Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Tyttö päiväkodissa
Kuva: Jenniina Nummela

Junailijankadun päiväkoti

Junailijankadun päiväkoti toimii Karlskoga-talossa, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Päiväkoti on jaettu kahteen rakennukseen Kalle-päätaloon ja Ville-viipaleeseen. Kalle-päätalo perustettiin vuonna 1951. Tunnelmallisen kivitalon kolmessa eri kerroksessa toimii neljä lapsiryhmää sekä Aapeli-Avoin -päiväkoti. Ville-viipaleessa toimii kolme ryhmää.

Päiväkotimme lapsiryhmissä toimitaan pienryhmissä. Meillä pienryhmätoimintaan kytkeytyy myös kuvien käyttö, joiden avulla autetaan lapsia hahmottamaan ja seuraamaan päivän kulkua ja tapahtumia.

Päiväkotimme erityisteemaksi on valittu leikki. Henkilökunta on perehtynyt leikkiin kouluttautumalla ja päivittää tietojaan jatkuvasti toiminnan edetessä. Tarkoituksena on luoda leikille mahdollisimman paljon tilaa ja aikaa kaikissa lapsiryhmissä.

Henkilökunta on kouluttautunut myös osallisuuden teeman ympärillä. Koulutus on ollut käytännönläheistä ja tavoitteena on kehittää toimintaamme niin, että lasten ja vanhempien osallisuus päiväkotimme arkeen voisi lisääntyä entisestään.

 • Päiväkotimme on avoinna klo 6.30–17.00 ja erikseen sovitusti vanhempien työstä tai opiskelusta johtuvista syistä klo 17.30 asti.

 • Leikki

  Leikkiessään lapsi onnistuu ja on hyvä juuri sellaisena kuin on. Leikin maailman lapsi hallitsee. Tarkoitus on luoda leikille mahdollisimman paljon aikaa ja tilaa, lasten ideoita ja toiveita kuunnellen.

  Aikuinen

  Aikuinen on läsnä, kuuntelee, asettaa rajat ja antaa mahdollisuuden kasvuun ja oppimiseen ohjaamalla, auttamalla ja tukemalla.

  Perhe

  Yhteistyö koko perheen kanssa vie kohti haluttuja arvoja ja tavoitteita. Päiväkodissamme toimii vanhempaintoimikunta Junailijat.

  Erilaisuuden merkitys – yksilönä ryhmässä

  Kaikilla lapsilla on erilaiset tarpeet. Henkilökunta kouluttautuu ja tekee työtä ammatillisesti omalla persoonallaan jokaisen lapsen kehityksen tukemiseksi

  Oppimisympäristö

  Toimintakausi alkaa aina lapsiryhmän havainnoinnilla jonka perusteella yhdessä lasten kanssa muokkaamme ryhmän toimintatilat. Havainnointi ja muokkaaminen on elävä prosessi joka kestää koko toimintakauden ajan. Tärkeätä on leikki- ja oppimisrauha, joita harjoitellaan ryhmä- ja pienryhmätilanteissa. Lisäksi päiväkodin keskeinen sijainti antaa mahdollisuuden tutustua kotiseutuun monipuolisesti

 • Päiväkodissamme on seitsemän lapsiryhmää: Veijarit, Viikarit, Vintiöt, Vekarat, Karamellit, Popparit ja Hattarat. Ryhmien ikähaitari voi muuttua eri vuosina tarpeen mukaan.

  Viikarit, Veijarit, Vintiöt ja Vekarat

  Kalle-päätalossa kolmeen kerrokseen koottuna viihtyvät

  • Viikarit on 5-vuotiaiden ryhmä, jossa on varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi  varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa. Viikarit sijaitsee päiväkodin ensimmäisessä kerroksessa.
  • Veijarit on 3–4-vuotiaiden ryhmä, jossa on varhaiskasvatuksen opettaja, varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa. Veijarit sijaitsee Viikareiden naapurissa päiväkodin ensimmäisessä kerroksessa.
  • Vekarat ja Vintiöt ovat esiopetusryhmiä päiväkodin toisessa kerroksessa.
  • Vekaroissa on varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.
  • Vintiöissä työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja, varhaiskasvatuksen erityisopettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen  lastenhoitajaa.

  Hattarat, Popparit ja Karamellit

  Ville-viipaleessa yhteisen käytävän varrella yhteistyössä leikkivät kolmessa ryhmässä Hattarat (1–3 v.) Popparit (2–3 v.) ja Karamellit (3–4 v.), joissa jokaisessa työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

Yhteystiedot

Junailijankadun päiväkoti ja Eteläisen koulun varhaiskasvatusyksikkö
Junailijankadun päiväkoti ja Eteläisen koulun varhaiskasvatusyksikkö
Junailijankadun päiväkoti
Junailijankadun päiväkoti
Junailijankadun päiväkoti
Junailijankadun päiväkoti
Junailijankadun päiväkoti
Junailijankadun päiväkoti
Junailijankadun päiväkoti
Junailijankadun päiväkoti
Junalilijankadun päiväkoti