Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Leporanta
Kuva: Maija Ahlqvist

Oppilaskunta

Riihimäen kansalaisopiston oppilaskunta ry. on opiston yhteydessä toimiva itsenäinen yhdistys. Toiminta-ajatuksena on tukea opiskelua sekä ylläpitää ja kehittää yhteishenkeä opintoryhmissä ja ryhmien välillä.

Oppilaskunta järjestää retkiä harrastus-, kulttuuri- ja messutapahtumiin. Opiston tapahtumien yhteydessä toimii oppilaskunnan kahvio.

Yhdistys vastaa Leporannasta, joka on ensisijaisesti opiston oppilaiden ja henkilökunnan käytettävissä oleva kesäpaikka. Tarkemmat tiedot käyttövuorojen varaamisesta ja hinnoista löytyvät tämän sivun lopusta.

Yhdistyksen puheenjohtaja on Marja Leena Rimpinen, p. 050 370 4803. Varapuheenjohtajana toimii Mikko Koskela, p.0400 660 946, ja rahastonhoitajana Riitta Lankinen, p. 050 5623 206.

 • Kaikki opistolaiset ja opiston toimintaa kannattavat henkilöt voivat liittyä oppilaskunnan jäseneksi. Jäsenet saavat alennuksia Leporannan käyttömaksuista ja oppilaskunnan retkien hinnoista.

  Jäseneksi liitytään täyttämällä yhteystietolomake opiston toimistoon tai ottamalla yhteyttä hallituksen jäseniin. Yhdistyksen hallitus lähettää jäsenkirjeen ja jäsenmaksulaskun 15 €, jonka maksamalla jäsenyys astuu voimaan.

 • Leporannassa kaikille avoimia tilaisuuksia 2024:

  Juhannus pe-la 21.-22.6.

  Venetsialaiset la 31.8.

  Syystalkoot la 14.9. klo 10

  Uintipäivät Leporannassa ovat maanantai–torstai. Paikka on auki kesäkuukausina.

  Torstaisauna klo 17-20 on lämmin uimareille (käteismaksu 3 euroa aikuiselta, kiitos).

  Osoite Kesijärven rantaan on Suviniementie 283, Loppi.

  Tervetuloa !

 • Leporanta

  Lopen Launosissa sijaitseva kesäpaikka on hankittu vuonna 1927 Riihimäen kansalaisopistolaisten talkoovoimin ja keräysvaroin. Oppilaskunnalla on hallintaoikeus Leporanta-kiinteistöön ja kunnallistamisesta tehdyn erillisen sopimuksen mukaisesti sen ensisijainen käyttöoikeus on Riihimäen kansalaisopistolla ja opistolaisilla. Myös muilla riihimäkeläisillä on toissijainen oikeus käyttää ko. aluetta ja sen palveluja.

  Päärakennuksessa on keittiö ja takkahuone sekä vintillä kaksi makuuhuonetta. Rannassa on sauna ja vene sekä kaksi grillipaikkaa. Leporannan osoite on Suviniementie 283.

  Rannassa on lähdevesikaivo, ei vesi- ja viemäriverkkoa. Keittiön varustuksiin kuuluu hella ja uuni, jääkaappi ja kaksilitrainen kahvinkeitin. Kaapista löytyy muutama kattila, paistinpannu ja tiskivadit. Kahvitarjoiluun on kuppeja noin 20 hengelle ja ruokailuvälineitä noin 10 hengelle. Grillipaikalla on muurikkapannu.

  Vintin makuuhuoneissa on laverit, patjat ja tyynyjä, yöpyminen omilla vuodevaatteilla. Rinteestä löytyy biohuussit. Saunassa on kaksi erillistä pukuhuonetta ja jatkuvalämmitteinen kiuas. Saunaan tulee hanasta kaivovesi. Lauteille mahtuu 7–10 henkilöä. Saunomisesta ja yksityisvarauksista peritään kulukorvausta, jolla katetaan Leporannan hoitokustannukset.

  Leporantaan valitaan hoitokunta vuosittain oppilaskuntayhdistyksen vuosikokouksessa.

  Va­raus­oh­je

  Leporannan voi varata perhejuhlia tai yhdistysten ja yritysten virkistyspäiviä tms. yksityistilaisuuksia varten.

  Hinnat euroa (suluissa jäsenhinta):
  ● Saunailta 100 (70)
  ● Sauna ja yöpyminen 120 (90)
  ● Päivätapahtuma ilman saunaa 50

  Rannassa voi olla uimareita (ma-to), myös saunan yksityisvarausten aikana (ti, ke).

  Saunaa ei voi varata maanantaiksi, ei myöskään torstaiksi, joka on kaikille avoin uinti- ja saunapäivä. Torstaisauna on lämmin klo 17-20. Hinta on 3 e / hlö, käteismaksuna.

  Varaukset ja tiedustelut 2.4. 2024 alkaen, puh. 050 347 1284

  Jo varatut päivät näkyvät täällä.