Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

värikkäät-piirretyt-kädet-muokkaa-sormilla-sydämen.jpg

Kesätyöt

Kesätyöntekijät 2024 on valittu

Kaikille hakijoille on lähetetty sähköpostitse tieto valinnoista.

Paikan vastaanottaneille lähetämme tarkempaa tietoa työn aloittamisesta. Varasijalle valittuihin olemme henkilökohtaisesti yhteydessä, jos tehtävään valittu ei ota paikkaa vastaan.

Jos et tullut valituksi, kannattaa jatkaa kesätyön hakemista. Kerro työnantajille, että kaupunki voi maksaa kesätyötukea niille työnantajille, jotka palkkaavat 2005–2009 syntyneen riihimäkeläisnuoren kesätyöhön 2–4 viikon ajaksi ensi kesänä.

Kesätyöhakemuksia tuli 1024 kpl, mikä on 195 hakemusta enemmän kuin vuosi sitten. Eniten hakemuksia tuli kirjaston (2 paikkaa/ 142 hakemusta), päiväkodin (17 paikkaa/ 156 hakemusta), liikunnanohjauksen (2 paikkaa/ 60 hakemusta) ja maauimalan (7 paikkaa/ 159 hakemusta) tehtäviin. Hakijoita oli kaikkiaan 466 nuorta.

Kiitos kaikille hakemuksen jättäneille. Ensi helmikuussa haettavana jälleen uudet kesätyöpaikat!

 

Facebook: Työllisyyspalvelut Riihimäki
Instagram:@tyollisyyspalvelutriihimaki

Tämän sivun lyhytosoite on riihimaki.fi/kesatyot.

Kesätyön hakijalle

 • Kesätyöhaku Kuntarekry.fi -sivustolla 1.–29.2.2024

  Löydät helmikuussa tältä sivulta linkit kuhunkin kesätyöhakuun. Voit hakea useampaa paikkaa, mutta tulla valituksi vain yhteen kesätyöpaikkaan (tai käyttää yhden kesätyötuen) yhden kesän aikana.

  Miten haen kesätyötä?

  Kirjaudu Kuntarekry.fi -sivustolle käyttäjäksi ja täytä lomake huolellisesti omin sanoin. Hakemuksen tekemiseen on mahdollisuus saada apua työllisyyspalveluista, p. 040 645 3206

  Hakulomakkeen kysymyksiin vastataan sekä kirjoittamalla että valitsemalla annetuista vaihtoehdoista. Joihinkin kysymyksiin vastaaminen on pakollista. Hakemukseen ei tarvitse lisätä liitteitä.

  Entä jos minulla ei ole aiempaa työkokemusta?

  Tärkeintä on kertoa itsestään ja osaamisestaan niin, että työnantaja saa käsityksen siitä minkälainen työntekijä sinä olet. Sinun ei tarvitse olla alan osaaja, eikä haittaa, vaikket olisi koskaan tehnyt vastaavaa työtä. Riittää, kun olet sitoutunut ja motivoitunut työskentelemään ja innostunut oppimaan!

  Haastatellaanko minut?

  Haastattelut pidetään 11.3.-28.3.2024 välisenä aikana. Haastattelut voidaan järjestää perinteisesti kasvokkain mutta myös puhelimessa, Teams- tai ryhmähaastatteluna. Kaikki kesätyöpaikat eivät järjestä haastatteluja, vaan tehtävään voidaan valita myös hakemuksen perusteella.

  Jos hakemasi kesätyöpaikan ilmoituksessa on maininta “haastattelut”, seuraa sähköpostiasi ja vastaa puheluihin erityisesti maaliskuun aikana, jotta mahdollinen haastattelukutsu varmasti tavoittaa sinut. Huomaa, että vain osa hakijoista haastatellaan ja haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemusten perusteella.

 • Kesätöiden kesto on tavallisimmin 4 viikkoa, ei siis ihan täyttä kuukautta. Poikkeuksena on abeille suunnattu puistopalveluiden kesätyöjakso, jonka kesto on noin 3 kuukautta.

  Voinko pitää kesätyöstä pari päivää vapaata?

