Esiopetus

Esiopetusta järjestetään varhaiskasvatuksen toimintana sekä päiväkotien että koulujen tiloissa. Esiopetuksessa lapselle tarjotaan mahdollisuus monipuoliseen leikkiin ja toimintaan. Lapsi saa mahdollisuuden oppia yhteisöllisyyttä ja ryhmässä toimimista. Esiopetus on askel tiedon ja taidon maailmaan ja se ohjaa koulunkäynnin aloittamiseen sekä oppimisen iloon.

Esiopetuksen opetussuunnitelma

Lapsen tulee osallistua esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet täyttävään toimintaan. Maksutonta esiopetusta tarjotaan neljä tuntia muina koulun toimintapäivinä paitsi lauantaisin. Edut ovat samat kuin perusopetukseen osallistuvilla oppilailla. Esiopetuksen lisäksi perheet voivat hakea esiopetusajan ulkopuoliseen maksulliseen varhaiskasvatukseen.

Yksityiset palveluntarjoajat järjestävät esiopetusta vastaavaa toimintaa. Yksityiseen päivähoitoon hakeudutaan palveluntarjoajan oman hakumenettelyn kautta, tällöin edut voivat poiketa kunnallisen esiopetuksen eduista. Lue lisää >>

Ilmoittautuminen esiopetukseen

Lapsen tulee vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista osallistua esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet täyttävään toimintaan. Osallistumisesta vastaa huoltaja.

Kaikille vuonna 2014 syntyneille lapsille osoitetaan esiopetuspaikka ja päätös esiopetuspaikasta postitetaan kotiosoitteeseen. Paikka tulee vahvistaa 1.3.2020 mennessä. Päätöksen mukana on ohje paikan vahvistamisesta.

Kesken toimikautta paikkakunnalle muuttavat voivat ottaa yhteyttä:

Marjut Helenius
varhaiskasvatuspäällikkö
050 538 7701

Toissijainen haku

Toissijainen esiopetushaku järjestetään 14.2. – 1.3.2020. Toissijaisen haun päätökset postitetaan viikolla 12.

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus

Lapsella on mahdollisuus saada esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta. Sitä järjestetään esiopetuspaikassa ja se on maksullista. Täydentävään varhaiskasvatukseen voi osallistua päivittäin kello 6.30 – 17.00 ja huoltajien työstä tai opiskelusta johtuvasta syystä kello 17.30 asti ja Uramon varhaiskasvatusyksikössä 5.30 – 18.00. Piikinmäen päiväkodissa esiopetusikäisillä on mahdollisuus vuorohoitoon.

Maksullista täydentävää varhaiskasvatusta järjestetään myös koulun loma-aikana. Esiopetuksen aloittavat lapset voivat osallistua maksulliseen varhaiskasvatukseen 1.8.2020 alkaen.

Mikäli paikan varmistaminen, toissijainen haku tai täydentävän varhaiskasvatuksen haku sähköisillä lomakkeilla ei ole mahdollista, tulee huoltajan ottaa yhteyttä varhaiskasvatustoimistoon. Sähköisiin lomakkeisiin >>

Lisätietoja:

sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@riihimaki.fi

Marjut Helenius
varhaiskasvatuspäällikkö
050 538 7701

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 32 Kyllä 3 Ei 32