Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

värikkäät-piirretyt-kädet-muokkaa-sormilla-sydämen.jpg

Kesätyöt

Kaupungin kesätyöpaikkoja voi hakea helmikuussa

Kaupungin kesätyöpaikat on esitelty tällä sivulla alempana otsikon Kesätyöpaikat-alla. Kesätöitä voi hakea kuntarekry.fi-sivuston kautta. Hakuaika päättyy 29.2.2024.

Kesätyöpaikkoja on tarjolla aiempien vuosien tapaan 100 nuorelle. Kesällä 2024 kesätyövuorossa ovat vuosina 2005–2008 syntyneet riihimäkeläiset.

Kesätöiden kesto on neljä viikkoa, lukuun ottamatta toukokuussa alkavaa, erityisesti abeille (synt. 2005–2006) suunnattua puistotyön jaksoa, jonka kesto on noin 3 kuukautta.

Kesätyötuki työnantajille

Kaupunki tarjoaa tulevana kesänä myös kesätyötukea 14–19-vuotiaita riihimäkeläisiä nuoria työllistäville työnantajille. Lue lisää kesätyötuesta.

Tiedotamme kesätyöasioista ajantasaisesti myös somekanavillamme

Facebook: Työllisyyspalvelut Riihimäki
Instagram:@tyollisyyspalvelutriihimaki

Tämän sivun lyhytosoite on riihimaki.fi/kesatyot.

Kesätyöpaikat

 • 3.6.–30.6.2024 (2 kesätyöpaikkaa)

  Kulttuurituottajan työpäivä koostuu kulttuuripalvelujen ja tapahtuminen suunnittelusta ja toteuttamisesta.

  Työn kesto on neljä viikkoa, sitä lyhemmät jaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään koulunkäynti/ opiskelu samaan aikaan kesätyön kanssa. Tarkasta ennen hakemista, ettei lomamatka tai muu sinulle välttämätön meno osu kesätyöajalle.

  Työpäivän kesto 6 tuntia 10 min (+ ruokatauko 30 min). Työaika on klo 9.00–16.00 välillä.

  Palkka neljältä viikolta on n. 940 e. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun 11.3-28.3.2024 välisenä aikana. Haastatteluun kutsutaan puhelimella tai sähköpostilla.

  Valinnoissa etusijalla ovat ne riihimäkeläiset nuoret, jotka eivät ole ennen olleet kesätyössä Riihimäen kaupungilla. Valintapäätös lähetetään kaikille tehtävään hakeneille toukokuussa sähköpostilla. Muista avata sähköpostin liitteenä oleva päätös, josta näet tehtävään valittujen ja heidän varasijalleen valittujen henkilöiden nimet. Mikäli henkilön nimeä ei löydy päätöksestä, häntä ei ole valittu tehtävään.

  Ellei työhön valittu henkilö ota paikkaa vastaan, olemme puhelimitse/sähköpostitse yhteydessä varasijalle valittuihin henkilöihin.

  Asioista tiedotetaan puhelimella tai sähköpostitse, joten huolehdi siitä että kuntarekry.fi – sivustolle antamasi puhelinnumero on oikein kirjoitettu ja sähköpostiosoite tavoittaa sinut vielä kesälläkin.

  Onnea työnhakuun!

  HAE TÄSTÄ

 • Tämä kesätyöpaikka on tarkoitettu kevään 2024 abeille tai muuten koulunsa jo päättäneille (noin 2005-2006 syntyneille) nuorille. Huom! Työn kesto noin 3kk.

  6.5.-31.7.2024 (3 paikkaa)

  Edellytämme vähintään 16 vuoden ikää!

  Tehtävät

  Kesätyöntekijä työskentelee puistojen ja viheralueiden kunnossapito- ja puhtaanapitotehtävissä. Tehtäviä ovat mm. kesäkukkien istutus, kitkentä, ruohonleikkaus ja siimaus. Työtehtävät vaihtelevat alueesta ja ajankohdasta riippuen. Halutessasi voit vaikuttaa siihen millaisia töitä pääset kokeilemaan.

  Työ on fyysistä ulkotyötä joka säällä, eikä se sovellu pöly- tai siitepölyallergiasta kärsiville. Työtä tehdään eri puolilla kaupunkia, joten esim. polkupyörä voi olla tarpeen päivän aikana työpisteeltä toiselle siirryttäessä. Jos sinulla on B-ajokortti, pääset halutessasi kokeilemaan itsenäisempää työtä.  Työpaikalta saat tarvittavat suojavarusteet.

  Työn kesto

  Työn kesto on hieman alle 3 kk. Lyhyemmät jaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään koulunkäynti/ opiskelu samaan aikaan kesätyön kanssa. Tarkista etukäteen, että pystyt sitoutumaan työhön koko jakson ajan.

  Työpäivän pituus on 6 tuntia 30min (= 85 % täydestä työajasta), työaika kello 7.-14.30. Ruokatauko (1 tunti) on omaa aikaa työpäivän keskellä.

  Palkkaus

  Osa-aikatyön palkka on noin 1040 euroa kuukaudessa. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Haastattelut

  Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun 11.3.-28.3.2024 välisenä aikana.

  Valinnat

  Valintapäätökset lähetetään huhtikuussa sähköpostitse kaikille hakijoille. Muista avata sähköpostin liitteenä oleva päätös, josta näet tehtävään valittujen ja heidän varasijalleen valittujen henkilöiden nimet. Mikäli henkilön nimeä ei löydy päätöksestä, häntä ei ole valittu tehtävään. Olemme yhteydessä varasijalle valittuihin, mikäli työhön valittu henkilö ei ota paikkaa vastaan.

  Seuraa puhelinta ja sähköpostia

  Asioista tiedotetaan puhelimella ja sähköpostitse, joten huolehdi siitä että kuntarekry.fi – sivustolle antamasi puhelinnumero on oikein kirjoitettu ja sähköpostiosoite tavoittaa sinut vielä kesälläkin.

  Onnea työnhakuun!

