Hyppää sisältöön
Kaksi lasta kiipeilee kiipeilytelineessä
Kuva: Jenniina Nummela

Herajoen päiväkoti

Herajoen varhaiskasvatus toimii Herajoen koulun tiloissa Haapala-rakennuksessa, yhdessä esiopetuksen ja koulun iltapäivätoiminnan kanssa. Herajoella on yksi 3 – 5-vuotiaiden varhaiskasvatusryhmä, jossa työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja sekä kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

Koulun monipuolista pihaa hyödynnetään arjessa paljon niin metsäretkin kuin kenttäpelein. Käytössämme on myös hyvin varusteltu koulun liikuntasali.

Arvojamme ohjaavat Riihimäen kaupungin oma sekä valtakunnallinen varhaiskasvatussuunnitelma ja Huomaa hyvä-pedagogiikka. Harjoittelemme  päivittäin kaveri- ja vuorovaikutustaitoja, tunne- ja turvataitoja sekä arjen perusasioita lasta kannustavalla toiminnalla.

  • Toimintaamme ohjaa avoimuus, kannustavuus, tasavertaisuus ja myönteinen ilmapiiri. Kohtaamme kaikki lapset ja perheet tasa-arvoisesti erilaisuus huomioiden. Luomme ilmapiiriä, jossa jokainen saa olla oma itsensä yksilönä ja tuntea ylpeyttä itsestään. Osallisuus ja lapsilähtöisyys on perustana toiminnan suunnittelulle. Riihimäen kaupungin kärkihankkeena toimiva robotiikka näkyy arjessamme vahvasti.

    Ryhmämme 5-vuotiaat toimivat Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) kaksivuotisen esiopetuskokeilun verrokkiryhmänä.

  • Mansikat on 3–5-vuotiaiden ryhmä, jossa työskentelee yksi varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

Yhteystiedot

Piikinmäen päiväkoti, Herajoen päiväkoti ja Herajoen koulun varhaiskasvatusyksikkö
Piikinmäen päiväkoti, Herajoen päiväkoti ja Herajoen koulun varhaiskasvatusyksikkö