Hyppää sisältöön
Leporanta
Kuva: Maija Ahlqvist

Oppilaskunta

Riihimäen kansalaisopiston oppilaskunta ry. on opiston yhteydessä toimiva itsenäinen yhdistys. Toiminta-ajatuksena on tukea opiskelua sekä ylläpitää ja kehittää yhteishenkeä opintoryhmissä ja ryhmien välillä.

Yhdistys vastaa Leporannasta, joka on ensisijaisesti opiston oppilaiden ja henkilökunnan käytettävissä oleva kesäpaikka. Valitettavasti koronatilanteen takia varauksia täksi kesäksi otetaan vastaan vain oppilaskunnan jäsenten perheiltä. Varauspäivät rajoitetaan yhteen viikkoa kohti.

Oppilaskunta järjestää retkiä harrastus-, kulttuuri- ja messutapahtumiin. Opiston tapahtumien yhteydessä toimii oppilaskunnan kahvio.

Yhdistyksen puheenjohtaja on vuonna 2021 Marja Leena Rimpinen, puh. 050 370 4803.

Liity jäseneksi!

Kaikki opistolaiset ja opiston toimintaa kannattavat henkilöt voivat liittyä oppilaskunnan jäseneksi. Jäsenet saavat alennuksia Leporannan käyttömaksuista ja oppilaskunnan retkien hinnoista.

Jäseneksi liitytään täyttämällä yhteystietolomake opiston toimistoon tai ottamalla yhteyttä hallituksen jäseniin. Yhdistyksen hallitus lähettää jäsenkirjeen ja jäsenmaksulaskun 12 €, jonka maksamalla jäsenyys astuu voimaan.

Leporanta

Lopen Launosissa sijaitseva kesäpaikka on hankittu vuonna 1927 Riihimäen kansalaisopistolaisten talkoovoimin ja keräysvaroin. Oppilaskunnalla on hallintaoikeus Leporanta-kiinteistöön ja kunnallistamisesta tehdyn erillisen sopimuksen mukaisesti sen ensisijainen käyttöoikeus on Riihimäen kansalaisopistolla ja opistolaisilla. Myös muilla riihimäkeläisillä on toissijainen oikeus käyttää ko. aluetta ja sen palveluja.

Päärakennuksessa on keittiö ja takkahuone sekä vintillä kaksi makuuhuonetta. Rannassa on sauna ja vene sekä kaksi grillipaikkaa. Leporannan osoite on Suviniementie 283.

Rannassa on lähdevesikaivo, ei vesi- ja viemäriverkkoa. Keittiön varustuksiin kuuluu hella ja uuni, jääkaappi ja kaksilitrainen kahvinkeitin. Kaapista löytyy muutama kattila, paistinpannu ja tiskivadit. Kahvitarjoiluun on kuppeja n. 20 hengelle ja ruokailuvälineitä n. 10 hengelle. Grillipaikalla on muurikkapannu.

Vintin makuuhuoneissa on laverit, patjat ja tyynyjä, yöpyminen omilla vuodevaatteilla. Rinteestä löytyy biohuussit. Saunassa on kaksi erillistä pukuhuonetta ja jatkuvalämmitteinen kiuas. Saunaan tulee hanasta kaivovesi. Lauteille mahtuu 7–10 henkilöä. Saunomisesta ja yksityisvarauksista peritään kulukorvausta, jolla katetaan Leporannan hoitokustannukset.

Leporantaan valitaan hoitokunta vuosittain oppilaskuntayhdistyksen vuosikokouksessa.