  HAE TÄSTÄ

 • 3.6.-30.6.2024 (15 työntekijää)
  8.7.-4.8.2024 (15 työntekijää)

  Työtehtävät

  Avustava puistotyöntekijä työskentelee puistojen ja viheralueiden kunnossapito- ja puhtaanapitotehtävissä. Tehtäviä on mm. kesäkukkien istutus, kitkentä, ruohonleikkaus ja siimaus. Työtehtävät vaihtelevat alueesta ja ajankohdasta riippuen. Halutessasi voit vaikuttaa siihen millaisia töitä pääset kokeilemaan.

  Työ on fyysistä ulkotyötä joka säällä, eikä se sovellu pöly- tai siitepölyallergiasta kärsiville. Työtä tehdään eri puolilla kaupunkia, joten esim. polkupyörä voi olla tarpeen päivän aikana työpisteeltä toiselle siirryttäessä.
  Turvavarusteet saat työpaikalta.

  Huom! Töiden alkaessa sinun täytyy olla vähintään 16 vuotta täyttänyt.

  Työaika ja työn kesto:
  Työn kesto on noin neljä viikkoa, sitä lyhemmät jaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään koulunkäynti/ opiskelu samaan aikaan kesätyön kanssa. Tarkista etukäteen, ettei sinulle välttämätön meno osu hakemallesi kesätyöajalle ja että koulusi on varmasti päättynyt tältä keväältä ennen kesätöiden alkua.
  Työpäivän kesto on 6 tuntia 30min + ruokatauko 1 tunti. Työaika klo 7.00-14.30

  Palkkaus
  Neljän viikon palkka on n. 940e. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Haastatteluja ei ole
  Valinnat tehdään hakemusten perustella, joten kerro hakemuksessa itsestäsi omin sanoin kaikki tarvittava.

  Valinnat
  Valinnoissa etusijalla ovat ne riihimäkeläiset nuoret, jotka eivät ole ennen olleet kesätyössä Riihimäen kaupungilla. Valintapäätökset lähetetään toukokuussa sähköpostitse kaikille hakijoille. Muista avata sähköpostin liitteenä oleva päätös, josta näet tehtävään valittujen ja heidän varasijalleen valittujen henkilöiden nimet. Mikäli henkilön nimeä ei löydy päätöksestä, häntä ei ole valittu tehtävään. Olemme yhteydessä varasijalle valittuihin, mikäli työhön valittu henkilö ei ota paikkaa vastaan.

  Tiedotus
  Asioista tiedotetaan puhelimella ja sähköpostitse, joten huolehdi siitä että kuntarekry.fi – sivustolle antamasi puhelinnumero on oikein kirjoitettu ja sähköpostiosoite tavoittaa sinut vielä kesälläkin.

  Onnea työnhakuun! HAE TÄSTÄ

 • 3.6. – 30.6.2024 (4 kesätyöpaikkaa)

  1.7. – 28.7.2024 (4 kesätyöpaikkaa)

  Kesäoppaan työ

  Viestinnän ja markkinoinnin kesäoppaana ohjaat ja opastat turisteja ja kaupungista kiinnostuneita. Tämän lisäksi jaat esitteitä ja etsit turistin tai asukkaan toivomaa tietoa, esim. kaupungin verkkosivuilta.

  Kesäoppaat liikkuvat työpäivän aikana pareittain kaupunkipyörillä eri puolille kaupunkia. Työssä onnistuminen vaatii rohkeutta, luotettavuutta, ulospäinsuuntautuneisuutta ja positiivista mieltä. Työtehtävässä on eduksi Riihimäen kaupungin historian, tapahtumien, yritysten ja paikkojen tuntemus. Kesäoppaat saavat työvaatetuksen: t-paita, takki ja lippis.

  Koulutuspäivä

  Kaikki valitut, myös heinäkuun toisella jaksolla töissä olevat kesäoppaat koulutetaan tehtävään maanantaina 3.6. Koulutus kestää noin viisi tuntia. Koulutus on työaikaa.

  Työn kesto

  Työn kesto on neljä viikkoa, sitä lyhemmät jaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään koulunkäynti/ opiskelu samaan aikaan kesätyön kanssa. Tarkasta ennen hakemista, ettei lomamatka tai muu sinulle välttämätön meno osu hakemallesi kesätyöajalle vaan pystyt sitoutumaan työhön koko jakson ajaksi.

  Työpäivän kesto on 6 t 10min (sis. ruokatauon). Työvuorot sijoittuvat klo 10–18 välille. Työvuoroja on myös viikonloppuna, jolloin vapaapäivät sijoittuvat viikolle.

  Palkkaus

  Palkka neljältä viikolta on noin 940 euroa. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Haastattelut

  Osa hakijoista haastatellaan 11.3.–28.3.2024 välisenä aikana.

  Valinnat

  Valinnoissa etusijalla ovat ne riihimäkeläiset nuoret, jotka eivät ole ennen olleet kesätyössä Riihimäen kaupungilla. Valintapäätös lähetetään kaikille tehtävään hakeneille toukokuussa sähköpostilla. Muista avata sähköpostin liitteenä oleva päätös, josta näet tehtävään valittujen ja heidän varasijalleen valittujen henkilöiden nimet. Mikäli henkilön nimeä ei löydy päätöksestä, häntä ei ole valittu tehtävään.

  Ellei työhön valittu henkilö ota paikkaa vastaan, olemme puhelimitse/sähköpostitse yhteydessä varasijalle valittuihin henkilöihin.

  Tiedotus

  Tiedotamme asioista puhelimella tai sähköpostilla, joten tarkasta että kuntarekry.fi – sivustolle antamasi puhelinnumero on oikein kirjoitettu ja sähköpostiosoite tavoittaa sinut vielä kesälläkin.

  Onnea työnhakuun!

