Hyppää sisältöön

Kesätyöt

Tutustu kesätyötukeen, jota kaupunki voi  maksaa riihimäkeläisille työnantajille 16–19-vuotiaan riihimäkeläisnuoren kesätyöllistämisen tukemiseksi!

Kesätöiden 2021 hakuaika on päättynyt.

 • Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti, koska valinnat tehdään pääosin hakemusten perusteella. Kerro omin sanoin itsestäsi ja osaamisestasi. Hakemukseen ei tarvita liitteitä. Hakemuksen tekemiseen on mahdollisuus saada apua puhelimitse työllisyyspalveluista.

  Mahdolliset haastattelut järjestetään 15.3.–9.4.2021 välisenä aikana. Osa hakijoista voidaan kutsua haastatteluun mahdolliset koronarajoitukset huomioiden. Kaikki kesätyöpaikat eivät järjestä haastatteluja.

 • Kesätyön kesto on neljä viikkoa (28 päivää, joista noin 20 työpäivää). Valittavan tulee sitoutua työskentelemään koko neljän viikon ajan, lyhemmät kesätyöjaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään opiskelu/koulunkäynti samanaikaisesti kesätyön kanssa.

  Päivittäinen työaika on 6 tuntia 30 min. Joissakin tehtävissä kesätyöntekijällä on mahdollisuus syödä omat eväät työpäivän aikana ja toisissa tehtävissä käytäntö on ruokailla omalla ajalla, jolloin kesätyöntekijä voi poistua sovittuna aikana työpaikalta ruokatauon (1/2–1 tunti) ajaksi.

  Ruokatauon ja muiden taukojen pituudet ja käytännöt määräytyvät työyksikön käytäntöjen, työaikamuodon ja noudatettavan työehtosopimuksen mukaan ja niistä kerrotaan tarkemmin ensimmäisenä työpäivänä. Esim. 6,5 tuntia työaika + ruokatauko 1 tunti omaa aikaa tarkoittaa, että esim. klo 8.00 alkava työpäivä päättyy klo 15.30.

 • Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille sähköpostitse kuntarekryn kautta aikaisintaan huhtikuun lopussa, viimeistään kaksi viikkoa ennen työsuhteen suunniteltua alkamista.

  Sähköpostin liitteenä olevasta päätöksestä selviää

  • toteutuuko kesätyö vai joudutaanko se koronasyistä perumaan
  • keitä on valittu kesätyöntekijöiksi ja keitä heidän varalleen

  Kesätyöntekijäksi valittu ottaa paikan vastaan täyttämällä sähköisen Työn vastaanotto- lomakkeen. Ohjeet ja lisätiedot löytyvät samasta sähköpostista päätöksen kanssa.

  Varasijalla olevalle ilmoitetaan peruutuspaikasta, mikäli kesätyöpaikkaan valittu ei ota paikkaa vastaan.

 • Palkkaa kesätyöntekijälle maksetaan neljän viikon työstä noin 920–950 euroa, kalenterikuukauden päivistä riippuen. Työsuhteen päättyessä maksetaan palkan lisäksi lomaraha ja kertyneet lomapäivät. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Palkan määrän voi laskea jakamalla kuukausipalkka (1200e) kuukauden kaikille päiville (esim. kesäkuu 30pv) ja kertomalla se 28 päivällä (neljä viikkoa) ja laskemalla siitä täyden työajan palkasta 85 %. Huomaa, että

  • Kesätyössä täyden työajan (100 %) kuukausipalkka on 1200 €
  • Päivittäinen työaika 6,5 tuntia päivässä on 85 % täydestä työajasta
  • Kesätyön kesto on 4 viikkoa (28 päivää, eli ei täyttä kuukautta)

  Verokortti pitää toimittaa ennen töiden alkamista Sarastiaan (kaupungin palkkojen maksaja) online-asiakaspalvelussa. Palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit lähettää verokortin myös paperisena osoitteeseen: Sarastia Oy, Etelän Viertotie 2, 11130 Riihimäki. Verokortin voi tilata Verohallinnon OmaVero-verkkopalvelusta.

 • Koronapandemia on kuluneen vuoden aikana sulkenut osan kaupungin toiminnoista ja palveluista ja se saattaa vaikuttaa myös kesätöiden toteutumiseen.

  Päätökset kesätöiden toteutumisesta ja kesätyövalinnoista tehdään kesätyöjaksojen alkamisjärjestyksessä ja niistä tiedotetaan kaikkia hakijoita viimeistään noin kaksi viikkoa ennen työn suunniteltua alkamista sähköpostitse ja tarvittaessa myös puhelimitse.

  Koronatilanne voi vaikuttaa siihen, että kaikkia kesätyöpaikkoja ei ole mahdollista täyttää. Siksi jaksojen toteutumisesta ilmoitetaan vasta lähellä työn suunniteltua alkamista.

Lisätietoja