus- tai työntekomahdollisuutta avoimilta työmarkkinoilta, ohjataan TE- toimistosta kunnan järjestämään tukityöhön. Työllistämisvelvoitteen kesto on enintään 6 kk.  Velvoitetyöllistämispaikat pyritään räätälöimään yksilöllisesti asiakkaan osaamisen ja mielenkiinnon mukaan.

Velvoitetyöpaikan etsintä käynnistyy, kun TE-toimi lähettää kuntaan asiakaskohtaisen työllistämisilmoituksen ja asiakas kutsutaan kaupungin työllisyyspalveluyksikköön suunnittelemaan velvoitetyöllistämistä. Kun soveltuva paikka on löytynyt ja palkkatuki myönnetty, voi velvoitetyö kaupungin yksikössä alkaa.

Työn kesto on lähes aina 6 kuukautta (26 viikkoa) täydellä työajalla. Velvoitejakso kerryttää normaalisti lomia, joita on mahdollisuus sovitusti pitää työsuhteen aikana. Palkattomien vapaiden pitäminen velvoitetyössä ei ole mahdollista, koska velvoitteen täyttyminen edellyttää palkallisia päiviä vähintään 26 viikkoa.

Otamme yhteyttä työllistämisvelvoitteen piirissä olevaan saatuamme TE-toimistosta virallisen työllistämisilmoituksen.

Työnhakijoiden ja työnantajien tuki- ja valmennuspalvelut yrityksissä ja yhdistyksissä.