  HAE TÄSTÄ

 • 3.6.-30.6.2024 (4 kesätyöpaikkaa)
  17.6.- 14.7.2024 (4 kesätyöpaikkaa)

  Työtehtävät:
  Kiinteistönhoidon kesäapulainen työskentelee kiinteistönhoidon vaihtelevissa tehtävissä, lähinnä ulkoalueilla. Työtehtäviäsi ovat mm. piha-alueiden kausisiivous, pienimuotoiset maalaus- ja kunnostustehtävät, maastossa tehtävät työt sekä mahdolliset muuttotyöt.

  Töiden alkaessa sinun täytyy olla 16 vuotta täyttänyt.

  Työn kesto ja työpäivän pituus:
  Työpäivän pituus on 6 t 30 min (+ ruokatauko 30 min) Työaika klo 8.30-15.30.
  Kesätyöjakso kestää neljä viikkoa, sitä lyhemmät jaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään koulunkäynti/ opiskelu samaan aikaan kesätyön kanssa. Tarkasta ennen hakemista, että koulusi on päättynyt tältä keväältä ennen kesätyöjakson alkua ja ettei sinulle välttämätön meno osu hakemallesi kesätyöajalle.

  Palkkaus
  Neljän viikon palkka on noin 940 euroa. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Haastattelut:
  Osa hakijoista haastatellaan 11.3.-28.3.2024 välisenä aikana. Haastatteluun kutsutaan yleensä puhelimella.

  Valinnat:
  Valinnoissa etusijalla ovat ne riihimäkeläiset nuoret, jotka eivät ole ennen olleet kesätyössä Riihimäen kaupungilla. Valintapäätös lähetetään toukokuussa sähköpostitse kaikille tehtävään hakeneille. Muista avata sähköpostin liitteenä oleva päätös, josta näet tehtävään valittujen ja heidän varasijalleen valittujen henkilöiden nimet. Mikäli henkilön nimeä ei löydy päätöksestä, häntä ei ole valittu tehtävään. Olemme yhteydessä varasijalle valittuihin, mikäli työhön valittu henkilö ei ota paikkaa vastaan.

  Lisätietoa:
  Asioista tiedotetaan sähköpostitse ja tarvittaessa puhelimella. Huolehdi siitä, että kuntarekry.fi- sivustolle antamasi puhelinnumero on varmasti oikein kirjoitettu ja tavoitamme sinut antamallasi sähköpostiosoitteella myös kesällä.

  Onnea työnhakuun!

  HAE TÄSTÄ 

 • 3.6.-30.6.2024 (1 kesätyöpaikka)
  1.7.-28.7.2024 (1 kesätyöpaikka)

  Työtehtävät:
  Kirjaston järjestelyapulaisena pääset tutustumaan monipuolisesti kirjaston työtehtäviin. Tehtäviäsi ovat mm. palautetun aineiston käsittely, kirjojen hyllytys, uuden aineiston lainauskuntoon laittaminen, poistettavasta aineistosta
  ja sen kierrätyksestä huolehtiminen, asiakaspalvelussa ja mahdollisissa tapahtumissa avustaminen sekä muut mahdolliset kirjaston järjestelytehtävät.

  Työn kesto ja työpäivän pituus:
  Työpäivän pituus on 6 t 10 min (+ ruokatauko 30 min) Työaika klo 9.00 – 15.40 Kesätyöjakso kestää neljä viikkoa, sitä lyhemmät jaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään koulunkäynti/ opiskelu samaan aikaan kesätyön kanssa. Tarkasta ennen hakemista, että koulusi on päättynyt tältä keväältä ennen kesätyöjakson alkua ja ettei sinulle välttämätön meno osu hakemallesi kesätyöajalle.

  Palkkaus:
  Neljän viikon palkka on noin 940 euroa. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Haastattelut:
  Osa hakijoista haastatellaan 11.3.-28.3.2024 välisenä aikana.

  Valinnat:
  Valinnoissa etusijalla ovat ne riihimäkeläiset nuoret, jotka eivät ole ennen olleet kesätyössä Riihimäen kaupungilla.
  Valintapäätös lähetetään kaikille tehtävään hakeneille toukokuussa sähköpostilla. Muista avata sähköpostin liitteenä oleva päätös, josta näet tehtävään valittujen ja heidän varasijalleen valittujen henkilöiden nimet. Mikäli henkilön nimeä ei löydy päätöksestä, häntä ei ole valittu tehtävään. Ellei työhön valittu henkilö ota paikkaa vastaan, olemme puhelimitse/sähköpostitse yhteydessä varasijalle valittuihin henkilöihin.

  Lisätietoa:
  Asioista tiedotetaan sähköpostitse ja tarvittaessa puhelimella. Huolehdi siitä, että kuntarekry.fi- sivustolle antamasi puhelinnumero on varmasti oikein kirjoitettu ja tavoitamme sinut antamallasi sähköpostiosoitteella myös kesällä.

  Onnea työnhakuun!

  HAE TÄSTÄ 

 • 3.6.–30.6.2024 (1 kesätyöpaikkaa)

  10.6.-7.7.2024 (1 kesätyöpaikka)

  Ainulaatuinen mahdollisuus päästä tutustumana monikulttuurisessa tiimissä työskentelyä monikulttuuristen asiakkaiden kanssa. Pääset kurkistamaan kotoutumisen ytimeen, yhdessä rautaisten ammattilaisten kanssa. Odotamme Sinulta avointa mieltä ja mielenkiintoa monikulttuuriseen työhön. Työtehtäviin kuuluu ohjausta lasten leireillä ja ryhmissä sekä käytännön ohjaustyötä muun henkilökunnan kanssa. Englannin kielen taito iso plussa.

  Työn kesto

  Työn kesto on neljä viikkoa, sitä lyhemmät jaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään koulunkäynti/ opiskelu samaan aikaan kesätyön kanssa. Tarkasta ennen hakemista, ettei lomamatka tai muu sinulle välttämätön meno osu kesätyöajalle. Työpäivän kesto 6 tuntia 30 min + ruokatauko 30 min. Työaika on klo 8.00–15.00 välillä.