  Kesätyöntekijänä sitoudut tekemään työtä koko neljän viikon ajan eli noin 20 työpäivää. Lyhemmät jaksot tai tuntien etukäteen/jälkikäteen tekeminen ei ole mahdollista. Poikkeuksena ovat esimerkiksi koulujen pääsykoepäivät, joihin osallistumisesta täytyy sopia esihenkilön kanssa hyvissä ajoin etukäteen.

  Voinko tehdä kesätyötä kouluaikana, jos opettaja antaa luvan?

  Samaan aikaan kesätyön kanssa ei ole mahdollista suorittaa opintoja tai käydä koulua, eikä kesätyöntekijälle voida järjestää oppisopimussuhdetta kaupungille kesätyön ajaksi.

  Kauanko työpäivä kestää?

  Päivittäinen työaika vaihtelee hieman työstä riippuen. Tavallisimmin työtä on noin 6 tuntia 30 min päivässä. Ruokatauot määräytyvät työyksikön käytäntöjen, työaikamuodon ja noudatettavan työehtosopimuksen mukaan ja niistä kerrotaan tarkemmin ensimmäisenä työpäivänä.

 • Kuka valitsee kesätyöntekijät?

  Työyksiköiden esihenkilöt tekevät valintapäätökset hakemusten ja/tai haastattelujen perusteella. Hakija voi saada kesän aikana vain yhden kesätyöpaikan tai kesätyötuen.

  Mistä tiedän onko minut valittu kesätyöntekijäksi?

  Kaikille tehtävään hakeneille lähetetään huhti-toukokuun aikana tieto siitä, keitä kesätyöntekijöiksi on valittu. Sähköpostin liitteestä löydät kaikkien valittujen nimet. Jos nimesi ei ole listalla, et ole tullut valituksi kyseiseen tehtävään.

  Mitä minun täytyy tehdä, jos tulen valituksi?

  Kaikille hakeneille lähetettävässä sähköpostissa annetaan valituille ohjeet paikan vastaanottamiseksi. Ellei työhön valittu henkilö ota paikkaa vastaan määräajassa, kutsutaan kesätyöntekijä varasijalta.

  Maalis-, huhti- ja toukokuussa on tärkeää, että tarkistat vähintään joka toinen päivä sinulle tulleet sähköpostit, puhelut ja tekstiviestit, ettei haastattelukutsu tai ilmoitus valinnasta jää sinulta huomaamatta. Kannattaa myös tarkistaa että Kuntarekry.fi -sivustolle ilmoittamasi puhelinnumero on oikein kirjoitettu ja sähköpostiosoite tavoittaa sinut vielä kesälläkin. Ellei kesätyöntekijäksi valittuun saada yhteyttä annetussa ajassa, työpaikka annetaan varasijalla olevalle.

 • Paljonko kesätyöstä saa palkkaa?

  Kaikkien kesätyöntekijöiden täyden työajan palkka on 1230 euroa kuukaudessa. Koska kesätyöt ovat osa-aikaisia (85 % täydestä työajasta, eli noin 6,5h/pv), maksetaan palkkaa neljältä viikolta noin 940 euroa ja täydeltä kuukaudelta noin 1045 euroa.

  Kuukausipalkan suuruus hieman vaihtelee eri kuukausina, koska kuukaudet ovat eri pituisia. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Koska saan palkan tililleni?

  Palkanmaksupäiväsi on kuukauden viimeinen arkipäivä. Jos työsuhteesi jakautuu kahdelle kuukaudelle, saat palkkasi kahdessa osassa, molempien kuukausien viimeisinä arkipäivinä.

  Pitääkö olla verokortti vaikka multa ei mene veroa?

  Kaikkien kesätyöntekijöiden pitää toimittaa verokortti, muuten palkasta joudutaan perimään 60 prosenttia veroa.

  Verokortti toimitetaan ennen töiden alkamista Sarastiaan (kaupungin palkkojen maksaja) online-asiakaspalvelussa. Palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

  Voit lähettää verokortin myös paperisena osoitteeseen: Sarastia Oy, Hämeenkatu 3, 05800 Hyvinkää.

  Mistä verokortin saa?

  Verokortin voi tilata Verohallinnon OmaVero-verkkopalvelusta.

Lisätiedot

Työnhakijoiden valmennuspalvelut, kaupungin toimialueille työllistäminen.