Asemanseudun ja keskustan visio

Visio on näkemys Riihimäen asemanseudun ja keskustan tulevaisuudesta, joka halutaan saavuttaa. Se määrittelee suuntaviivat asemanseudun yleissuunnitelmalle ja keskustan kehittämiselle. Visiossa hahmotetaan, mitä konkreettisia toimenpiteitä tavoitetilan toteuttaminen  tarkoittaa. Sen avulla tunnistetaan ongelmakohdat sekä kehityskohteet ja annetaan suositukset suunnitteluperiaatteista. Visiotyön on tarkoitus valmistua vuoden 2018 loppuun mennessä ja olla päätöksenteossa alkuvuodesta 2019.

Riksu tehdään yhdessä!

Visiotyössä onnistuminen edellyttää kaupunkilaisten ja paikallisten toimijoiden näkemysten ja ajatusten mukaan saamista. Kaikille kaupunkilaisille avoin visiotyöpaja pidettiin torstaina 16.8. Vihreällä talolla (Pohjoinen Asemakatu 1). Kaupunkilaisille pidettävän tilaisuuden lisäksi järjestettiin kolme muuta työpajaa. Niistä yksi oli yritysten ja oppilaitosten edustajille sekä kiinteistönomistajille, toinen visiotyön ohjausryhmällle yhdessä viranhaltijoiiden kanssa ja kolmas kuntapäättäjille.

Yhteenveto visiotyöpajoista

Työpajojen pohjalta haluamme vielä kartoittaa karttapohjaisen verkkokyselyn avulla näkemyksiä seuraaviin alueisiin liittyen:

1. Rautatieasema ja lähiympäristö
2. Veturitallien alue
3. Keskusta: Hämeenkatu, Keskuskatu, Granitin aukio
4. Jokikylä ja Atomin kauppakeskus
5. Rautatienpuisto ja Maantie

Vastaamalla kyselyyn (28.9. -11.10.2018) voi vaikuttaa vision sisältöön sekä asemanseudun ja keskustan kehittämiseen. Lisätietoa artikkelista.

Kysely on päättynyt!
Kiitos kaikille vastaajille!

Lisätietoja

Anniina Korkeamäki
vt. kaavoituspäällikkö
019 758 4826

Niina Matkala
kaavasuunnittelija
019 758 4831

etunimi.sukunimi@riihimaki.fI

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 0 Kyllä 2 Ei 0