  Palkkaus

  Palkka neljältä viikolta on n. 940 e. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Haastattelut

  Osa hakijoista haastatellaan 11.3-28.3.2024 välisenä aikana. Haastatteluun kutsutaan puhelimitse tai sähköpostilla.

  Valinnat

  Valinnoissa etusijalla ovat ne riihimäkeläiset nuoret, jotka eivät ole ennen olleet kesätyössä Riihimäen kaupungilla. Valintapäätös lähetetään kaikille tehtävään hakeneille toukokuussa sähköpostilla. Muista avata sähköpostin liitteenä oleva päätös, josta näet tehtävään valittujen ja heidän varasijalleen valittujen henkilöiden nimet. Mikäli henkilön nimeä ei löydy päätöksestä, häntä ei ole valittu tehtävään.

  Ellei työhön valittu henkilö ota paikkaa vastaan, olemme puhelimitse/sähköpostitse yhteydessä varasijalle valittuihin henkilöihin.

  Lisätietoa

  Asioista tiedotetaan puhelimella ja sähköpostitse, joten huolehdi siitä että kuntarekry.fi – sivustolle antamasi puhelinnumero on oikein kirjoitettu ja sähköpostiosoite tavoittaa sinut vielä kesälläkin.

  Onnea työnhakuun!

  HAE TÄSTÄ

 • 3.6.-30.6.2024

  Junailijan päiväkodin pihalla on kesäkuussa 2–10-vuotiaille lapsille ohjattua leikkikenttätoimintaa. Leikkikenttätyöntekijät työskentelevät tiiminä, suunnittelevat ja toteuttavat ohjelmaa ja huolehtivat lastenhoidosta. Leikkikentän apuohjaaja avustaa leikkikenttätoiminnasta vastaavaa työntekijää, osallistuen myös päivän toimintaan.

  Päiväohjelmassa on leikkiä, laulua, liikuntaa, pelejä, askartelua, piirtämistä ym. Työ on lasten kanssa tehtävää ulkotyötä joka säässä, joten on hyvä jos nautit ulkona olemisesta ja tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Erityisesti odotamme kesätyöntekijältä vastuullista ja vuorovaikutuksellista työotetta.

  Palkkaamme leikkikentälle yhteensä 11 kesätyöntekijää:

  ·        10 leikkikenttätyöntekijää

  ·        1 apuohjaaja  (18 vuotta täyttänyt)

  Leikkikenttätyöntekijät työskentelevät tiiminä ja apuohjaaja toimii sen lisäksi myös vastuutyöntekijän avustajana.

  Työn kesto on neljä viikkoa, sitä lyhemmät jaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään koulunkäynti/ opiskelu samaan aikaan kesätyön kanssa. Tarkasta ennen hakemista, ettei mikään välttämätön meno osu kesätyöajalle vaan voit sitoutua työhön koko jakson ajaksi.

  Työpäivän pituus on 6 tuntia 30min (sis. ruokatauon omin eväin). Työaika klo 8.45–15.15

  Neljän viikon palkka on n. 940e. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Haastattelut pidetään 11.3-28.3.2024 välisenä aikana. Osa hakijoista kutsutaan ryhmähaastatteluun. Haastattelukutsu tulee sähköpostissa, joten tarkkaile sähköpostiasi maaliskuun alkupuolella.

  Valinnoissa etusijalla ovat ne riihimäkeläiset nuoret, jotka eivät ole ennen olleet kesätyössä Riihimäen kaupungilla. Valintapäätös lähetetään toukokuussa sähköpostitse kaikille leikkikentälle hakeneille. Muista avata sähköpostin liitteenä oleva päätös, josta näet tehtävään valittujen ja heidän varasijalleen valittujen henkilöiden nimet. Mikäli henkilön nimeä ei löydy päätöksestä, häntä ei ole valittu tehtävään. Olemme yhteydessä varasijalle valittuihin, mikäli työhön valittu henkilö ei ota paikkaa vastaan.

  Asioista tiedotetaan sähköpostitse, joten huolehdi siitä että kuntarekry.fi – sivustolle antamasi puhelinnumero on oikein kirjoitettu ja sähköpostiosoite tavoittaa sinut vielä kesälläkin.

  Onnea työnhakuun!

  HAE TÄSTÄ

 • 3.6.-30.6.2024 (1 kesätyöpaikka)
  1.7.-28.7.2024 (1 kesätyöpaikka)

  Työtehtävät:
  Etsimme reipasta, oma-aloitteista ja iloista liikunnanohjauksen kesäapulaista. Työtehtäviisi kuuluu toimia liikunnanohjaajan apuna kesäuimakouluissa maauimalassa. Apulaisena autat lapsia pukuhuoneessa sekä altaan reunalla. Pääset myös seuraamaan liikuntaryhmien ohjauksia ja sinulla on halutessasi mahdollisuus kokeilla pienimuotoista ohjausta erilaisille ryhmille.

  Työn kesto ja työpäivän pituus:
  Työpäivän pituus on 6 t 30 min (sis. ruokatauon). Työaika klo 8.30-15.00

  Kesätyöjakso kestää neljä viikkoa, sitä lyhemmät jaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään koulunkäynti/ opiskelu samaan aikaan kesätyön kanssa. Tarkasta ennen hakemista, että koulusi on päättynyt tältä keväältä ennen kesätyöjakson alkua ja ettei sinulle välttämätön meno osu hakemallesi kesätyöajalle.

  Palkkaus:
  Neljän viikon palkka on noin 940 euroa. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Haastattelut:
  Osa hakijoista haastatellaan 11.3.-28.3.2024 välisenä aikana.

  Valinnat:
  Valinnoissa etusijalla ovat ne riihimäkeläiset nuoret, jotka eivät ole ennen olleet kesätyössä Riihimäen kaupungilla.
  Valintapäätös lähetetään kaikille tehtävään hakeneille toukokuussa sähköpostilla. Muista avata sähköpostin liitteenä oleva päätös, josta näet tehtävään valittujen ja heidän varasijalleen valittujen henkilöiden nimet. Mikäli henkilön nimeä ei löydy päätöksestä, häntä ei ole valittu tehtävään. Ellei työhön valittu henkilö ota paikkaa vastaan, olemme puhelimitse/sähköpostitse yhteydessä varasijalle valittuihin henkilöihin.

