Työvalmennuspalvelut

Työvalmentaja yhdistää työn ja tekijän

Riihimäen kaupunki tarjoaa työvalmentajan palveluja riihimäkeläisille työttömille ja työnantajille veloituksetta. Valmentajalla on työllistymiseen liittyvien järjestelmien, tukimahdollisuuksien ja verkostojen tuntemus, ja hän toimiikin usein valmennusprosessin alkumetreillä eräänlaisena asianajajana/tulkkina työttömän henkilön ja työnantajan välillä. Valmennusprosessissa työvalmentaja etsii ja selkiyttää vaihtoehtoja sekä työttömälle henkilölle että työnantajalle, jotka kumpikin vastaavat valinnoistaan itse.

Mitä valmennus tarjoaa työttömälle riihimäkeläiselle?

Valmennuksen tavoitteena on aina työ tai koulutus. Työvalmennusprosessiin lähdetään työttömän henkilökohtaisesta tilanteesta, kartoittamalla muun muassa osaamista, kokemuksia ja motivaatiota. Valmennuksen aikana on mahdollisuus kehittyä sekä työnhakijana että työntekijänä, tunnistaa omia vahvuuksiaan ja löytää piilossa olevia työpaikkoja.

Yhteisesti, myös TE-toimiston kanssa sopien, voidaan valmennuksen tueksi järjestää tarvittaessa 1-3 kuukauden pituinen työkokeilujakso, jonka aikana on mahdollista perehtyä työhön tai lisätä osaamista ennen varsinaisen työsuhteen aloittamista.

Mitä valmennus tarjoaa työnantajalle?

Työnantajan ja valmentajan yhteistyöllä tavoitellaan yritykseen motivoituneita osaajia. Yhteistyö tulee aloittaa luottamuksellisella ja avoimella keskustelulla yrityksen työllistämistarpeista, -toiveista ja -mahdollisuuksista. Konkreettisesti työnantajaa voidaan tukea mm. tarvittavan osaajan löytämisessä, eri tukimuotojen käytössä, työhön perehdytyksessä tai mahdollisten haasteiden ennakoinnissa. Työvalmentajalla on mahdollisuus vastata joustavasti työelämän muuttuviin tarpeisiin, esimerkiksi osallistumalla kohdennettujen rekrykoulutusten asiakashankintaan ja koordinointiin.

Lisätietoja

Mika Ågren
työvalmentaja
050 464 4837
mika.agren(at)riihimaki.fi

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0