Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kuvituskuva, aakkoset
Kuva: Pixabay

Kirjauksen päiväkoti

Päiväkotimme sijaitsee entisen maalaistalon tontilla aivan metsän tuntumassa, joten meillä on loistavat mahdollisuudet luonnossa oleiluun ja luonnon tutkimiseen. Olemme aloittaneet toimintamme vuonna 1992 kaksikerroksisessa rakennuksessa, jonka yläkerrassa sijaitsee kolme osastoa. Alakerrassa on 150-paikkainen väestönsuoja Kellari, jossa toimii maanantaisin Mannerheimin Lastensuojeluliiton perhekahvila.

Yläkerran 54-paikkainen päiväkoti palvelee lähinnä Kirjauksen, Kumelan, Lemmenmäen, Otsolan, Uramon sekä Vehmaksen alueita. Päiväkodissa on jakelukeittiö, jossa työskentelee ruokapalveluvastaava.

 • Päiväkotimme on avoinna klo 6.30–17.00 ja erikseen sovitusti vanhempien työstä tai opiskelusta johtuvista syistä klo 17.30 asti.

 • Eväitä elämään

  Jokainen lapsi on hyvä ja ainutlaatuinen omine tarpeineen, vahvuuksineen, heikkouksineen ja kasvunpaikkoineen. Jokainen päiväkotimme aikuinen on turvalliset ja johdonmukaiset rajat asettava kasvattaja, kukin omalla persoonallisella tavallaan.

  Kasvatamme toinen toisiamme!

  Leikkiessään lapsi tutkii ympäristöään. Leikille on oltava aikaa ja tilaa. Aikuisen näkökulmasta vähäpätöinen seikka voi olla lapselle suuri ihmetyksen lähde ja oppimisen alku. Yhteen ongelmaan voi myös löytyä useampi vastaus.

  Monipuolinen, kaikkia aistikanavia hyödyntävä toiminta antaa kaikille lapsille mahdollisuuden tutkia ja oppia.

  Kiire ja suuri ihmiskontaktien määrä on lapselle stressitekijä. Toiminta pienryhmissä mahdollistaa todellisen vuorovaikutuksen toisten lasten ja aikuisten kanssa. Häiriötekijät vähenevät ja me aikuiset ehdimme paremmin kuunnella, havaita, auttaa ja ihan vain olla saatavilla. Pienessä ryhmässä sosiaalisten taitojen harjoitteleminen ei käy lapselle ylivoimaiseksi.

  Luonto on ehtymätön elämysten lähde ja seikkailujen sija. Luonto- ja ympäristökasvatus alkaa pienillä päiväkodin turvallisesta pihapiiristä. Elämyksellisen luontosuhteen syntyminen on luonnonsuojelun ja kestävän kehityksen alku!

  • Kammari on alle 3-vuotiaiden ryhmä, jossa on 12 paikkaa, varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.
  • Pirtti on 3–5-vuotiaiden ryhmä, jossa on 21 paikkaa, varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.
  • Tupa on 3–5-vuotiaiden ryhmä, jossa on 21 paikkaa, varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

Yhteystiedot

Kirjauksen päiväkoti, Uramon päiväkoti ja Uramon koulun varhaiskasvatusyksikkö
Kirjauksen päiväkoti, Uramon päiväkoti ja Uramon koulun varhaiskasvatusyksikkö