  Lisätietoa:
  Asioista tiedotetaan sähköpostitse ja tarvittaessa puhelimella. Huolehdi siitä, että kuntarekry.fi- sivustolle antamasi puhelinnumero on varmasti oikein kirjoitettu ja tavoitamme sinut antamallasi sähköpostiosoitteella myös kesällä.

  Onnea työnhakuun!

  HAE TÄSTÄ 

 • 3.6.-30.6.2024

  1.7.-28.7.2024

  Huom!

  • Sinun täytyy töiden alkaessa olla 16 vuotta täyttänyt.
  • T- ja B- ajokortti ovat työssä eduksi. Näissä tehtävissä M-korteista – AM120 tai AM121 ei ole hyötyä.

  Työtehtävät

  Työ on erittäin monipuolista ja fyysistä, esimerkiksi nurmikon leikkuuta käsityökaluilla (muun muassa työnnettävät leikkurit, raivaussahat), ja suorituspaikkojen siisteinä ja turvallisina pitämistä. Lisäksi toimit avustavissa liikuntapaikanhoitajan ja esimiehen määräämissä tehtävissä. Mikäli sinulla on T-luokan ajokortti, on mahdollista ajaa myös päältä ajettavia leikkureita ja mahdollisesti traktoria.

  Työn kesto

  Työn kesto on neljä viikkoa, sitä lyhemmät jaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään koulunkäynti tai opiskelu samaan aikaan kesätyön kanssa. Tarkasta ennen hakemista, ettei lomamatka tai muu sinulle välttämätön meno osu hakemallesi kesätyöajalle. Työpäivän kesto on 6 tuntia 30 min. Työaika klo 7.-13.30 (sis. ruokatauon omin eväin).

  Palkkaus

  Palkka neljältä viikolta on noin 940 euroa. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Haastattelut

  Haastattelemme osan hakijoista 11.3.-28.3.2024 välisenä aikana.

  Valinnat

  Valinnoissa etusijalla ovat ne riihimäkeläiset nuoret, jotka eivät ole ennen olleet kesätyössä Riihimäen kaupungilla. Hakija voi kesän aikana saada yhden kesätyöpaikan tai yhden kesätyötuen.

  Valintapäätös lähetetään kaikille tehtävään hakeneille toukokuussa sähköpostilla. Muista avata sähköpostin liitteenä oleva päätös, josta näet tehtävään valittujen ja heidän varasijalleen valittujen henkilöiden nimet. Mikäli henkilön nimeä ei löydy päätöksestä, häntä ei ole valittu tehtävään.

  Ellei työhön valittu henkilö ota paikkaa vastaan, olemme puhelimitse/sähköpostitse yhteydessä varasijalle valittuihin henkilöihin.

  Lisätietoja

  Kaikista asioista tiedotetaan puhelimella tai sähköpostitse, joten tarkasta, että kuntarekry.fi- sivustolle antamasi puhelinnumero on varmasti oikein kirjoitettu ja sähköpostiosoite tavoittaa sinut vielä kesälläkin.

  Onnea työnhakuun!

  HAE TÄSTÄ

 • 3.6.–30.6.2024 (2 kesätyöpaikkaa)

  10.6.–7.7.2024 (1 kesätyöpaikkaa)

  17.6.–14.7.2024 (1 kesätyöpaikkaa)

  1.7.–28.7.2024 (1 kesätyöpaikkaa)

  8.7.–4.8.2024 (2 kesätyöpaikkaa)

  Haemme maauimalaan reippaita asiakaspalveluhenkisiä kesätyöntekijöitä. Työ sopii erinomaisesti ulkona viihtyvälle ja voimme luvata, että kahta täysin samanlaista työpäivää meillä ei ole.

  Maauimalan kesäapulaisen työhön kuuluu erilaisia tehtäviä, kuten asiakkaiden opastamista, maauimalan alueen pienimuotoista siisteydestä huolehtimista ja telttasaunan lämmitystä oheistöineen, kuten puiden ja veden kantaminen.

  Työaika ja työn kesto:

  Maauimalassa tehdään vuorotyötä sen aukioloaikojen mukaisesti arkisin (6–21) ja viikonloppuisin (10–18). Työpäivän kesto on 6 tuntia 30 min (sis.ruokatauko). Työtä tehdään kahdessa vuorossa ja myös viikonloppuisin, jolloin vapaapäivä on arkipäivänä. Työpäivä alkaa aikaisintaan klo 6.00 ja päättyy viimeistään 21.15

  Työn kesto on neljä viikkoa, sitä lyhemmät jaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään koulunkäynti/ opiskelu samaan aikaan kesätyön kanssa. Tarkasta ennen hakemista, ettei välttämätön meno osu hakemallesi ajanjaksolle.

  Palkkaus:

  Palkka neljältä viikolta on noin 940 euroa. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Haastattelut:

  Osa hakijoista haastatellaan 11.3.-28.3.2024 välisenä aikana.

  Valinnat:

  Valinnoissa etusijalla ovat ne riihimäkeläiset nuoret, jotka eivät ole ennen olleet kesätyössä Riihimäen kaupungilla. Valintapäätös lähetetään kaikille tehtävään hakeneille toukokuussa sähköpostilla. Muista avata sähköpostin liitteenä oleva päätös, josta näet tehtävään valittujen ja heidän varasijalleen valittujen henkilöiden nimet. Mikäli henkilön nimeä ei löydy päätöksestä, häntä ei ole valittu tehtävään. Ellei työhön valittu henkilö ota paikkaa vastaan, olemme puhelimitse/sähköpostitse yhteydessä varasijalle valittuihin henkilöihin.

  Kaikista asioista tiedotetaan puhelimella tai sähköpostitse, joten tarkasta että kuntarekry.fi – sivustolle antamasi puhelinnumero on oikein kirjoitettu ja sähköpostiosoite tavoittaa sinut vielä kesälläkin.

