Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Työvalmennuspalvelut

Työllisyyspalveluiden asiakkaana voit hyödyntää työvalmentajan kokemusta, osaamista ja verkostoja. Työvalmennuksessa mahdollistuu yksilöllinen ja suunnitelmaan perustuva valmennus, jonka tavoitteena on saavuttaa pidempikestoinen työsuhde tai ammatillisen koulutuksen aloittaminen. Riihimäen kaupunki tarjoaa työvalmentajan palveluja riihimäkeläisille työtä vailla oleville työnhakijoille veloituksetta.

Tarjoamnme työvalmennuspalveluita myös englannin, venäjän ja ukrainan kielellä. Työtä hakevalla täytyy kuitenkin olla vähintään välttävä suomen kielen taito, koska työpaikoilla tarvitaan suomen kielen osaamista.

Työvalmentaja yhdistää työn ja tekijän

Valmentajalla on työllistymiseen liittyvien järjestelmien, tukimahdollisuuksien ja verkostojen tuntemus. Työvalmentaja työskentelee työllistämisen valmennusprosessissa sekä työttömän henkilön että työnantajan kanssa, mahdollistaen ja selkiyttäen vaihtoehtoja, kummankin tahon vastatessa valinnoistaan ja päätöksistään. Työvalmentaja toimii työllistymisprosessissa asiantuntijana, mahdollistajana ja vaihtoehtojen esittelijänä. Valmennuksen perimmäisenä tavoitteena on aina työ tai ammatillinen koulutus.

Työvalmennusprosessiin lähdetään henkilökohtaisesta tilanteesta kartoittamalla muun muassa osaamista, kokemuksia ja motivaatiota. Valmennuksen aikana on mahdollisuus kehittyä sekä työnhakijana että työntekijänä, tunnistaa omia vahvuuksiaan ja löytää piilossa olevia työpaikkoja.

Yhdessä, myös TE-toimiston kanssa sopien, voidaan valmennuksen tueksi järjestää tarvittaessa esimerkiksi työkokeilujakso, jonka aikana on mahdollista perehtyä työhön, hankkia tietoa tai lisätä osaamista ennen varsinaisen työsuhteen aloittamista.

Lisätietoja

Työnhakijoiden valmennuspalvelut, kaupungin toimialueille työllistäminen.
Työnhakijoiden ja työnantajien tuki- ja valmennuspalvelut yrityksissä ja yhdistyksissä.