Työvalmennus

Työvalmentaja yhdistää työn ja tekijän

Valmentajalla on työllistymiseen liittyvien järjestelmien, tukimahdollisuuksien ja verkostojen tuntemus, ja hän toimiikin usein valmennusprosessin alkumetreillä eräänlaisena ”asianajajana/tulkkina” työttömän henkilön ja työnantajan välillä. Valmennusprosessissa työvalmentaja etsii ja selkiyttää vaihtoehtoja sekä työttömälle henkilölle, että työnantajalle, jotka kumpikin vastaavat valinnoistaan itse.

Mitä valmennus tarjoaa työttömälle riihimäkeläiselle?

Valmennuksen tavoitteena on aina työ tai koulutus. Työvalmennusprosessiin lähdetään työttömän henkilökohtaisesta tilanteesta, kartoittamalla mm. osaamista, kokemuksia ja motivaatiota. Valmennuksen aikana on mahdollisuus kehittyä sekä työnhakijana, että työntekijänä, tunnistaa omia vahvuuksiaan ja löytää piilossa olevia työpaikkoja.

Yhteisesti, myös TE-toimiston kanssa sopien, voidaan valmennuksen tueksi järjestää tarvittaessa 1-3kk:n pituinen työkokeilujakso, jonka aikana on mahdollista perehtyä työhön tai lisätä osaamista ennen varsinaisen työsuhteen aloittamista.

Mitä valmennus tarjoaa työnantajalle?

Työnantajan ja valmentajan yhteistyöllä tavoitellaan yritykseen motivoituneita osaajia. Yhteistyö tulee aloittaa luottamuksellisella ja avoimella keskustelulla yrityksen työllistämistarpeista, -toiveista ja -mahdollisuuksista. Konkreettisesti työnantajaa voidaan tukea mm. tarvittavan osaajan löytämisessä, eri tukimuotojen käytössä, työhön perehdytyksessä tai mahdollisten haasteiden ennakoinnissa. Työvalmentajalla on mahdollisuus vastata joustavasti työelämän muuttuviin tarpeisiin, esimerkiksi osallistumalla kohdennettujen rekrykoulutusten asiakashankintaan ja koordinointiin.

 

Riihimäen kaupunki tarjoaa työvalmentajan palveluja riihimäkeläisille työttömille ja työnantajille veloituksetta.

työvalmentaja
Mika Ågren
Riihimäen kaupungin työllisyyspalvelut
mika.agren@riihimaki.fi                                                                                                                                                                                                                                          puh. 019 758 4761

OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 6 Kyllä 0 Ei 6