  Onnea työnhakuun! HAE TÄSTÄ

 • 3.6.–30.6.2024 (17 kesätyöpaikkaa)

  Riihimäen kaupungin päiväkodeissa ja alakoulujen varhaiskasvatusyksiköissä on haettavana yhteensä 17 kesätyöntekijän paikkaa. Tehtävät sijoittuvat eri päiväkoteihin Riihimäen kaupungin alueella siten, että yhteen ryhmään tulee yksi kesätyöntekijä.

  Työtehtävät

  Etsimme iloista, reipasta ja vastuullista nuorta, jolla on leikkimieltä. Tehtäviä ovat mm. lasten ohjaaminen ja hoitaminen päiväkodin tiimeissä, auttaminen pukemis- ja ruokailutilanteissa, pöytien pyyhkiminen ym. avustavia tehtäviä. Työtä tehdään sisällä ja ulkona, joka säällä.

  Työpäivä

  Työpäivän pituus on 6 tuntia 30min (sis. ruokatauon omin eväin). Työaika klo 8.00–16.00 välillä.

  Työn kesto

  Työn kesto on neljä viikkoa, sitä lyhemmät jaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään koulunkäynti/ opiskelu samaan aikaan kesätyön kanssa. Tarkista ennen hakemista, ettei mikään välttämätön meno osu kesätyöajalle vaan pystyt työskentelemään koko jakson ajan.

  Palkkaus

  Neljän viikon palkka on n. 940e. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Haastattelut

  Osa päiväkotiin hakeneista kutsutaan haastatteluun ja haastattelut pidetään 11.3-28.3.2024 välisenä aikana. Tarkkaile sähköpostiasi maaliskuun alussa, koska kutsu tulee sähköpostilla.

  Valinnat

  Valinnoissa etusijalla ovat ne riihimäkeläiset nuoret, jotka eivät ole ennen olleet kesätyössä Riihimäen kaupungilla. Valintapäätös lähetetään toukokuussa sähköpostitse kaikille hakijoille. Muista avata sähköpostin liitteenä oleva päätös, josta näet tehtävään valittujen ja heidän varasijalleen valittujen henkilöiden nimet. Mikäli henkilön nimeä ei löydy päätöksestä, häntä ei ole valittu tehtävään.

  Olemme yhteydessä varasijalle valittuihin, mikäli työhön valittu henkilö ei ota paikkaa vastaan.

  Tiedotus

  Asioista tiedotetaan sähköpostitse, joten huolehdi siitä että kuntarekry.fi – sivustolle antamasi puhelinnumero on oikein kirjoitettu ja sähköpostiosoite tavoittaa sinut vielä kesälläkin.

  Onnea työnhakuun!

  HAE TÄSTÄ

 • Ajanjaksot:
  3.6.-30.6.2024 (2 kesätyöpaikkaa)
  1.7.- 28.7.2024 (2 kesätyöpaikkaa)

  Työtehtävät:
  Avustava ohjaaja suunnittelee ja toteuttaa puistoilun ohjelman yhdessä vastuuohjaajan kanssa. Ohjaajat kuljettavat puistoihin pakettiautolla tuolit, kahvit ja ohjelman. Halutessasi voit rohkaista itsesi toteuttamaan ohjelmaa itsenäisesti omien vahvuuksien ja mielenkiinnon mukaan.

  Työpäiväsi sisältää myös arkisia askareita, kuten kahvin keittämistä, roskien vientiä, tiskaamista ja kaupassa käymistä. Työtehtäviä tehdään kaupungin puistoissa ja viheralueilla, mahdollisesti osin myös Riksulassa. Pääasiassa työtä tehdään ulkona.

  Työpäivän pituus on 6 tuntia 30min (sis. ruokailu omin eväin). Työaika klo 8.30-15.30.

  Jakson pituus:
  Jakso kestää neljä viikkoa, sitä lyhemmät jaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään koulunkäynti/ opiskelu samaan aikaan kesätyön kanssa. Tarkasta ennen hakemista, että koulusi on päättynyt tältä keväältä ennen kesätyöjakson alkua ja ettei sinulle välttämätön meno osu hakemallesi kesätyöajalle.

  Palkkaus
  Neljän viikon palkka on noin 940 euroa. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Haastattelut:
  Osa hakijoista haastatellaan 11.3.-28.3.2024 välisenä aikana. Haastatteluun kutsutaan yleensä puhelimella.

  Valinnat:
  Valinnoissa etusijalla ovat ne riihimäkeläiset nuoret, jotka eivät ole ennen olleet kesätyössä Riihimäen kaupungilla. Valintapäätös lähetetään toukokuussa sähköpostitse kaikille tehtävään hakeneille.
  Muista avata sähköpostin liitteenä oleva päätös, josta näet tehtävään valittujen ja heidän varasijalleen valittujen henkilöiden nimet. Mikäli henkilön nimeä ei löydy päätöksestä, häntä ei ole valittu tehtävään. Olemme yhteydessä varasijalle valittuihin, mikäli työhön valittu henkilö ei ota paikkaa vastaan.

  Lisätietoa:
  Asioista tiedotetaan sähköpostitse ja tarvittaessa puhelimella. Huolehdi siitä, että kuntarekry.fi- sivustolle antamasi puhelinnumero on varmasti oikein kirjoitettu ja tavoitamme sinut antamallasi sähköpostiosoitteella myös kesällä.

  Onnea työnhakuun! HAE TÄSTÄ

 • 3.6.–30.6.2024 (1 kesätyöpaikka)

  Etsimme positiivista, oma-aloitteista ja heittäytymiskykyistä sometuksen taitavaa nuorta. Työtehtävänäsi on tuottaa sisältöä liikuntakeskuksen sosiaalisen median kanaviin kuten Facebook, Instagram ja TikTok. Pääset sukeltamaan monipuolisesti liikuntakeskuksen työkenttiin ja ehkäpä jopa uima-altaaseenkin, sillä toteutat sisältöä maauimalasta, ulkokuntosalilta, ulkoilureiteiltä, jäähallilta ja erilaisilta ryhmäliikuntatunneilla.

