Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kierrätyskeskuksen-myymälä-kuvattuna-1960-luvulla-vanhalla-valokuvalla.jpg
Auton pakkausta 1960-luvulla kierrätyskeskuksen myymälän paikalla

Kierrätyskeskuksen työllisyyspalvelut

Riihimäen Kierrätyskeskus tarjoaa muun muassa työkokeilua ja palkkatukityötä riihimäkeläisille työnhakijoille monipuolisissa kierrätyksen työtehtävissä. Työelämään suuntaaville osatyökykyisille tarjoamme jäljellä olevan työkyvyn kartoitusta ja arviointia. Myös opintoihin kuuluvien harjoittelujen suorittaminen on mahdollista. Palvelumme ovat suunnattu yli 25-vuotiaille aikuisille.

Kierrätyskeskuksen toiminta ulottuu jo yli 30 vuoden ajalle. Tilat, joissa työskentelemme ovat osa riihimäkeläistä historiaa paljon pidemmältä ajalta. Tilamme tarjoavat loistavat puitteet kaikenlaiselle tekemiselle ja tekijöille.

Kierrätyskeskus on moneen muotoutuva, ekologinen ja mukava työyhteisö, joka tarjoaa monipuolisia työtehtäviä. Kaikkiin kierrätyskeskuksen työtehtäviin saat opastuksen ja hyvän perehdytyksen talomme ammattitaitoisilta ohjaajilta. Työnkuvat räätälöidään yksilöllisesti tukemaan tulevaisuuden suunnitelmiasi.

Kierrättämisen palvelut kuluttajalle

Kierrätyskeskus ottaa vastaan kaikenlaista käyttökelpoista kodin irtaimistoa, pois lukien vaatteet ja kengät. Tavaroiden tulee olla siistejä ja ehjiä. Pienet korjaustoimenpiteet eivät ole esteenä, kannattaa aina kysyä myymälästä jos et ole varma kelpaako tavara meille, jota olet tuomassa.
Isokokoisten tavaroiden kuljetukseen voit saada meiltä apua Riihimäen kaupungin alueella. Hakupalvelu on maksuton, vientipalvelusta veloitamme pienen maksun.
Kierrättäminen ja käytetyn tavaran hankinta on ekologista ja samalla sillä on meille myös työllistävä vaikutus.

 • Riihimäen kierrätyskeskuksen myymälä tarjoaa monipuolisia myynti- ja kahvilatyön eri tehtäviä kassatyöskentelystä myymälän somistukseen. Hyvä asiakaspalvelu, myymälän viihtyisyys sekä kestävän kehityksen arvot ovat meille lähellä sydäntä. Tavoitteenamme on tavaroiden ja materiaalien sujuva kierrättäminen ja jätteen määrän minimoiminen.

  Myymälän aukioloajat:

  ma klo 10–17
  ti klo 10–17
  ke klo 10–18
  to klo 10–17
  pe klo 10–17

  Kahvila Kuplan aukioloajat:

  ma klo 10–16.30
  ti klo 10–16.30
  ke klo 10–17.30
  to klo 10–16.30
  pe klo 10–16.30

 • Kuljetuspalvelut ovat tärkeä osa kierrätyskeskuksen toimintaa. Haemme ja viemme sovitusti tavaroita ja huonekaluja Riihimäen taajaman alueella. B-ajokortti ja hyvä fysiikka ovat tehtävissä eduksi. Kuljetusten sopiminen ja koordinointi sekä myymälän eri tehtävät kuuluvat työnkuvaan. Työtä helpottavia apuvälineitä ja tiimityöskentelyä hyödyntäen, työ sujuu ergonomisesti ja turvallisesti. Pitkä pinna ja hyvä huumorintaju ei ole pahitteeksi. Työkokeilussa pääset tutustumaan kuljetuspuolen tehtäviin ilman ajokorttiakin.
  Jos tarvitset kuljetuspalvelua kierrätyskeskukseen toimitettavalle tavaralle, soita myymälään tai tule käymään. Kerromme palvelusta lisää.

