Hyppää sisältöön

Kesätyöt

Riihimäen kaupungin kesätyöpaikkojen hakuaika kesälle 2022 on päättynyt 28.2.2022. Hakijoita oli kaikkiaan 394 ja hakemuksia vastaanotettiin yhteensä 783. Valinnoista on ilmoitettu kaikille hakijoille sähköpostitse. Kiitos kaikille hakijoille!

Työnantajalle maksettavan kesätyötuen hakuaika jatkuu 31.7.2022 asti.

Kesätyön hakijalle

Kaikissa kesätyöhön liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä työllisyyspalveluihin!

 • Kesätöitä haetaan täyttämällä hakulomake kuntarekry.fi-sivustolla 1.2.–28.2.2022 välisenä aikana. Voit hakea useampaa paikkaa mutta tulla valituksi vain yhteen kesätyöpaikkaan yhden kesän aikana.

  Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti. Tärkeintä on kertoa itsestään ja osaamisestaan niin, että työnantaja saa käsityksen siitä minkälainen työntekijä sinä olet. Sinun ei tarvitse olla alan osaaja, eikä haittaa, vaikket olisi koskaan tehnyt vastaavaa työtä. Riittää kun olet sitoutunut ja motivoitunut työskentelemään ja innostunut oppimaan!

  Hakulomakkeen kysymyksiin vastataan sekä kirjoittamalla omin sanoin, että valitsemalla annetuista vaihtoehdoista. Joihinkin kysymyksiin vastaaminen on pakollista. Hakemukseen ei tarvita liitteitä.

  Mahdolliset haastattelut pidetään 14.3.–3.4.2022 välisenä aikana, koronatilanteesta riippuen voidaan haastatella myös puhelimessa tai Teamsillä. Kaikki kesätyöpaikat eivät järjestä haastatteluja, vaan tehtävään voidaan valita myös hakemuksen perusteella.

  Hakemuksen tekemiseen on mahdollisuus saada apua  työllisyyspalveluista puh. 050 500 1952.

 • Kesätyöjakson pituus on aina neljä viikkoa, eli noin 20 työpäivää. Hakijan tulee sitoutua työhön koko jakson ajaksi, lyhemmät jaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään tuntien etukäteen tai jälkikäteen tekeminen. Hakuvaiheessa kannattaa tarkistaa kevätlukukauden tarkka päättymisaika ja vastaavasti syyskauden opintojen tarkka alkamisaika, koska kesätyötä ei voi tehdä samaan aikaan opintojen kanssa.

  Päivittäinen työaika vaihtelee hieman työnkuvan mukaan mutta pääsääntöisesti työtä on noin 6 tuntia 30 min päivässä. Ruokatauot määräytyvät työyksikön käytäntöjen, työaikamuodon ja noudatettavan työehtosopimuksen mukaan ja niistä kerrotaan tarkemmin ensimmäisenä työpäivänä.

 • Työyksiköiden esimiehet tekevät valintapäätökset pääosin hakemusten, mutta myös haastattelujen perusteella. Hakija voi saada kesän aikana vain yhden kesätyöpaikan/kesätyötuen.  

  Tieto kesätyöjakson toteutumisesta, kesätyöhön valituista ja varasijoille valituista henkilöistä lähetetään kesäkuun alkuun mennessä sähköpostilla kaikille kyseistä paikkaa hakeneille. Ellei työhön valittu henkilö ota paikkaa vastaan, kutsutaan kesätyöntekijä varasijalta.

  Hakijan kannattaa seurata sähköpostia ja tarkistaa, että kuntarekry.fi-sivustolle ilmoitettu sähköpostiosoite on oikein kirjoitettu ja tavoittaa hakijan vielä kesälläkin.

 • Kesätyöntekijöille maksetaan neljän viikon työstä noin 920 euroa. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Verokortti pitää toimittaa ennen töiden alkamista Sarastiaan (kaupungin palkkojen maksaja) online-asiakaspalvelussa. Palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit lähettää verokortin myös paperisena osoitteeseen: Sarastia Oy, Etelän Viertotie 2, 11130 Riihimäki.

  Verokortin voi tilata Verohallinnon OmaVero-verkkopalvelusta.

 • Koronapandemian vuoksi viime kesinä on jouduttu sulkemaan osa kaupungin toiminnoista ja palveluista ja se on vaikuttanut osin myös kesätöiden toteutumiseen. Mahdollisista koronatilanteesta johtuvista muutoksista tiedotetaan hakijoita sähköpostitse.