  Työ on liikkuvaa, voit käyttää omaa kulkuvälinettä tai sinulla on mahdollisuus kaupunkipyörän käyttöön. Työn alkaessa sinun tulee olla täyttänyt 16.vuotta.

  Työpäivän kesto on 6 tuntia 30 min (sis. ruokatauon). Työaika klo 9.00–15.30  Työn kesto on neljä viikkoa, sitä lyhemmät jaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään koulunkäynti/ opiskelu samaan aikaan kesätyön kanssa. Tarkasta ennen hakemista, ettei lomamatka tai muu välttämätön meno osu kesätyöajalle.

  Palkka neljältä viikolta on noin 940 euroa. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Osa hakijoista haastatellaan 11.3-28.3.2024 välisenä aikana.

  Valinnoissa etusijalla ovat ne riihimäkeläiset nuoret, jotka eivät ole ennen olleet kesätyössä Riihimäen kaupungilla. Valintapäätös lähetetään kaikille tehtävään hakeneille toukokuussa sähköpostilla. Muista avata sähköpostin liitteenä oleva päätös, josta näet tehtävään valittujen ja heidän varasijalleen valittujen henkilöiden nimet. Mikäli henkilön nimeä ei löydy päätöksestä, häntä ei ole valittu tehtävään.

  Ellei työhön valittu henkilö ota paikkaa vastaan, olemme puhelimitse/sähköpostitse yhteydessä varasijalle valittuihin henkilöihin.

  Kaikista asioista tiedotetaan sähköpostitse, joten tarkasta että kuntarekry.fi – sivustolle antamasi puhelinnumero on oikein kirjoitettu ja sähköpostiosoite tavoittaa sinut vielä kesälläkin.

  Onnea työnhakuun!

  HAE TÄSTÄ

 • 17.6. – 14.7.2024 (1 kesätyöpaikkaa)

  Edellytetään 18 vuoden ikää.

   

  Työtehtävät

  Viestinnän ja markkinoinnin somepäivittäjänä suunnittelet ja toteutat sosiaalisen median sisältöjä kaupungin virallisiin kanaviin. Työpäivän aikana otat kuvia, haet tietoja, tuotat mielenkiintoisia tekstejä sekä teet postauksia ja tarinoita esimerkiksi Facebookiin, Instagramiin ja mahdollisesti myös LinkedIniin ja X-kanavalle. Työhön kuuluu valokuvaamista, lyhyiden tarinoiden kuvaamista, tekstisisältöjen suunnittelua ja sosiaalisen median saavutettavuudesta huolehtimista.

  Työpäivän aikana liikut sujuvasti kaupungin eri palveluissa tekemässä sosiaalisen median sisältöjä. Työtä tehdään arkipäivisin virka-aikaan. Työssä tarvitset sosiaalisen median kanavien tuntemusta ja päivitystaitoja sekä valmiutta esiintyä kaupungin sosiaalisen median kanavissa omilla kasvoilla ja omalla nimellä. Kaupungin historian, tapahtumien, palvelujen tuntemuksesta on hyötyä työtehtävien hoidossa. Samoin rohkeudesta, ulospäin suuntautuneisuudesta ja luotettavuudesta.

  Työpäivän kesto

  Työpäivän kesto on 6 t 10min + ruokatauko 30 min. Työvuorot sijoittuvat klo 9–16 välille.

  Työn kesto on neljä viikkoa, sitä lyhemmät jaksot eivät ole mahdollisia, ei myöskään koulunkäynti/ opiskelu samaan aikaan kesätyön kanssa. Tarkasta ennen hakemista, ettei lomamatka tai muu sinulle välttämätön meno osu hakemallesi kesätyöajalle, että voit sitoutua työhön koko jakson ajaksi.

  Palkkaus

  Palkka neljältä viikolta on noin 940 euroa. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Haastattelut

  Osa hakijoista haastatellaan 11.3.–28.3.2024 välisenä aikana.

  Valinnat

  Valinnoissa etusijalla ovat ne riihimäkeläiset nuoret, jotka eivät ole ennen olleet kesätyössä Riihimäen kaupungilla.

  Valintapäätös lähetetään kaikille tehtävään hakeneille toukokuussa sähköpostilla. Muista avata sähköpostin liitteenä oleva päätös, josta näet tehtävään valittujen ja heidän varasijalleen valittujen henkilöiden nimet. Mikäli henkilön nimeä ei löydy päätöksestä, häntä ei ole valittu tehtävään.

  Ellei työhön valittu henkilö ota paikkaa vastaan, olemme puhelimitse/sähköpostitse yhteydessä varasijalle valittuihin henkilöihin.

  Tiedotus

  Tiedotamme asioista sähköpostitse, joten tarkasta että kuntarekry.fi – sivustolle antamasi puhelinnumero on oikein kirjoitettu ja sähköpostiosoite tavoittaa sinut vielä kesälläkin.

  Onnea työnhakuun!

  HAE TÄSTÄ 

Kesätyön hakijalle

 • Kesätyöhaku Kuntarekry.fi -sivustolla 1.–29.2.2024

  Löydät helmikuussa tältä sivulta linkit kuhunkin kesätyöhakuun. Voit hakea useampaa paikkaa, mutta tulla valituksi vain yhteen kesätyöpaikkaan (tai käyttää yhden kesätyötuen) yhden kesän aikana.

  Miten haen kesätyötä?

  Kirjaudu Kuntarekry.fi -sivustolle käyttäjäksi ja täytä lomake huolellisesti omin sanoin. Hakemuksen tekemiseen on mahdollisuus saada apua työllisyyspalveluista, p. 040 645 3206

  Hakulomakkeen kysymyksiin vastataan sekä kirjoittamalla että valitsemalla annetuista vaihtoehdoista. Joihinkin kysymyksiin vastaaminen on pakollista. Hakemukseen ei tarvitse lisätä liitteitä.

