Hyppää sisältöön

Työnhakijan palvelut

Riihimäen kaupungin työllisyyspalvelujen ensisijainen tehtävä on auttaa työnhakijana olevia kuntalaisia löytämään itselleen työtä tai opiskelumahdollisuuksia. Työvalmentaja tukee työnhaussa kartoittamalla hakijoiden osaamista ja vahvuuksia, sekä tukemalla yksilöllisesti soveltuvien työpaikkojen löytämisessä ja niihin sijoittumisessa.

Riihimäki tarjoaa organisaationa työpaikkoja, työkokeilupaikkoja sekä palkkatukityöpaikkoja. Myös opintoihin liittyvät harjoittelut organisaatiossa ovat mahdollisia. Työllisyyspalvelut tekee aktiivista yhteistyötä paikallisten työnantajien kanssa, tavoitteenaan löytää työlle tekijä ja tekijälle työ!

Riihimäen kierrätyskeskus tarjoaa palkallisen työn lisäksi erilaisia työllistämistoimenpiteitä monenlaisissa työtehtävissä. Työnhakijalla on mm. mahdollisuudet kokeilla täysin uutta alaa tai työskennellä omien vahvuuksien mukaisissa työtehtävissä.

Kaupunki tarjoaa vuosittain yli sadalle nuorelle ensimmäisiä työkokemuksia kaupungin kesätyöpaikoissa ja tukee kymmeniä yrityksiä maksamalla kesätyötukea työllistämisen tukemiseksi. Kaupungin työyksiköt tarjoavat myös arvokasta työkokemusta tuleviin työvuosiin tarjoamalla opiskelijoille opintoihin liittyviä harjoittelujaksoja.

Kaupungin työllisyyspalvelut vastaa lakisääteisen velvoitetyön järjestämisestä Riihimäellä.