Kurssimaksut ja laskutus

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan koko lukuvuoden kurssimaksun. Laskutamme maksut kurssien alettua (koko lukuvuoden kurssit kahdessa erässä). Maksamattomat kurssimaksut menevät kaupungin muiden laskujen tavoin perintään.

Maksettuja kurssimaksuja ei palauteta, jos kurssi toteutuu. Jos olet maksanut Edenredillä, Eazybreakillä, Smartumilla tai ePassilla palautuksen sijaan maksun voi siirtää toiseen kurssiin. Kurssimaksu ei kata mahdollisia materiaalimaksuja.

Edenred/ePassi/Eazybreak/Smartum-etuja emme voi palauttaa rahana, mutta voit vaihtaa maksun toiseen kurssiin.

Huom! Erillistä ilmoitusta kurssin alkamisesta emme lähetä! Otamme yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta.

Alennukset

Kokopäiväiset opiskelijat ja työttömät saavat kursseista 40 % alennuksen esittämällä todistuksen opinnoista (opiskelijakortti, opintotodistus) tai työttömyydestä (www.te-palvelut.fi) opiston toimistoon ennen kurssin alkua. Syksyllä alkaneille kursseille pääsee kevätlukukaudella puoleen hintaan, ellei kurssin kohdalla muuta mainita.

Eläkeläisalennukseen ovat oikeutettuja henkilöt, jotka saavat eläkettä enintään 1000€ (tuhat euroa) /brutto kuukaudessa. Eläkkeen suuruus on todistettava luotettavalla tositteella (esim. Kelan eläketodiste maksetusta eläkkeestä) opiston toimistoon ennen kurssin alkua. Eläkeläisalennus on 40% kurssimaksusta.

Opintosetelikursseista ei saa alennuksia, niissä on valmiiksi alennettu hinta. Kurssin yhteydessä on mainittu, jos kurssiin ei myönnetä alennusta.

Kaikukortti

Kaikukortilla voit hankkia maksutta Riihimäen kansalaisopiston kurssipaikkoja vuonna 2021. Kaikukortin haltijana voit ilmoittautua maksuttomaksi opiskelijaksi yhdelle kurssille tai luennolle lukukauden aikana.

Kurssille ilmoittaudut tavalliseen tapaan etukäteen ja ilmoitat lisäksi Kaikukortin kirjain- ja/tai numerosarjan kansalaisopiston toimistoon.

Jos kortin haltijana osallistut Riihimäen kansalaisopiston vanhempi-lapsi yhteiskurssille yhdessä alle 16-vuotiaan lapsen tai lapsenlapsensa kanssa kurssimaksun voit kuitata kaikukortilla.

Yhteisön Kaikukortilla ei voi osallistua opistojen kursseille.

Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään. Kaikukortteja voivat saada sosiaalisen tuen palvelujen asiakkaat.

Liikuntasetelit

Meillä voit maksaa kurssisi seuraavilla liikuntaseteleillä: Edenred, ePassi, Eazybreak ja Smartum. Liikuntaseteleillä maksettuja etuja emme voi palauttaa rahana, voit vaihtaa maksun toiseen kurssiin.

Smartum

Toimitathan setelit opiston toimistoon ennen kurssin alkua. Smartum-saldolla voit maksaa Smartum-sovelluksella tai verkossa. Toimita kuitti maksusta opistolle esim. sähköpostin liitteenä: riihimaen.kansalaisopisto (at) riihimaki.fi. Opistolla ei ole korttimaksupäätettä. Jos kurssi on jo alkanut, ilmoittaudu samalla kun tuot liikuntasetelit opiston toimistoon. Älä odota opiston laskua, sillä laskun lähdettyä niitä ei voi enää maksaa Smartumilla.

SporttiPassi/ePassi

Voit maksaa kurssimaksun ePassin verkkosivuilla/sovelluksella saldollasi, ja lähetä tai tuo kuitti opiston toimistoon. Älä odota opiston laskua, sillä laskun lähdettyä niitä ei voi enää maksaa ePassilla.

Eazybreak

Voit maksaa kurssin myös Eazybreak-mobiilisovelluksella/verkkosivuilla ilmoittauduttuasi. Älä odota opiston laskua, sillä laskun lähdettyä niitä ei voi enää maksaa Eazybreakilla.

Edenred

Voit maksaa kurssin myös Edenred-mobiilisovelluksella/verkkosivuilla ilmoittauduttuasi. Älä odota opiston laskua, sillä laskun lähdettyä niitä ei voi enää maksaa Edenred-sovelluksella/Virike-seteleillä.

Kurssin peruuttaminen

Jos et pääse osallistumaan kurssille, on peruuttaminen tehtävä kirjallisesti opiston toimistoon seitsemän päivää ennen kurssin alkamispäivää. Opettajalle tehty peruutus ei riitä. Kurssi-ilmoittautumisen voit perua toimistoon viimeistään ennen toista kokoontumiskertaa (ei koske lyhytkursseja). Tällöin emme laskuta kurssimaksua. Mikäli et peru ilmoittautumista toimistoon, silloin laskutamme puolet kurssimaksusta. Kurssin maksamatta jättäminen tai kurssille tulematta jääminen ei ole peruutus! Maksun peruminen tai palauttaminen sairastumisen vuoksi edellyttää lääkärintodistusta. Yksittäisiä poissaoloja ei tarvitse ilmoittaa toimistoon.

Lahjakortti

Jos haluat lahjoittaa kurssin ystävällesi, ota yhteyttä toimistoon. Ilmoittaessasi lahjakortin saajan kurssille merkitse laskutusosoitteeksi oma osoitteesi.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 10 Ei 20 Kyllä 10 Ei 20