  Entä jos minulla ei ole aiempaa työkokemusta?

  Tärkeintä on kertoa itsestään ja osaamisestaan niin, että työnantaja saa käsityksen siitä minkälainen työntekijä sinä olet. Sinun ei tarvitse olla alan osaaja, eikä haittaa, vaikket olisi koskaan tehnyt vastaavaa työtä. Riittää, kun olet sitoutunut ja motivoitunut työskentelemään ja innostunut oppimaan!

  Haastatellaanko minut?

  Haastattelut pidetään 11.3.-28.3.2024 välisenä aikana. Haastattelut voidaan järjestää perinteisesti kasvokkain mutta myös puhelimessa, Teams- tai ryhmähaastatteluna. Kaikki kesätyöpaikat eivät järjestä haastatteluja, vaan tehtävään voidaan valita myös hakemuksen perusteella.

  Jos hakemasi kesätyöpaikan ilmoituksessa on maininta “haastattelut”, seuraa sähköpostiasi ja vastaa puheluihin erityisesti maaliskuun aikana, jotta mahdollinen haastattelukutsu varmasti tavoittaa sinut. Huomaa, että vain osa hakijoista haastatellaan ja haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemusten perusteella.

 • Kesätöiden kesto on tavallisimmin 4 viikkoa, ei siis ihan täyttä kuukautta. Poikkeuksena on abeille suunnattu puistopalveluiden kesätyöjakso, jonka kesto on noin 3 kuukautta.

  Voinko pitää kesätyöstä pari päivää vapaata?

  Kesätyöntekijänä sitoudut tekemään työtä koko neljän viikon ajan eli noin 20 työpäivää. Lyhemmät jaksot tai tuntien etukäteen/jälkikäteen tekeminen ei ole mahdollista. Poikkeuksena ovat esimerkiksi koulujen pääsykoepäivät, joihin osallistumisesta täytyy sopia esihenkilön kanssa hyvissä ajoin etukäteen.

  Voinko tehdä kesätyötä kouluaikana, jos opettaja antaa luvan?

  Samaan aikaan kesätyön kanssa ei ole mahdollista suorittaa opintoja tai käydä koulua, eikä kesätyöntekijälle voida järjestää oppisopimussuhdetta kaupungille kesätyön ajaksi.

  Kauanko työpäivä kestää?

  Päivittäinen työaika vaihtelee hieman työstä riippuen. Tavallisimmin työtä on noin 6 tuntia 30 min päivässä. Ruokatauot määräytyvät työyksikön käytäntöjen, työaikamuodon ja noudatettavan työehtosopimuksen mukaan ja niistä kerrotaan tarkemmin ensimmäisenä työpäivänä.

 • Kuka valitsee kesätyöntekijät?

  Työyksiköiden esihenkilöt tekevät valintapäätökset hakemusten ja/tai haastattelujen perusteella. Hakija voi saada kesän aikana vain yhden kesätyöpaikan tai kesätyötuen.

  Mistä tiedän onko minut valittu kesätyöntekijäksi?

  Kaikille tehtävään hakeneille lähetetään huhti-toukokuun aikana tieto siitä, keitä kesätyöntekijöiksi on valittu. Sähköpostin liitteestä löydät kaikkien valittujen nimet. Jos nimesi ei ole listalla, et ole tullut valituksi kyseiseen tehtävään.

  Mitä minun täytyy tehdä, jos tulen valituksi?

  Kaikille hakeneille lähetettävässä sähköpostissa annetaan valituille ohjeet paikan vastaanottamiseksi. Ellei työhön valittu henkilö ota paikkaa vastaan määräajassa, kutsutaan kesätyöntekijä varasijalta.

  Maalis-, huhti- ja toukokuussa on tärkeää, että tarkistat vähintään joka toinen päivä sinulle tulleet sähköpostit, puhelut ja tekstiviestit, ettei haastattelukutsu tai ilmoitus valinnasta jää sinulta huomaamatta. Kannattaa myös tarkistaa että Kuntarekry.fi -sivustolle ilmoittamasi puhelinnumero on oikein kirjoitettu ja sähköpostiosoite tavoittaa sinut vielä kesälläkin. Ellei kesätyöntekijäksi valittuun saada yhteyttä annetussa ajassa, työpaikka annetaan varasijalla olevalle.

 • Paljonko kesätyöstä saa palkkaa?

  Kaikkien kesätyöntekijöiden täyden työajan palkka on 1230 euroa kuukaudessa. Koska kesätyöt ovat osa-aikaisia (85 % täydestä työajasta, eli noin 6,5h/pv), maksetaan palkkaa neljältä viikolta noin 940 euroa ja täydeltä kuukaudelta noin 1045 euroa.

  Kuukausipalkan suuruus hieman vaihtelee eri kuukausina, koska kuukaudet ovat eri pituisia. 17 vuotta täyttäneiltä peritään palkasta lakisääteinen eläkemaksu.

  Koska saan palkan tililleni?

  Palkanmaksupäiväsi on kuukauden viimeinen arkipäivä. Jos työsuhteesi jakautuu kahdelle kuukaudelle, saat palkkasi kahdessa osassa, molempien kuukausien viimeisinä arkipäivinä.

  Pitääkö olla verokortti vaikka multa ei mene veroa?

  Kaikkien kesätyöntekijöiden pitää toimittaa verokortti, muuten palkasta joudutaan perimään 60 prosenttia veroa.

  Verokortti toimitetaan ennen töiden alkamista Sarastiaan (kaupungin palkkojen maksaja) online-asiakaspalvelussa. Palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

  Voit lähettää verokortin myös paperisena osoitteeseen: Sarastia Oy, Hämeenkatu 3, 05800 Hyvinkää.

  Mistä verokortin saa?

  Verokortin voi tilata Verohallinnon OmaVero-verkkopalvelusta.

Lisätiedot

Työnhakijoiden valmennuspalvelut, kaupungin toimialueille työllistäminen.