   

 • Kierrätyskeskuksessa käsittelemme vuosittain kymmeniä tuhansia tavaroita. Suurin myyntiartikkelimme ovat taloustavarat. Pientavaranlajittelussa onkin tohinaa vuoden ympäri eri esineitä lajiteltaessa tuoteryhmittäin. Kierrätyskeskuksessa myytävät taloustavarat ovat pestyjä, kodintekstiilit niin ikään puhtaita, silitettyjä sekä mitattuja. Pehmolelut pakastetaan, pelit ja lelut tarkastetaan, jotta ne olisivat turvallisia käyttää. Tavaran käsittely tarjoaa lukuisia erilaisia työtehtäviä.

 • Vastaanotetut huonekalut sekä kaikenlainen kodin irtain tarkastetaan, puhdistetaan ja merkitään myyntiä varten tarvittavilla tiedoilla. Pieniä kunnostus- ja korjaustöitä, kuten esimerkiksi liimauksia tehdään puupuolella. Työtehtäviin kuuluu tavaroiden kokoamista, purkamista ja valokuvaamista markkinointia varten. Myös kodinkoneet ja sähkölaitteet testataan mahdollisuuksien mukaan.

 • Oman tuotantomme lähtökohtana on innovatiivinen kierrätysmateriaalien hyödyntäminen. Tekniikoita on käytössä laidasta laitaan: punontaa, nahkatöitä, ompelua, metallitöitä, huovutusta, puutöitä, virkkausta jne. Kädentaidon puolella huolehditaan myös pienistä kodintekstiilien korjauksista sekä talon työvaatteista. Punnitsemme ja pakkaamme myyntiin tee se itse -tavaraa kädentaitajien iloksi.

 • Kierrätyskeskuksen keittiössä voit valmistaa herkullista kotiruokaa talon väelle sekä leipoa suolaisia ja makeita herkkuja Kahvila Kuplaan. Ruokien esivalmistelu ja tiskien hoitaminen kuuluvat  työtehtäviin. Hygieniapassi tai keittiötyön kokemus ei ole välttämätöntä, oma halu oppia tai kiinnostus kokeilla alaa riittää.

 • Turvallisen ja viihtyisän työympäristön edellytys on riittävä puhtaanapito, jota arvostamme. Työ on mielekästä, kun näet kättesi jäljen ja käytössäsi on ammattilaisen koneet ja välineet. Työtehtävät ja laitteet tulevat tutuksi osaavan perehdytyksen myötä.

 • Yhteistyössä riihimäkeläisten toimijoiden kanssa toteutamme erilaisia tapahtumia ja tempauksia kaupunkilaisten iloksi. Kierrätyskeskuksen toiminnan kehittäminen ja mainostaminen, myymälän somistaminen tai vaikkapa puistokirppiksen järjestäminen, sisältävät monia työvaiheita. Näissä tehtävissä pääset kokeilemaan luovuutta, ongelmanratkaisukykyä, visuaalisuutta, organisointikykyä sekä hyödyntämään tietoteknisiä taitoja. Erilaisten ihmisten ja ajatusten kohtaaminen on aina mahdollisuus.

  Siisti Riksu puistokirppistapahtumaa ei vuonna 2024 järjestetä.

Yhteystiedot

Riihimäen kierrätyskeskus

Aukioloajat

Ma-ti ja to-pe klo 10-17, sekä ke klo 10-18

Yhteystiedot

Lindblom Jyri, Työtoiminnanohjaaja, Kierrätyskeskus, Tekninen työ

040 330 4169

Luhtanen Kati, Työtoiminnanohjaaja, Kierrätyskeskus, Myymälä ja kuljetus

040 330 4239

Miettinen Nina, Työtoiminnanohjaaja, Kierrätyskeskus

050 359 5755

Westerlund Mikaela, Asiakastyöstä vastaava ohjaaja, Kierrätyskeskus

050 567 4167

Sokka Mari, Työtoiminnanohjaaja

050 3630 349