Hyppää sisältöön
Leporanta
Kuva: Maija Ahlqvist

Oppilaskunta

Riihimäen kansalaisopiston oppilaskunta ry. on opiston yhteydessä toimiva itsenäinen yhdistys. Toiminta-ajatuksena on tukea opiskelua sekä ylläpitää ja kehittää yhteishenkeä opintoryhmissä ja ryhmien välillä.

Oppilaskunta järjestää retkiä harrastus-, kulttuuri- ja messutapahtumiin. Opiston tapahtumien yhteydessä toimii oppilaskunnan kahvio.

Yhdistys vastaa Leporannasta, joka on ensisijaisesti opiston oppilaiden ja henkilökunnan käytettävissä oleva kesäpaikka. Tarkemmat tiedot käyttövuorojen varaamisesta ja hinnoista löytyvät tämän sivun lopusta.

Yhdistyksen puheenjohtaja on Marja Leena Rimpinen, p. 050 370 4803. Varapuheenjohtajana toimii Arto Pyökäri, p. 045 6610 699, ja rahastonhoitajana Riitta Lankinen, p. 050 5623 206.

 • Kaikki opistolaiset ja opiston toimintaa kannattavat henkilöt voivat liittyä oppilaskunnan jäseneksi. Jäsenet saavat alennuksia Leporannan käyttömaksuista ja oppilaskunnan retkien hinnoista.

  Jäseneksi liitytään täyttämällä yhteystietolomake opiston toimistoon tai ottamalla yhteyttä hallituksen jäseniin. Yhdistyksen hallitus lähettää jäsenkirjeen ja jäsenmaksulaskun 15 €, jonka maksamalla jäsenyys astuu voimaan.

 • Leporannassa järjestetään kaikille avoimina tilaisuuksina

  • Syystalkoot 23.9.2023

  Tervetuloa!

  Retkiä tulossa

  • Suomen Kädentaidot – messut Tampereella lauantaina 18.11.2023
  • Näytelmä “Rottien Pyhimys” Hämeenlinnan teatterissa 28.2.2023

  Kysy lisää ja ilmoittaudu p. 050 370 4803

  Ilmoittautua voi myös Kansalaisopiston toimistossa (ma-to klo 12-16)

 • Leporanta

  Lopen Launosissa sijaitseva kesäpaikka on hankittu vuonna 1927 Riihimäen kansalaisopistolaisten talkoovoimin ja keräysvaroin. Oppilaskunnalla on hallintaoikeus Leporanta-kiinteistöön ja kunnallistamisesta tehdyn erillisen sopimuksen mukaisesti sen ensisijainen käyttöoikeus on Riihimäen kansalaisopistolla ja opistolaisilla. Myös muilla riihimäkeläisillä on toissijainen oikeus käyttää ko. aluetta ja sen palveluja.

  Päärakennuksessa on keittiö ja takkahuone sekä vintillä kaksi makuuhuonetta. Rannassa on sauna ja vene sekä kaksi grillipaikkaa. Leporannan osoite on Suviniementie 283.

  Rannassa on lähdevesikaivo, ei vesi- ja viemäriverkkoa. Keittiön varustuksiin kuuluu hella ja uuni, jääkaappi ja kaksilitrainen kahvinkeitin. Kaapista löytyy muutama kattila, paistinpannu ja tiskivadit. Kahvitarjoiluun on kuppeja noin 20 hengelle ja ruokailuvälineitä noin 10 hengelle. Grillipaikalla on muurikkapannu.

  Vintin makuuhuoneissa on laverit, patjat ja tyynyjä, yöpyminen omilla vuodevaatteilla. Rinteestä löytyy biohuussit. Saunassa on kaksi erillistä pukuhuonetta ja jatkuvalämmitteinen kiuas. Saunaan tulee hanasta kaivovesi. Lauteille mahtuu 7–10 henkilöä. Saunomisesta ja yksityisvarauksista peritään kulukorvausta, jolla katetaan Leporannan hoitokustannukset.

  Leporantaan valitaan hoitokunta vuosittain oppilaskuntayhdistyksen vuosikokouksessa.

  Va­raus­oh­je

  Leporannan voi varata perhejuhlia tai yhdistysten ja yritysten virkistyspäiviä tms. yksityistilaisuuksia varten. Hinnat ovat:

  • Päivätapahtuma ilman saunaa 30€
  • Saunailta 80€
  • Sauna ja yöpyminen 100€
  • Oppilaskuntayhdistyksen jäsenen perhetilaisuuden (sauna ja yöpyminen) hinta on 50€

  Varaukset ja tiedustelut 3.4.2023 alkaen, p. 050 347 1284

  Jo varatut päivät näkyvät täällä.