Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Bändi soittaa lavalla ja yleisö kuuntelee.
Kuva: Jenniina Nummela

Kaikukortti

Kaikukortti on maksuton henkilökohtainen kortti, jolla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin. Sillä voit saada myös maksuttomia kansalaisopiston kurssipaikkoja. Kortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

Kortilla voit hankkia oman alueesi Kaikukortti-tarjonnan lisäksi maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja myös muiden alueiden kulttuuritarjontaan ympäri Suomen. Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta!

 • Voit saada Kaikukortin, jos

  • olet jonkin Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan korttia jakavan sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen alan toimijan tai järjestön asiakas.
  • olet tiukassa rahatilanteessa, etkä voi siitä syystä hankkia maksullisia pääsylippuja tai kurssipaikkoja. Sinun ei kuitenkaan tarvitse todistaa tulojasi kortin saamiseksi.
  • olet vähintään 16-vuotias.

  Jos kuulut Kaikukortin asiakaskohderyhmään, voit saada kortin asiakastapaamisen yhteydessä näissä palveluissa:

 • Kaikukortilla voit hankkia lippuja kaikkiin Kaikukortti-toiminnassa mukana oleviin kulttuurikohteisiin, kuten festivaaleille, kesäteattereihin ja museoihin.

  Riihimäellä Kaikukortti käy seuraavissa kohteissa:

  Vuonna 2024 Kaikukortin Pop up -kohteina ovat:

  Pop up -kohteet tarjoavat maksuttomia pääsylippuja Kaikukortin haltijoille ja ne sijaitsevat muilla alueilla kuin Kaikukorttia jo käyttävillä tai kokeilevilla alueilla.

 • Hanki lippu Kaikukortilla kulttuurikohteen omista lipunmyyntikanavista. Kun hankit lipun, varaudu näyttämään Kaikukorttisi ja kertomaan sen tunnus. Kaikukortilla et voi hankkia lippuja verkkokaupasta. Kaikukortti-lippuja saattaa olla rajoitettu määrä. Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. Useimpien kulttuurikohteiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan kohteista ilman palvelumaksua.

  Jos haluat osallistua kansalaisopiston kurssille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja ilmoita lisäksi Kaikukorttisi kirjain- ja/tai numerosarja kansalaisopiston toimistoon. Kaikukortti-pääsylippuja ja -kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä.

  Ota Kaikukortti mukaasi, kun menet kulttuuritilaisuuteen tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin. Lisäksi henkilökunta voi pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi.

 • Jos sinulla on alle 18-vuotiaita lapsia tai lapsenlapsia, voit hankkia Kaikukortilla maksuttomia lippuja myös heille silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Lapset tai lapsenlapset eivät kuitenkaan voi osallistua kanssasi opistojen kursseille (huom. mahdolliset alueelliset poikkeukset).

 • Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän tai kahdestaan sosiaali- tai diakoniatyöntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, lähtisikö Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin kulttuuritilaisuuteen.

  Työntekijä, vapaaehtoinen tai muu yhteisön edustaja voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen ja alle 16-vuotiaille asiakkailleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle. Yli 16-vuotiailla asiakkailla on oltava omat Kaikukortit mukana pienryhmäkäynneillä. Pienryhmä on esimerkiksi 2–5 henkilöä. Yhteisön Kaikukortilla ei voi osallistua opistojen kursseille.

 • Kaikukortti-kulttuurikohteissa asiakkaan mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja.

  Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltijan on hankittava avustajalleen tai tulkilleen oma paikkalippu.

Lisätiedot