Hyppää sisältöön

Työvalmennuspalvelut

Työvalmentaja yhdistää työn ja tekijän

Työllisyyspalveluiden asiakkaana voit hyödyntää työvalmentajan kokemusta, osaamista ja verkostoja. Työvalmennuksessa mahdollistuu yksilöllinen ja suunnitelmaan perustuva valmennus, jonka tavoitteena on saavuttaa pidempikestoinen työsuhde tai ammatillisen koulutuksen aloittaminen.

Valmentajalla on työllistymiseen liittyvien järjestelmien, tukimahdollisuuksien ja verkostojen tuntemus. Työvalmentaja työskentelee työllistämisen valmennusprosessissa sekä työttömän henkilön, että työnantajan kanssa, mahdollistaen ja selkiyttäen vaihtoehtoja, kummankin tahon vastatessa valinnoistaan ja päätöksistään. Työvalmentaja toimii työllistymisprosessissa asiantuntijana, mahdollistajana ja vaihtoehtojen esittelijänä. Valmennuksen perimmäisenä tavoitteena on aina työ tai ammatillinen koulutus.

Työvalmennusprosessiin lähdetään henkilökohtaisesta tilanteesta kartoittamalla mm. osaamista, kokemuksia ja motivaatiota. Valmennuksen aikana on mahdollisuus kehittyä sekä työnhakijana, että työntekijänä, tunnistaa omia vahvuuksiaan ja löytää piilossa olevia työpaikkoja.

Yhdessä, myös TE-toimiston kanssa sopien, voidaan valmennuksen tueksi järjestää tarvittaessa esim. työkokeilujakso, jonka aikana on mahdollista perehtyä työhön, hankkia tietoa tai lisätä osaamista ennen varsinaisen työsuhteen aloittamista.

Riihimäen kaupunki tarjoaa työvalmentajan palveluja riihimäkeläisille työtä vailla oleville työnhakijoille veloituksetta.

Lisätietoja

Yrityksiin ja yhdistyksiin työllistyjien tuki- ja valmennuspalvelut. Ukrainalaisten työllisyyspalvelut.