Hyppää sisältöön

Työvalmennuspalvelut

Työvalmentaja yhdistää työn ja tekijän

Työllisyyspalveluiden asiakkaana on mahdollista hyödyntää työvalmentajan kokemusta, osaamista ja hankittua verkostotukea. On tarkoitus mahdollistaa yksilölähtöinen, yhdessä sovittu ja suunnitelmaan perustuva työvalmennus, jonka tavoitteena on saavuttaa erilaisin toimenpitein pidempikestoinen työsuhde tai koulutus.

Valmentajalla on työllistymiseen liittyvien järjestelmien, tukimahdollisuuksien ja verkostojen tuntemus. Työvalmentaja työskentelee työllistämisen valmennusprosessissa sekä työttömän henkilön, että työnantajan kanssa, mahdollistaen ja selkiyttäen vaihtoehtoja, kummankin tahon vastatessa kuitenkin valinnoista ja päätöksistä itse. Työvalmentaja toimii henkilön työllistymis-prosessissa eräänlaisena mahdollistajana ja vaihtoehtojen esittäjänä työtä vailla olevan henkilön kanssa.

Valmennusprosessissa työvalmentaja etsii ja selkiyttää vaihtoehtoja, valmentaa ja tukee hakuprosessia sekä tukee alkavaa työsuhdetta. Valmennuksen tavoitteena on aina työ tai koulutus.

Työvalmennusprosessiin lähdetään työttömän henkilökohtaisesta tilanteesta, kartoittamalla mm. osaamista, kokemuksia ja motivaatiota. Valmennuksen aikana on mahdollisuus kehittyä sekä työnhakijana, että työntekijänä, tunnistaa omia vahvuuksiaan ja löytää piilossa olevia työpaikkoja.

Yhdessä, myös TE-toimiston kanssa sopien, voidaan valmennuksen tueksi järjestää tarvittaessa esim. työkokeilujakso, jonka aikana on mahdollista perehtyä työhön, hankkia tietoa tai lisätä osaamista ennen varsinaisen työsuhteen aloittamista.

Riihimäen kaupunki tarjoaa työvalmentajan palveluja riihimäkeläisille työtä vailla oleville työnhakijoille veloituksetta.

Lisätietoja